Hilversumse zwaargewond door straatracende 911 [updated]

Auteur: , 96 Reacties

Een Porsche 911 boorde zich afgelopen nacht hard in de linkerflank van een Toyota Aygo, met bedroevenswaardige gevolgen voor een 19-jarige.

Porsche-911-crash

De jonge vrouw raakte namelijk ernstig gewond ten gevolge van de crash in de buurt van Loosdrecht. Het slachtoffer moest uit haar auto worden geknipt en is met botbreuken en hoofdletsel naar het UMC overgebracht. Het meisje verkeert momenteel gelukkig wel buiten levensgevaar. De opgelopen fysieke schade is desalniettemin ernstig te noemen met onder andere een gescheurde schedel, een gescheurde milt, een gekneusde long en een gebroken kaak.

De Porsche 911 werd vermoedelijk bestuurd door een 53-jarige man. Deze is na het ongeluk uit zijn auto geklommen en daarna ook opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat hij twee tien keer zoveel gedronken had als toegestaan. De man reed op het moment van de botsing naar schatting zo’n 150 kilometer per uur, terwijl 50 was toegestaan. Hij was naar verluidt verwikkeld in een geïmproviseerde straatrace met zijn zoon die op de rijbaan naast hem reed in een snelle MINI. Volgens getuigen zijn beide auto’s in beslag genomen voor nader onderzoek en zou tevens ook de zoon teveel gedronken hebben. Ondanks de BOB-reclames en enkele positieve geluiden op dit vlak zijn ze er dus nog steeds, drietrapsdebielen die met drank op achter het stuur gaan zitten. Hopelijk herstelt het slachtoffer spoedig.

UPDATE 1: vanochtend stonden enkele schokkende details in de telegraaf, zo zou de bestuurder niet twee keer, maar liefst tien keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed hebben gehad. Het ongeluk vond plaats op de Nieuw Loosdrechtsedijk, waar 50 km/u is toegestaan.

UPDATE 2: de 19-jarige vrouw (Fleur) die ernstig gewond raakte bij de aanrijding in Loosdrecht, is op vrijdag 1 april aan haar verwondingen overleden. Dit heeft de politie laten weten.

De foto betreft een ongerelateerde gecrashte 911 op autojunk96 reacties

Das pech, Porsche (en Mini) weg!
@baap: Nee. Dat is het gevolg van zijn verschrikkelijk domme actie.
@baap: Da’s pech, dochter weg! Zo hupsee, in een kist onder de grond! Balen man! Reageer eens normaal, figuur…
@phaeton: Reageer ‘eens’ normaal? Alsof ik altijd zo reageer ‘figuur’! En als je de tekst nog eens doorneemt ‘figuur’, dan is mevrouw vooralsnog gelukkig buiten levensgevaar ‘figuur’. Beetje cru van je om dan te zeggen dat ze al in een kist ligt. Of bedoelde je dat ‘figuur’lijk?

edit: thread hieronder deels verwijderd, hou het netjes en ontopic
@baap: ga je mond spoelen en bied je excuses aan.
@baap: ‘Figuur’-lijk, absurde woordgrap. Het meisje is goddank buiten levensgevaar. Dat vind jij ook, mag ik toch zeker hopen. Des te onsmakelijker vond ik je opmerking, je moet toch zelf beseffen dat dat niet heel gepast is. Wie geeft er nou om twee auto’s wanneer de schedel van je dochter aan stukken ligt. Hoe je gewoonlijk reageert doet er voor mij op dat moment niet toe.
@phaeton: Nee, dan is iemand genadeloos neersabelen omdat je om zijn/haar grap niet kunt lachen natuurlijk al een stuk gepaster… 😇
@benzinehoofd: In een topic over kans op doodrijden door alcohol. Eh, ja.
@benzinehoofd: grap? Gewoon een harteloze domme opmerking…
@baap: Mortem effugere nemo potest.
@baap: gatverdamme wat een vervelende opnerking
@baap: Pech?… Inname van beider rijbewijs. Pa voor 5 jaar, zoonlief voor 2,5 jaar. Boete en schadeloosstelling voor het slachtoffer voor alle geleden schade, incl. toekomstige (bijv. baanverlies). Wie niet hoort, moet maar voelen.
@ericd: over 25 jaar opnieuw examen doen bedoel je…..
Ik wens het slachtoffer een spoedig herstel en een 6 cijferige schadevergoeding toe! En de bestuurder van de Porsche wens ik wijsheid, zelfkennis en een zwaar geweten toe.
@w0o0dy:

In Leiden kost doodrijden van een meisje met 100 op een weg waar 50 de max is 240 uur vrije tijd ..
@lincoln: klinkt raar, maar iemand dood rijden is goedkoper dan iemand invalide rijden.
@boomhauwer: maar klinkt ook weer logisch
@w0o0dy: hahaha, nee joh. Dit gaat een voorwaardelijke werkstraf worden. Meer niet. Sterkte voor t meisje gewenst.
Gelukkig was het een Porsche rijder. Daar valt meestal nog wel een goeie zak geld aan immateriële schadevergoeding op te verhalen.
Dat drietrapsdebiel, dat is van phileine zegt sorry, blijft een mooie benaming!

On-topic: kansloos gedrag; laat me raden, zoonlief heeft mini Cooper S gehad van pa, beetje stoer doen. Patsers die denken dat als ze geld hebben ook meteen alles mogen.
@ghost: had jij die niet laatst in de comments gezet? Ik zag ‘m laatst ergens staan in ieder geval en vond ‘m wel mooi.

Zo ja, dan bij deze: Bedankt @ghost voor het uitbreiden van mijn woordenschat!
@jaapiyo: haha te veel lof, ik heb het dus ook gejat. Leuke vermelding natuurlijk!
via Android app
Als het klopt wat er staat, rijbewijzen van de daders door de shredder halen en ze een flinke strafrechtelijke douw geven, al dan niet gecombineerd met een aantal inwendige stokslagen!
Mensen die dronken achter het stuur stappen zijn de meest achterlijke debielen die er bestaan. Als je achter het stuur stapt draag je een grote verantwoordelijkheid, namelijk over je medeweggebruikers. Als je dronken bent ben je helemaal niet zo alert als een nuchter persoon. Voor je het weet heb je een kind omver gereden. Of een volwassene het maakt niet uit, een mensenleven is een mensenleven. Als je daarbovenop ook nog een keer gaat straatracen met je zoon in een snelle mini ben je echt een waardeloos persoon. Hier kunnen de straffen niet zwaar genoeg zijn. Laat die lui maar eens meegaan met personen die hun dierbaren verloren zijn in het verkeer. Echt waardeloze mensen dit. Bah!
@cadrez: twee keer meer dan toegestaan is zeg maar 4 bier. De meeste mensen zijn dan verre van dronken. Niet dat ik het wil goed praten of baggataliseren, maar er is een verschil tussen met een slokje op rijden en straalbezopen in je auto stappen.
@porsche928: als je het niet wil goedpraten of bagatelliseren, waarom doe je het dan?
Met 4 glazen alcohol is je reactietijd al een halve seconde groter. Zo achter het stuur kruipen is echt niet okee.

Als je bijvoorbeeld aan 20m/s rijdt (dat is ongeveer 70km/u), kan je ook wel begrijpen dat een halve seconde het verschil kan maken tussen een zwaar ongeluk of geen ongeluk.
@cadrez: na elven lopen er meestal geen kinderen op straat en na 4 bier ben je echt niet dronken. Iemand die regelmatig drinkt is pas dronken na 15 bier. Je moet gewoon niet straatracen.
@bartsmit: *jij* bent niet dronken. Jij. Speak for yourself.
Er zijn genoeg mensen die na 4 bier echt wel tipsy zijn. Vooral als ze een nuchtere maag hebben.

Zulke dingen als universele waarheden positisioneren is niet zu clever dude…
@fijnkonijn: het gaat niet om dronken zijn. Het gaat erom dat de reactietijd en inschattingsvermogen zijn aangetast.
@djim: ik heb het over tipsy. Niet over dronken. There is a difference.

Tipsy noemen anderen “aangeschoten”. Met idd. gevolgen voor reactietijd en inschattingsvermogen.

Dronken zijn is een graad hoger…
Huren ze een dure advocaat in en moet het meisje nog een boete betalen omdat ze de twee debielen hinderde tijdens hun “onderonsje”…
@misterdrogba: Je kijkt teveel films.
@steiger: hoezo?
Probeer gewoon op een sarcastische manier aan te geven dat ze er waarschijnlijk met een veel te lichte straf er vanaf zullen komen.
@steiger: de rijken winnen altijd. Altijd. Welkom in de realiteit.
@nasty: welkom in Nederland, waar dat niet zo is. Bewijs? De strafzaak tegen Wilders, het bewijs dat de rechtspraak hier onafhankelijk is en voor iedereen geldt.
@knipperlichtje: fijn te horen dat er nog een land is waar justitie eerlijk is. Bij ons in Belgie is dat spijtig genoeg verleden tijd.
@misterdrogba: de lijn die nu ingezet wordt is totaal anders. Als je uit je dogma’tje stapt, drogba’tje, had je afgelopen week het nieuws gevolgd en de koppeling gemaakt met deze situatie. 8 jaar geëist tegen de schipper die de sloep overvaren heeft.

Roekeloosheid in culpoze delicten is lastig maar via andere schulddelicten wordt er zwaar gestraft. Google maar eens op porsche-arrest hoge raad. Vanaf toen werd deze lijn ingezet. Deze meneer is zwaar de zak. Het bewijs rondkrijgen tegen z’n zoon is -als ze slim genoeg zijn niet te verklaren- erg lastig. En overigens terecht. Hoe causaal is het handelen van de zoon aan het letsel van mevrouw? ( hoe kwalijk ook, begrijp me niet verkeerd)
@basbasbas: Snap je zelf wel wat je zegt?

Zijn zoon reed vrolijk door zijn Pa maakte brokken.
@csx3000: excuses! Ik drukte me verkeerd uit. Ik bedoel juridisch; absoluut niet moreel
@basbasbas: geen expert in strafrecht en niet woonachtig in Nederland dus neen die “koppeling” kon ik niet maken “basje”.
En ja er is idd geen causaal verband tussen het handelen van de zoon en het ongeluk want hij heeft de brokken niet gemaakt.
@misterdrogba: Als je iemand gelijk geeft die gelijk heeft mag het toontje wel op standje dimmen.
@pomoek: en jij gaat me vertellen hoe ik moet reageren? Slaapwel ;)
@misterdrogba: Geen onverwachte reactie. Jammer. Slaap lekker
Ik neem aan dat beide heren voorlopig hun rijbewijs kwijt zijn? Hard rijden en wedstrijdjes doen is heel leuk, maar zoek dan even een verlaten industrie gebied op. Daar zijn er genoeg van laat op de avond…
@dutchdriftking: Trackday op Zandvoort zou ik zeggen, op de openbare weg of parkeerplaatsen doe je dit niet.
Wat een triest gezin zeg, met z’n tweeën gaan straatracen, in de bebouwde, met beide teveel alcohol op…man man man
Maar uuuuuh….wie had er nou gewonnen?

Too soon? Too soon…
@Rick-dos: Neuh. Gewoon niet grappig.
Wat een eikel ben je dan
Ach zal het niet goedpraten, maar vroeger zopen we allemaal, en daarna gerust naar huis in de auto hoor ;)
@bofkont: Ik ben ook zo oud dat ik vroeger heb meegemaakt…

Maar vroeger durfde ik dat soort dingen niet eens in mijn harses te halen. Als ze er thuis achter zouden komen had mijn moeder me denk ik keihard een draai om mijn oren gegeven en zou mijn vader me minstens drie jaar genegeerd hebben… Of me afgerost hebben en twee jaar niet meer met me gepraat hebben…

En geloof me of niet, ik ben enorm dankbaar met mijn ouwelui.
@bofkont: Ja boffertje, praat het vooral goed. Geef iedereen vrijbrief omdat het vroeger ook normaal gevonden werd. Bied je jezelf alvast aan voor een tripje onderdeks naar het verre oosten? Dat was vroeger ook heel gewoon. Doe normaal.
@phaeton: lees nu eerst eens wat ik precies neerzet ;)
Vooral de eerste paar regels.

Nogmaals, 20 jaar terug was het nog vrij normaal zal ik je zeggen.
En nu kunnen we allemaal zo lekker schijnheilig lopen doen hier, het gebeurd nog genoeg.
Ook de mensen die hier het hardste roepen wellicht ;)
@bofkont: Ik kan niet zo goed tegen zo een knipoog. Eerst zeggen dat je het niet goed wilt praten, om daarna te zeggen dat het vroeger best kon. Alsof er vroeger geen andere weggebruikers waren, zoals fietsers. Afgezien van juiste opvoeding, een enkele avond of tijdsgeest, ik kan er niet goed over dat men met alcohol achter het (auto)stuur kruipt. Dat is niet persoonlijk, maar in z’n algemeenheid.
@phaeton: Tja mijn beste ik kan er niets meer aan veranderen, ik praat het ook absoluut niet goed hoor, ik ben het met je eens dat het absoluut niet kan.
Maar nogmaals in die tijd was het nog vrij acceptabel, zelfs de politie greep bijna nooit in.
@bofkont: Ik heb het idee dat je met je opmerking op eventuele hypocrisie wil wijzen. Vroeger zopen we allemaal. Wat @phaeton denk ik terecht opmerkt is dat het er niet toe doet. De tijden zijn veranderd. We weten wat alcohol met je doet, in zijn algemeenheid, en met je rijvaardigheid in het bijzonder. Dat is het verschil met vroeger.
@phaeton:

Het gaat hier om een straatrace van 2 nogal sneue figuren ..
Luitjes die stoplichtsprintjes belangrijk vinden ..

Die paar biertjes is nog niet eens bijzaak ..
@bofkont: 30-40 jaar geleden misschien. Ik heb in ’95 mn rijbewijs gehaald (21 jaar geleden dus), en toen was met een paar bier op achter het stuur gaan zitten ook not done. Mijn pa was maar wat blij dat ik eeb rijbewijs had :) En ik vond het prima om veel te rijden…
@bofkont: eens. Dat was in de jaren 80 redelijk gebruikelijk toen. Heb het altijd vooral dom en onverantwoord gevonden, en inderdaad ik drink geheel niet.
@alfablog: Heb je absoluut gelijk in hoor, ben er ook totaal niet trots op ofzo, maar ben gewoon eerlijk, tegenwoordig zou ik het absoluut nooit meer doen!!
@bofkont:

Yep .. Net zo makkelijk ..
Maar dat deed je alleen om je auto thuis te krijgen ..
En niet om te racen ..

Helemaal geconcentreerd de juiste snelheid aanhouden en knipperlichten gebruiken ..

En meestal ging goed ..
@lincoln: Haha idd meestal ging het goed, kan me enkel een voorvalletje heugen waar het minder afliep met mijn voorbumper ;)
@bofkont: nou….. nee. Nooit gedronken als ik moest rijden. Fanta of red bull. 9 van de 10 keer werd er voor mij besloten dat ik wel reed.
@bofkont: vroeger verbranden we heksen op de brandstapel..
Het zou je kind maar zijn dat slachtoffer wordt van zo’n volslagen idioot…

Net als die achterlijke Kluivert die destijds met zijn bezopen kop als een achterlijke door de stad ging racen en daarbij een ander de dood in heeft gejaagd. Die gast is er in mijn ogen ook veel te makkelijk mee weggekomen.

Van mij mogen ze drankrijders keihard straffen, ongeacht welk ‘argument’ ze hebben om met drank op achter het stuur te zitten. En drankrijders die een ongeval veroorzaken zouden wat mij betreft nooit van hun leven meer achter het stuur mogen zitten. Met softe maatregelen zoals educatieve maatregelen en alcohlsloten bereik je helemaal niks.
Mooie straf zou zijn om ze bijde een sloophamer te geven en ze hun eigen auto kapot te laten slaan. Ook het motorische gedeelte. Natuurlijk rijbewijs afpakken en laat ze allebij maar op nieuw rijles nemen inclusief theorie opnieuw. Daarnaast mevrouw extra schadevergoeding laten betalen. Oja en deze 2 sukkels met kleuren foto en naam en adres bekend maken. Geen medelijden met zulke lui
@gerjan: dan ga je richting vogelvrij verklaren, niet echt modern. Vogelvrij verklaren is zó 1581 ;)
@gerjan: Nee, waarde van Porsche en Mini gaan naar slachtoffer als eerste aanbetaling op de schadevergoeding
G*dverd*mme wat ben je dan een kl**tzak! Binnen de bebouwde kom met je bezopen harses gaan racen met je zoon! 150 rijden binnen, zo te zien, de bebouwde kom! Ik hoop dat zijn ballen er af vallen!
@pomoek: “zo te zien”? Er valt niks te zien, de foto heeft niks met het incident te maken!
@bmwtouring: Je hebt gelijk, ik heb de laatste zin niet gelezen, verder blijft mijn opmerking staan. @AB niet om flauw te doen, maar is toch logisch dat ik dacht dat de foto te maken had met de inhoud van dit artikel?
@pomoek: Is wel logisch, ja. Misleidende foto wel…
Mag een wonder heten dat je een Porsche met 150 in de flank van een aygo kan hebben en nog leeft.
2x zo veel gedronken als toegestaan. Dat is dus ong. 4 biertjes en dan ben je niet dronken.
Met andere woorden is iemand bewust achter het stuur gekropen, wetende van z’n ietwat verminderde reactievermogen om een straatrace te houden op een plek waar dit klaarblijkelijk niet kan.
Ik vind dronken rijden hier niet toepasselijk, want dan kan je nog spreken van een vorm van verminderd toerekeningsvatbaar. Dit is nog veel en veel erger.
@theiz: speciaal en/of seizoensbier kan een hoger alcohol percentage zitten. Terwijl ze in een normaal bier glas worden geserveerd.
@dailydriver: En wat is precies je punt? In de tekst stond dat het alcoholpercentage en niet het aantal glaasjes 2x zo groot was als toegestaan, dus dat zou er niets mee te maken moeten hebben.
Ach paar uurtjes schoffelen en verder met je leven
@p2000: in nl is dat helaas wel zo ja
Rijden met alcohol op altijd -1, maar als je dan als bestuurder iemand aanrijdt vind ik persoonlijk dat je je rijbewijs niet meer terug hoeft te krijgen.
hoop dat het weer helemaal goed komt met dat dat meisje
@bmwpowerm5: heerlijke, fatsoenlijke reactie. Verfrissend. Hulde!!
Zo vader, zo zoon!
Ach er is drank in het spel, dan komt de waarheid nooit boven.
Wat denken ze wel niet, er had wel een kind kunnen oversteken!
Fucking asociaal klotevolk. Sorry, maar moest er even uit.Een meisje in de bloei van haar leven kapot gereden. Moet waarschijnlijk jaren revalideren en mogelijk blijvend letsel. Wanneer wordt dit achterlijke volk nu eens aangepakt volgens strafrecht. De auto is als wapen gebruikt, minimaal 6 jaar de cel in en een megaschadevergoeding aan het meisje. Maar nee, zal wel weer volgens verkeersrecht gaan, dus 20 uur schoffelen en rijbewijs een jaar kwijt. Walgelijk.
@kwatkam: Met twintig bier in je mik (of hoe kun je dat ongeveer omrekenen?). Ik kan het niet méér met je eens zijn.
Het zal je dochter maar zijn…
Dat er nog zulke idiote mensen bestaan, doe verdomme is normaal! Je gaat toch niet ‘straatracen’ met je zoon op de andere rijbaan?! Heb je dan écht het IQ van een zeehond?
@cla220: IQ zit denk ik wel goed bij mensen die zich een Porsche kunnen veroorloven. Mentaliteit is echter een compleet ander verhaal…
Fijn ook, die F1-reclame van Ziggo meteen eronder. Not.
Ook zonder alcohol kan een vader gekke dingen doen inzake zijn zoon en zijn Porsche… 100+ in bebouwde kom met Cayenne, bestuurd door een 9-jarige. En dat film je uiteraard, want kijk je zoon toch eens goed rijden. Kom maar, harder jongen, het is oké, het mag! Nee, prima opvoeding.

http://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160317_02189347
Deze foto heeft niets het ongeval te maken.

Mijn mening? 10 keer te veel gezopen en dan zo’n snelheid op een stuk waar je 50 mag? Rijbewijs inleveren en dat voor 25 jaar..
@extaxi: Dat stond vanaf het begin al onderaan het artikel.
Het meisje is vanmiddag overleden.
@jasperhallo @jaapiyo: Triest nieuws… Wil graag de nabestaanden nogmaals sterkte wensen, ook al is dit onder een oud bericht.
Foto’s:
http://www.regio14.nl/2016/03/17/zwaar-ongeval-op-loosdrechtsedijk-porsche/
Verhaal van Fleur is extreem tragisch, meisje was net hersteld van zware mishandeling door twee Marokkanen waarvan één met een strafblad van 22 kantjes.
http://regio.tpo.nl/2016/04/02/fleur-hilversum-19-kapotgetrapt-marokkanen-doodgereden-dronken-proleet/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).