Hoe bendes de verzekeraar stelselmatig oplichten

Auteur: , 45 Reacties

En waardoor jouw verzekeringspremie uiteindelijk ook omhoog gaat, want zo werkt het nou eenmaal.

Hoe bendes de verzekeraar stelselmatig oplichten

Groot alarm vanochtend in de Telegraaf. Bendes tillen steeds vaker de verzekering door met opzet ongelukken te veroorzaken. Vervolgens wordt bij de verzekering een lekker aangedikte claim ingediend door het opvoeren van extra materiële of immateriële schade, denk bij die laatste categorie bijvoorbeeld aan een whiplash.

Deze criminelen zouden als volgt te werk gaan. Zo verlenen ze soms voorrang op rotondes om dan alsnog gas te geven, of ze rijden voor je en trappen plotseling op de rem. Ook de slachtoffers worden zorgvuldig uitgezocht. Vaak gaat het om ouderen, jonge onervaren weggebruikers of vrouwen. Voor er straks een horde tuinbroeken beha’s staat te verbranden voor onze redactie: we verzinnen dit niet zelf. Het is het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) dat bovenstaande roept.

Volgens hun woordvoerder, Wouter Verkerk, is de trend over komen waaien uit Engeland, waar bendes al langer op deze manier te werk gaan. Wie ermee te maken krijgt doet er verstandig aan om het kenteken te noteren en de politie te verwittigen, maar nog slimmer is het om een fatsoenlijke dashcam aan te schaffen. Waar je die vindt? In onze webshop natuurlijk.

Foto: willekeurige E-klasse Coupé met de nodige schade, via Autojunk45 reacties

Ik heb eens een soortgelijk verhaal gehoord. Een kameraad van mij reed door de binnenstad in de nacht. Van rechts kwam er een auto die volgas de weg op ging en zo vol op zijn auto botst. Die gozer had zijn verlichting uitstaan en op het moment dat hij het gas vol in trapt deed hij zijn verlichting aan. Zo heeft hij een flinke schadevergoeding gehad en die kameraad van mij zat in de nesten. Maar probeer het maar eens te bewijzen zonder een dashcam. Misschien toch maar eens zo’n ding aanschaffen…
@viezefreddyw: Ik heb het meegemaakt tijdens mijn afstudeerstage bij een leasemaatschappij.

Klant belde helemaal overstuur op, stond bij een kruising voor het stoplicht met één voorganger, verder niemand. Auto voor ‘m zet ‘m ineens vol in de achteruit, rijdt tegen die klant aan, stapt uit, loopt naar die klant toe en zegt: “Wat doe je nu, je rijdt tegen me aan”.

Of het per ongeluk was (wisselen met voorsorteren) of bewust, het blijft echt onvoorstelbaar wat een nare mensen er rondlopen op deze wereld.
@viezefreddyw:
Ik begrijp niet waarom nieuwe autos niet standaard met dashcam(s) geleverd worden, evt. als optie, het zou vrij goedkoop in te bouwen moeten zijn voor een fabrikant. Ik overweeg zelf ook wel eens een dashcam te kopen maar vind die kabels en zuignappen overal vrij irritiant.
@super: Ja, dat vind ik dus ook. Ik zat net even voor de gein te kijken voor zo’n cameraatje. Maar ik word al gek van de kabel voor mijn telefoon. Laat staan een zuignap op mijn voorruit en daarvoor een kabel. Als daarvoor in de toekomst een oplossing komt, dan koop ik er direct eentje.
@viezefreddyw: Ik heb dat opgelost door de camera netjes achter de spiegel op de kap van de regensensor te plakken, de camera zelf zit op een voetje dus die kan je er zo afschuiven en blijft het voetje zitten. Het kabeltje loopt via de hemel en de A-stijl naar de zekeringkast waar ik met een soort splittertje em bij een zekering heb gezet. Je ziet dus helemaal geen kabels lopen en de camera zie je bijna niet omdat deze voor mij achter de spiegel zit. Hij gaat ook gewoon aan en uit met het contact.
@viezefreddyw: is er niet een.app voor dit soort grappen? Niet handig als.je de wereld rond gaat, maar voor korte ritten prima optie? Data wissen als niet interessant, wel een bruikbare steun voor je.gsm nodig…
@davelepeef: ik gebruik zelf autoboy blackbox, werkt verrassend goed, alleen is de groothoek lens van een echte dashcam/gopro beter.
@davelepeef: Ik heb een tijdje DashCam (iOS) geprobeerd, weet niet of het nog bestaat. Maar die filmde continu en nam alleen de laatste vijf minuten op. Klinkt gek maar feitelijk knipte hij aan de voorkant dus steeds een stukje af zodat je wanneer je hem stopte een filmpje van de laatste vijf minuten had. Dit uiteraard om ruimte te besparen en vaak zijn toch alleen de laatste paar minuten interessant. Nadeel was wel dat mijn toenmalige iPhone 4 echt loeiheet werd. Overigens werden gps locatie en snelheid naar keuze in beeld gezet.
@super: citroen heeft dat al een tijdjw
Bij twijfel gelijk de politie erbij halen (ik doe dat sowieso bij schade met anderen). Als mensen daarover beginnen te sputteren weet je genoeg.
@E34M5Touring: en als de 5-0 niet komt want “alleen materiële schade” moet je melden dat je het vermoeden(!) hebt dat er alcohol in het spel is. Dan is de politie nl. verplicht te komen.
Hoe kun je een whiplash nou faken bij een verzekeraar? Die gaan dat soort zaken toch na bij een ziekenhuis oid?
@str8six: Volgens mij is dat redelijk natte vinger werk omdat het ook om zenuwen en spieren kan gaan.
@reistje: mijn mama had een serieuze whiplash na een ongeval waar zij zelfs geen schuld had. Verzekeraar van de tegenpartij (in fout) heeft haar echt jarenlang getreiterd en gedaan alsof ze komedie speelde. Verzekeraars zijn zelf de grootste dieven dus ze moeten niet veel op bendes afschuiven!
@nasty: ik heb bij div verzekeraars gewerkt. En je hebt helemaal gelijk. Samen met banken zijn dit de grootste criminele organisaties van ons land, ze naaien je waar he bij staat als ze er zelf een paar euro beter van kunnen worden. Daarbij gaan ze totaal voorbij aan enige moraal of empathie richting het slachtoffer.
@hfdude: je hebt helemaal gelijk. Zelfs de verzekering van ons mam deed niks om haar te helpen. Geen tips geven ofzo, ze moest overal 5x voor bellen als ze iets moest weten. Direct overgestapt nadien. Corrupte nest.
@nasty: er zijn nog grotere boeven op deze wereld, je verwacht het niet maar het is echt zo. Zij luisteren naar de naam: Farmaceutische industrie. Vele malen erger dan de verzekeringsmaatschappij
@lekkerlinksrijden: u bent verzekeraar?
@nasty: nee zelfstandig ondernemer hihihi
@nasty: dus de tegenpartij was schuldig en daarom stapte jullie mam over? Klinkt als stierenpoep
@willemvdberg: wat jij ervan denkt kan me eigenlijk geen hol schelen. Ik ben wel van mening dat als je per jaar honderden euro’s verzekering betaalt, en nota bene 20 jaar schadevrij rijdt, dat ze je dan op zn minst helpen langs jouw kant van de verzekering. Zeker als ze zelfs geen enkele euro hoeven te betalen. Zaken met ‘waar heb je recht op’. Hoeveel kine-sessies heb je recht op’ etc dienen ze allemaal mee te delen aan de client. Daar hoor je geen 15x voor te bellen.
@str8six: Een whiplash valt volgens mij niet eenduidig vast te stellen door een arts. Daarom kun je dat al snel faken. Volgens mij is dat zelfs de meest gefakete aandoening om een schadevergoeding te krijgen.
Gebeurt in Rusland aan de lopende band, vandaar dat iedereen daar met een dashcam rondrijdt.
Vervolgens kan ik dan weer genieten van de talloze video’s waarin ze de meest idiote capriolen uithalen.
@123bat: in Rusland gebeurt het inderdaad vaak. En niet alleen goedkope auto’s, maar ook nieuwe S-klasses en andere auto’s boven de €100k.
@123bat: Haha, inderdaad wat je daar allemaal ziet gebeuren! Volgens mij is gewoon driekwart van die gasten daar gewoon continue dronken.
Smerige streken. Ik heb gelukkig wel al een camera hangen. Zou dit ook een direct gevolg zijn van het feit dat de politie nooit meer wil komen voor een aanrijding? Ik neem aan dat verzekeraars rap een database gaan bijhouden of iets dergelijks, om die hufters te kunnen achterhalen.
Had dan ook gelijk even een mooie aanbieding aan jullie dashcam-reclame gehangen. Iets in de trant van: koop je nu een dashcam krijg je één jaar lidmaatschap op autoblog gratis.
@ivofga: Liever een gratis dashcam bij een 1 jaar Autoblog abbo ;)
Dit is al zo oud als de weg naar Rome.
Honden zijn het.
@carlover66: waren het maar honden. Die zijn over het algemeen liever dan mensen.
Op mijn smartphone zit ook een dashcam (gratis), navigatie, muziek, etc. etc. Ik heb een hekel om voor alle verschillende doelen een apart apparaat aan te schaffen.
@sracert:

Speciale app, of zet je gewoon je filmcamera aan?
En daarom dashcams. Zit er over na te denken om er 1 aan te schaffen
heb het jaren geleden ook een keer mee gemaakt
iemand van rechts die gas bij gaf
je zit dan echt raar te kijken als iemand bewust op je in rijdt
Ik heb dit ook een keer meegemaakt met een dikke Mercedes met een bestuurder met een te verwachten signalement.
Deze ging steeds langzamer rijden op een 80 weg om vervolgens toen ik dichtbij genoeg was gekomen vol op de rem te slaan.
Gelukkig waren mijn remmen beter en stond ik net op tijd stil. De bestuurder ging er als een haas vandoor.
Ik kwam net van het tankstation, dus had alle benzine om dit figuur te achtervolgen.
Na toch zeker een uur achtervolging stopte de chauffeur naast de weg en kwam dreigend naar buiten gelopen, zoals verwacht.
Ik was niet alleen dus in principe waren we redelijk safe, hoewel je natuurlijk nooit weet wat ditsoort gasten in de auto heeft liggen.
Uiteindelijk hebben we een handgemeen kunnen verkomen en nog een paar 100 euro van deze fijne medelander los weten te peuteren voor het ongemak.
Eind goed al goed, maar ik heb tegenwoordig wel een dashcam achter de voorruit hangen en een flink wringijzer onder de stoel liggen.
@ponnie: Paar honderd euro losgemaakt voor het feit dat er ‘niks’ gebeurd is?
@granlusso: Tja je kan ze er ook niet gratis mee weg laten komen.
Gelukkig is het denkpatroon van dit soort figuren vrij voorspelbaar.
Dreigen met politie en videobeelden doet een hoop en zo sla je er nog een leuk slaatje uit.
Aanpakken dat tuig!
Wat een nare praktijken. Stel schobbejakken zijn het. Ze zouden een veeg uit de pan moeten krijgen.
Hoe verzekeraars de gewone burgers oplichten☺️
Ik rij zowel op de motor als in de auto niet zonder dashcam. Bekabeling is echt een non-issue. Dat is 5 minuten werk om uit zicht te werken. Misschien nog eens 10 minuutjes om ook de stekker uit zicht te werken (ik sluit hem achter het dashboard aan zodat ik het hele verhaal niet zie). Zodra ik de auto start krijg ik een korte toon die aangeeft dat de camera werkt.

Ik zie zoveel onzin op de weg. Opzettelijke klootzakken moet er nog eens bijkomen.
Allemaal leuk die dashcam. Echter als je nist opzettelijk een fout/vergissing. En diegene met dashcam pleurt het op het internet. Als staats idioot, aso etc. Zit je er hele leven aan vast. Ik zit hier totaal niet op te wachten. Ben geen perfecte rijder. Om een situatie te schetsen. Je wil invoegen op de snelweg. Doet netjes binnen, buiten, naast en nacontrole. Je ziet niks en denkt kist is veilig. En toch zit er een in de dode hoek. Andere partij moet misschien remmen, uitwijken. En denkt dat je hem van de weg afdrukt. Wie doet nou wie meer “schade” toe. Als je het op het youtube/web verspreid. Of gewoon leven en laten leven kwestie, helaas kan gebeuren.
@dailydriver: kist = kust.
Ik ken er 2 die dat gedaan hebben. Dan eerder stoppen met werken en de jaren die je dan tekort komt met pensioen laten betalen door de verzekeraar. En vervolgens je vrouw die het bedrijfje overneemt, zij factureert en hij met “zogenaamd” whiplash toch het werk uitvoert. Kat in bakkie. En vervolgens wel een dikke auto kopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).