Hilarisch: Panamericana grille nu ook op je niet-AMG

Auteur: , 19 Reacties

Helemaal het mannetje.

De huidige Mercedes-AMG modellen (van na de eventuele facelift) zijn eenvoudig te herkennen aan de grille. In tegenstelling tot de reguliere Mercedes-Benz auto’s, beschikken de Mercedes-AMG modellen over een sportievere grille. Ook wel bekend als de Panamericana.

Een opvallend verticaal hekwerk laat er geen misverstanden ontstaan. Dit is topmodel van AMG en een dorstig 4.0 biturbo V8 onder de kap is klaar om prooien te verscheuren. Of is het een lammetje in vorm van een C160d? Die kans is aanwezig wanneer je bij Hofele gaat shoppen. De tuner komt met een pakketje voor de C-klasse.

In eerste instantie is de tuning erg subtiel. De standaard voorbumper kan bijvoorbeeld van een chrome, carbon of gloss back finish voorzien worden. Het meest opvallende is natuurlijk die grille. Kenners zullen zien dat de agressieve AMG-voorbumper mist, maar met de Panamericana grille is het toch even goed kijken of je toch niet met een echte AMG heb te maken.

Wat dat betreft heeft Hofele een aardige replica van de echte AMG-grille weten te maken. Of je dit ook moet willen op je C-klasse met instapmotor is uiteraard geheel aan jezelf.19 reacties

Gewoon doen, ziet er goed uit. Uiteraard wel die ster er bij.
Zal wel veel op vierdehandsjes ingebouwd gaan worden.
@harrie: denk dat de prijs van dit pakketje dan net zo duur is als de auto. Nah die wachten nog wel even op alie express
Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat Mercedes zelf met zoiets komt.
@thomcarspotter: dit is al mogelijk bij Mercedes zelf
Absolute Motors doet het ook 😉
Tja, imitatie badges en bumpers verkopen al jaren, het blijft kansloos maar het is niet anders.
@dutchdriftking: met badges enzo heb je zeker een punt, maar een AMG pakket vind ik op het juiste model (dus geen S klasse) vaak wel mooier staan. Ben ik nu kansloos?😉
@2wheeler: Het is inderdaad mooier, maar een auto met een instap motor er uit laten zien als het topmodel is toch een beetje jammer in mijn ogen.
@dutchdriftking: dan moet je toch echt bij de fabrikant zelf zijn
@theblazerunner: die verkoopt dus zal niet zeuren.
@dutchdriftking: daar is toch niks jammers aan als de eigenaar iets minder om te besteden heeft en alsnig zijn auto er mooi wilt laten zien kan dat toch
Je kan toch gewoon een originele panamericana grill in je Mercedes met AMG pakket doen lijkt mij?
Grille bestellen en er een barbeque van maken. Als je met een C160d rondtuft, maak je best eerst wat werk om een paar vrienden te maken.
Pree-mie-oem!
Graag een mod om het op de topmodellen naar de horizontale AMG lamellen om te bouwen. Oogt fraaier dan dit hekwerk.
@karhengst: precies ja. Op de AMG GT vond ik het nog wel geinig toen deze grille geïntroduceerd werd. Op de meeste andere modellen ziet het er in mijn ogen minder uit, met als dieptepunt de G63 AMG.
Het ‘pakketje’ bestaat dus uit het wrappen van een deel van de voorbumper en een andere grill? Toe maar.
Leuk voor als je hans heet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).