Hier staat meer dan 2 kilometer aan Mercedes-Benz

Auteur: , 13 Reacties

Oh lord, would you park me, a Mercedes-Benz?

Mercedes

Een auto bestaat uit duizenden onderdelen. Het is dan ook niet vreemd dat dat af en toe fout gaat. De bedoeling is het echter niet. Mocht het fout gaan, dan kan de fabrikant een paar beslissingen nemen. Doen alsof hun neus bloedt (niet verstandig) of de vermeende defecten van de auto’s repareren.

Er wordt een terugroepactie uitgeschreven, wij gaan met zijn allen braaf naar de dealer toe, laten de update uitvoeren en rijden weer terug naar huis. Maar nu durft Mercedes dat risico niet te nemen. Er zijn namelijk kwaliteitsproblemen met hun nieuwe SUV’s. Het gaat in dit geval om de Mercedes-Benz GLE en GLS, die in het Amerikaanse Tuscaloosa (Alabama) gebouwd worden. Dat meldt Automobilwoche.

Er schijnen issues te zijn met de bumpers en de stoelen. Volgens Automobilwoche ligt het ontstaan van het probleem niet bij Daimler, het moederconcern van Mercedes-Benz, maar bij de toeleveranciers. De auto’s die wel zijn uitgeleverd, zijn daar boze klanten ingeleverd. Samen met de auto’s die alsnog gebouwd worden, levert dat een enorme voorraad op. Deze staan nu op een oud vliegveld in Ahlhorn (Duitsland).

In eerste instantie werd deze landingsbaan gebruikt om Mercedessen met dieselmotor te stallen tijdens het dieselgate schandaal. Daar werd Volkswagen van beschuldigd, maar heeft zijn effect gehad op andere merken. Mercedes had net de voorraad diesels weggewerkt, nu staat het dus vol met GLE’s en GLS’en.

Imagecredit: still van ‘buten un binnen’ via Youtube.13 reacties

Daar sta je dan met je goeie gedrag….
Lijkt op de gemiddelde rij taxi’s als je het centraal station uitloopt.
Weet iemand waarom hier nog Mercedes R klasse’s op de foto staan? Is dit een verouderde foto of wordt deze wagen nog op bepaalde markten verkocht?
Lekker laten staan
Bij zulke foto’s denk ik geef mij er dan een om zonder apk mee te rijden op m’n eigen gebied
opvallend, premium merk… … je begint toch meer en meer aan de duitse degelijkheid te twijfelen
@soulmaster: Andere merken leveren gewoon uit. Aan de andere kant laat het weer zien dat Amerikanen geen auto kunnen bouwen. De C-klasse wordt bijvoorbeeld gebouwd in o.a. Duitsland, Zuid Afrika en de USA. De Duitse en zelf Zuid Afrikaanse exemplaren zitten goed in elkaar terwijl de In Amerikaanse exemplaren diverse kwaliteit problemen hadden.
Ik begrijp het artikel niet helemaal, denk ik. Er zijn problemen met in Amerika gebouwde auto’s.. en die worden dan gestald in Duitsland??
Is er in Amerika geen ruimte om die voertuigen te stallen? Lijkt mij iets voordeliger dan e.e.a te verschepen, nog los van de besparing op zeeboten uitstoot ;-)
@durashift: vermoedelijk komen de aan te passen onderdelen uit Europa, en verschepen moet je ze toch een keer. Dan maar dichter naar de plek vanaf waar hij uiteindelijk naar de klant gaat
Er zíjn ook issues met wtlp cyclus. In Belgie zijn er verdacht veel mercedessen nog ingeschreven door de invoerder voor 1 september wanneer de nieuwe europese uitstootnorm van kracht werd.
Poah, dan ben je nog niet op het terrein van Jetcars geweest.
Doe mij maar een GLS met wat bumperproblemen. Zolang die er niet afvalt zal het wel meevallen
Die Deutse grundlichkeit is al lang verleden tijd.VW en dan vooral de 1.2’s geloof ik wordt door automonteurs zelf afgeraden te kopen.Als je een goeie auto wilt moet je een Jap of Koreaan hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).