Hoe dan? WEC race Fuji verplaatst omdat Alonso niet kan

Auteur: , 15 Reacties

"Ehh sorry kan die race niet een weekje opschuiven?"

Fernando Alonso in een pak

De Spanjaard komt bijna om in klussen naast de Formule 1. Dat moet wel een keer fout gaan qua tijdsplanning. En dat gaat het ook, maar vreemd genoeg hoeft Fernando dat zelf niet op te lossen.

De Fuji race van de World Endurance Championship (WEC) zal dit seizoen een week naar voren worden geschoven. Op deze manier kan Fernando Alonso namelijk ook meedoen. Door de verplaatsing overlapt de race wel met de Petit Le Mans IMSA finale, maar niet meer met de F1 Grand Prix van de Verenigde Staten. De organisator bevestigde dit vandaag, tijdens de bekendmaking van de deelnamelijst van de 24 uur van Le Mans en de WEC Superseason.

Nadat bekend werd dat Alonso deel zou nemen aan alle WEC rondes die niet overlappen met de Formule 1, kwam naar buiten dat Fuji een aanvraag had ingediend voor het veranderen van de racedatum. Eerst stond de race gepland voor 12-14 oktober, maar doordat de race dan zou clashen met de Petit Le Mans Race in de VS, werd hij door de WEC verplaatst. Hierna werd het verzoek van Fuji ingediend en geaccepteerd, nu is de race weer terug verschoven naar de originele datum..

Het feit dat de Fuji WEC race en de Petit Le Mans race nu op hetzelfde moment worden gereden zal slecht vallen bij de coureurs die aan beide races mee wilden doen. Terwijl superster Alonso en fabrikant Toyota op deze manier juist precies hun zin krijgen. Nu kan Alonso namelijk deelnemen aan de thuis-race van Toyota. Iets hieraan lijkt niet helemaal eerlijk. Tja, iedereen wil De Wenkbrauw in levende lijven zien, dat geldt blijkbaar niet voor de andere coureurs.

De coureurs die zowel Petit Le Mans en de Fuji WEC race wilden rijden zijn onder andere Toyota rijder Mike Conway, Bruno Senna van Rebellion, Renger van der Zande van Dragonspeed, Harry Tincknell en Olivier Pla van Ford en meerdere deelnemers van BMW’s GTE fabrieksteam. Jammer jongens, volgende keer misschien!15 reacties

Haha, ouwe kanjer.
Tja, iedereen vindt je een eindbaas of niet :)
Japanners zijn wel van de verrassingen, kijk maar naar Pearl Harbor.

@radeox: dit nieuws slaat in als een atoombom
@radeox: denk dat de inwoners van Fukushima (en omgeving) daar anders over denken
@87sandyd:

Ik dacht even dat ik de enige was die op de hoogte was dat die aardbeving een vergeldingsactie was van de Amerikanen.

Dat het exact ongeveer 70 jaar na Pearl Harbor was, is te toevallig. Dat moet opzet zijn.

Ik verdenk Amerika ervan dat ze samen met hun puppet kim jong un achter die zeebeving, dus indirect ook achter die kernraketten zaten.

Laat die geologen en andere wetenschappers elkaar maar napraten, dat het een natuurramp was.

Wij weten wel beter!


Toch???
@radeox: ongeveer exact, die vind ik wel leuk.
@radeox: zo slecht dat het weer goed is.
Het is toch gewoon commercie? Het hebben van Alonso ipv andere zeer gewaardeerde maar minder goden is blijkbaar meer waard.
Nu zegt het WEC ook: je moet kiezen, wat vindt je belangrijker?

Vraag me af of Alonso het een beetje kan doen. Hij is een jaartje ouder, moet volgend jaar zoveel-en-20 F1 races rijden en dan ook nog WEC races; die waarschijnlijk vaak op een ander continent plaatsvinden tov waar de F1 zich op dat moment begeeft. Private Jet of niet; die jetlag blijf je krijgen.
@gregorius: die past zijn slaapschema daar voorledig op aan om zo min mogelijk last te hebben van jetlag. En een private jet helpt daar ook echt wel mee.
Geweldig leuk dat ze zo flexibiliteit showen, om een van de betere coureurs tegemoet te komen en hem aldus in staat stellen om zowel het hele WEC kampioenschap, alswel het komplete F1 kampioenschap te kunnen deelnemen. Dan ben je een echte “eindbaas”.
@barry355gtb: Heeft niet zoveel met Alonso te maken maar eerder de macht van Toyota over een race in het thuisland.
@ikleesookoverautos: dat is wel om Alonso te laten deelnemen in de Toyota, dus dan hebben we het beide echt bij het rechte eind dunkt me ;-)
Zou het WEC ook zo flexibel zijn geweest als de eigenaar van het circuit een andere partij dan Toyota was?
Als ze die petit le mans dan een weekje verschuiven naar t weekend van de us f1 gp, is t cirkeltje weer rond. Kan iedereen overal aan meedoen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).