Hoe zit het met de Koenigsegg van Manny Khoshbin?

Auteur: , 28 Reacties

De puissant rijke Iraniër kijkt niet op een supercar meer of minder, maar onlangs ging het mis met één van z'n nieuwste speeltjes.

Hoe zit het met de Koenigsegg van Manny Khoshbin?

We schreven onlangs nog over een dikke Koenigsegg Agera RS die vlak voor de aflevering aan de klant door een testrijder in de prak werd gereden. Diezelfde klant bleek niemand minder dan Manny Khoshbin te zijn. De Instagramheld is reeds meerdere keren voorbijgekomen op Autoblog. De Agera RS zou de laatste toevoegingen aan z’n toch al imposante collectie zijn.

Probleem: wat ging er met de Agera RS gebeuren? Khoshbin zat uiteraard niet te wachten op een exemplaar dat al een keer in de prak was gereden. Bovendien gaat het niet om een low profile ongelukkie, want heel het internet was ervan op de hoogte. Tegelijkertijd waren de (kostbare) gouden details al aangebracht en zat Koenigsegg met een gebutste carrosserie te koekeloeren. Beide partijen moesten dus op zoek naar een oplossing.

Intussen heeft Koenigsegg op Instagram naar buiten gebracht dat die oplossing is gevonden. Khoshbin gaat een nieuwe Agera RS speccen en Koenigsegg gebruikt de Agera RS Gryphon (zoals het ding officieel heet) als demo. Frits Wester Christian von Koenigsegg blij, Khoshbin blij, wij blij.

Dank aan Joeri voor het tippen!28 reacties

Er zijn maar weinig mensen waar ik een hekel aan heb, maar die Manny is er een van… altijd inspirational over willen komen maar ondertussen alleen maar pochen. Walgelijke vent.
@danivdengel: maar dan echt..
@danivdengel: Niet dat ik hem ken dus kan er geen uitspraak over doen, maar mag wel geprijsd worden dat hij er zo sportief op reageerd.
@6speed: Dat is zeker waar! Scheelt dat hij niet zonder auto zit, hahaha😂
@6speed: zo sportief? Hij mag een nieuwe speccen van Koenigsegg. Das een heel mooie oplossing van hen, maar dat maakt hem niet echt sportief an sich…
@futse: Nou nou Mag is hier niet op zijn plaats. Laten we niet doen alsof Koeningsegg een andere keuze had.
@futse: Hij wacht al een tijdje op de auto lijkt me aangezien het koenigsegg is en dan word vervolgens zijn auto in elkaar gebeukt door een testrijder, zou voor mij reden genoeg kunnen zijn om niet nog een keer zolang te willen wachten en mooi voor een andere auto te gaan.
@6speed:
Sportief reageren is zeggen dat’ ie nu ervaring heeft en lekker ingereden is. Om hem vervolgens met droge ogen af te nemen.
Deze meneer zal een fractie uit deze wagen kunnen halen dan de testrijder heeft gedaan, als je dat ding toch voor de bluf koopt maakt het geen moer uit dat’ie een dingetje heeft gehad.
@desjonnies: Maar bij deze mensen werkt dat anders. De auto zal minder waard worden dan een Koenigsegg die nieuw is en nooit schade heeft gehad.
@desjonnies: het is juist omdat hij hem voor de bluf koopt dat de wagen geen schade verleden mag hebben.
Stel je eens voor wat de mensen hem zien rijden gaan denken.
Hij rijd met nen oto die perto gereden is.
@desjonnies:

Die kerel heeft gewoon groot gelijk. Hij betaald miljoenen voor zo’n auto, dus als ze ‘m mollen, krijgt hij een nieuwe. Dat je bij Audi of Mercedes een opgekalefaterde A6 of E220 zonder het te weten misschien gewoon afneemt, is één ding. In deze categorie van auto-perfectie ga je niet voor minder. Daar betaal je ook naar.
@bietje: ik herinner me een verhaal van een Ferrari mecanicien die een gloednieuwe f40 tegen een drempel schuurde, waardoor de voorbumper diende vervangen te worden.
Eigenaar eiste een nieuwe wagen omdat zijn auto minder waard was door dit ongeval. Eigenaar deed dealer zelfs proces aan
@woudloper:

Iets zegt mij dat het het vervangen van een voorbumper wegens schuurschade niet he-le-maal te vergelijken is met de schade aan deze Agera, correct me if I’m wrong. Ook Koenigsegg realiseerde zich dat kennelijk, dus is het passend opgelost.
“Instagramheld”… Waarom is de mensheid toch zo diep gezonken?..
@sanderm3: inderdaad..
@sanderm3:
Omdat bluffen.
@sanderm3: de mensheid lag al op de bodem. Social Media is de duikboot die het laat zien
@jamesbond007: ik weet niet of ik het ermee eens ben maar ik vind ‘m wel sappig!
Hij heeft er zelf een stuk over geschreven op zijn instagram. Daar geeft hij aan dat hij zeer te spreken is over de manier waarop Koenigsegg het probleem heeft opgelost.
Gaat hij in zijn nieuwe spec nu voor Carbon en Gold? Dat zou eens wat anders zijn namelijk.
Mensen die een Koenigsegg kunnen bestellen hoeven niet met het OV als het wat langer duurt…
Die Christian lijkt me toch op veel mensen zeg. Michael van Gerwen en ook Frits Wester. Dan heb je niet vooraan gestaan bij het uitdelen.
@viezefreddyw: maar toch filmpjes maken (inside) net als Tom holkenborg ( Junkie XL, muziek, wat anders) ik heb wel respect voor mensen die daar de tijd voor nemen en hun visies delen.
@viezefreddyw: hij heeft wel vooraan gestaan bij het uitdelen van intelligentie en goed denken.
@viezefreddyw: nou wat maakt het uit. Hij heeft hersenen en geld. Een knappe vrouw, (die hij al had voor hij rijk was), en zijn levensdroom is werkelijkheid geworden. En dat ie kaal is, was door een immuunziekte geloof ik…
@breakingpoint: Oh klopt. Ik bewonder hem en zijn bedrijf ook wel hoor. En als ik hem zie tijdens interviews of dergelijke komt ‘ie altijd erg sympathiek over.
@viezefreddyw: zeer sympathiek. Heeft meer talent dan al die Instagramhelden (triestig woord voor nog triestigere mensen die enkel met hun voorkomen bezig zijn) samen.
Ik vraag me af of er ook iets is afgesproken over de levertijd van normaal 4 jaar?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).