Plaatjes van de nieuwe Suzuki Swift lekken uit

Auteur: , 38 Reacties

Verdorie Cohei, ik had nog zo gezegd ben voorzichtig met die plaatjes, imaimashīdesu!

De kekke Suzuki Swift is geen vreemde in het Nederlandse straatbeeld. Vooral sinds het model van 2004-2010 op de markt kwam met wat extra design-sjeu, staat in elke Vinex-wijk wel ergens een Swiftje voor de deur. Met enkele ‘styling cues’ van de MINI staat het model dan ook prima op de parkeerplaats van de AH, maar ook voor de etalage van de lokale jeanswinkel.

Na het model dat geleverd werd vanaf 2004, kwam in 2010 een volledig nieuw model op de markt dat doorborduurde op de looks en het succes van diens voorganger. Inmiddels zijn we alweer zes jaar verder en dus is het volgens Suzuki tijd voor de volgende generatie, waarvan we nu al een paar plaatjes te pakken hebben gekregen (oplettende lezer @jochempie meldt dat het plaatjes van een kleimodel betreft).

Aan de voorzijde zien we een grote grille zoals dat tegenwoordig mode is op auto’s. Aan de achterzijde is de meest opvallende wijziging het optisch ‘zwevende dak’ door de zwarte C-pilaar. Dit styling-element zien we ook steeds vaker terug. Range Rover gebruikt het al jaren, maar ook op recente Citroën’s en de Opel Astra Sports Tourer vinden we het terug. Grappig hoe zoiets klaarblijkelijk snel een trend kan worden. Ondanks de nieuwe elementen blijft de nieuwe ‘giant Suzuki’ wel herkenbaar als Swift.

Qua motoren komen er waarschijnlijk minimaal twee benzinemotoren, met 1.0 of 1.4 liter inhoud. De huidige Swift heeft wat dat betreft wat meer cc’s met respectievelijk 1.2 of 1.6 liter inhoud. Maar als het nieuwe model weer net zo strak rijdt als zijn twee voorouders kan je met de 1.4 vast wel een beetje fun hebben. De introductie van het nieuwe model vindt begin 2017 plaats (via Auto Express).38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik zie een Nissan GT-R in de neus… Maargoed, het was een lange dag en dan kan een mens wel dingen zien die er niet zijn.
@misterdrogba: ik zie een Audi grille. Jammer dat er meer merken zijn die de lelijke grille overnemen.
@sergio72: Toch altijd nog beter dan die dichte grilles die in de jaren tachtig in de mode waren…

Toen helemaal hip, de lage CW-waardes straalden ervan af. Inmiddels ogen de meeste van die toen moderne auto’s hopeloos ouderwets. Op een enkeling na, zoals een Citroën XM…

Maar het allermooiste blijven toch nog altijd de ‘echte’ karakteristieke grills, zoals die van BMW tot een aantal jaar geleden, die van Alfa Romeo, Jaguar, Volvo etc.
@misterdrogba: snap wat je bedoel, als ik er met geknepen ogen naar kijk zie ik ook wel een vleugje F-type.. ik dan he
@misterdrogba: Ik zie de GT-R vooral in de A-stijl.
@alcantara:

Inderdaad, samen met de aflopende daklijn.
Het lijkt wel een Ssangyong. De huidige ziet er dan toch strakker uit.
Beetje aparte verhoudingen
Leuk hoor. Komt er ook een sport?
@dutchdriftking: yep, en deze krijgt een turbo 1.4 met 140pk en 220nm koppel.

dus de huidige (zc32s) is 1 van de laatste atmosferische warme hatch die je kunt kopen..
Van de zijkant heeftie iets van de Nissan Juke/GT-R. Nog steeds een kek wagentje.
Prima bakkie zo toch
Slimme Japanners…

Net als zijn voorganger nog steeds een leuk alternatief voor de Mini. Niet zo gelikt, maar wel een stuk betaalbaader. Deze zal ook wel weer behoorlijk goed gaan verkopen, de vorige Swift heeft Suzuki ook bepaald geen windeieren gelegd.
Meer een mini Juke, met kleine stukjes Gtr en audi
Omdat iedereen wat anders zegt: Kia Soul
Leuk ding, oogt lekker speels en fris.
Leuke auto voor de 55 plusser,
En de fiat multipla is ook gemaakt helaas
@jaapiyo: Dit is een kleimodel, en dus geenszins het uiteindelijke ontwerp. Zie o.a. de geprinte velgen en de volledig zwarte tint van de ramen. De zilveren verf is ook geen verf maar 3M Dinoc zilverfolie, wat door de designafdelingen wordt gebruikt om de surfaces van de auto te kunnen beoordelen.
@Jochempie: Jezus, hoe zie je dat zo snel? Ik dacht namelijk dat het van die “eenvoudige” 3D-modellen waren die ze vaak gebruiken om een patent mee in te dienen.
@Edge: Ik zit een beetje in autodesign.
Toch wel het lelijkste zwevende dak tot nu toe. Verder wel kek wagentje, geslaagd!
Blijft een van de leukste B-segmenters! Al helemaal als Swift Sport! Ben benieuwd
Lijkt een beetje op de trein van Ansaldo naar Breda.
Gadver weer een auto zonder normale achterportiergrepen.
wie vindt de swift nu niet geweldig, altijd toppertjes geweest !
Leuk opgefrist scheurijzertje!
Ik zie er ook wel een neus van een veloster in
“Aan de voorzijde zien we een grote grille zoals dat tegenwoordig mode is op auto’s. Aan de achterzijde is de meest opvallende wijziging het optisch ‘zwevende dak’ door de zwarte C-pilaar. Dit styling-element zien we ook steeds vaker terug. Range Rover gebruikt het al jaren, maar ook op recente Citroën’s en de Opel Astra Sports Tourer vinden we het terug. Grappig hoe zoiets klaarblijkelijk snel een trend kan worden. Ondanks de nieuwe elementen blijft de nieuwe ‘giant Suzuki’ wel herkenbaar als Swift.”

Nog grappiger is dat Lancia Delta dit zwevend dak al heel vroeg (2008) had, en nu 8 jaar later wordt het pas een hit.
@jaapiyo: Vertaal jij de eerste zin effe voor me, kan er niks van maken…
@bmwtouring: Cohei is een bekende Japanse voornaam, het laatste woord betekend zoiets als ‘verdomme!’

http://cdn.meme.am/instances/500x/63896787.jpg
@jaapiyo: Sorry hoor, mijn Japans is wat stoffig (of beter: roestig…)
Toch blijft de leukste Swift het model wat voor 2003 werd verkocht (Zelfs een tijdje ook als Subaru Justy) De Swift GTI was een leuk bommetje. In feiten in elke versie een geslaagde auto behalve de cabrio, die was lelijk.
Kek karretje, zoals we gewoon zijn van de Swift. Laat maar komen. Bootladingen vol…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).