Hoera! Een vat olie kost minder dan $100

Auteur: , 59 Reacties

We zien de prijzen aan de pomp met de minuut omlaag gaa...oh, wacht...

Tanken wordt weer leuk?

Op de wereld-oliemarkt is de prijs van een vaatje Brent-olie (inhoud: 158,99 liter) zojuist voor het eerst sinds juli 2012 onder de 100 USD (76,66 euro) gezakt. Een tegenvallende groei van het Chinese BBP over het eerste kwartaal (‘slechts’ 7,7 % i.p.v. de voorspelde 8%), tegenvallende Amerikaanse cijfers, en en scherp dalende goudprijs worden hiervoor verantwoordelijk gehouden.

Het effect laat vanzelfsprekend even op zich wachten, maar mocht de olieprijs aan de lage kant blijven, dan merken we dit op termijn aan de pomp, hoewel de brandstofprijsdaling voor je gevoel bijna altijd onevenredig is aan die van de ruwe olie. Laten we echter niet vergeten dat er meer factoren zijn die de benzineprijs bepalen.

Een eventuele lagere benzineprijs zou slecht nieuws zijn voor onze overheid, die dringend om centen verlegen zit, en juist aan accijnzen flink geld binnen bleef harken, hoewel de automobilist niet echt meewerkte.

Misschien moet de regering binnenkort uit een ander vaatje tappen, door bijvoorbeeld oldtimers met MRB te belasten, we noemen maar een dwarsstraat. We houden het in de gaten!

Foto credit: autojunk.nl59 reacties

Als de olieprijs stijgt merken we dat gelijk aan de pomp. Bij een daling daarentegen..
2x duurder dan de diensten van een dame van lichte zede, voor het gegarandeerde gevoel dat je je genaaid voelt.
Maar dan gaan “de Amerikanen ineens met voorjaarsvakantie ”
Of “blijft de Russische winter iets langer ”
Of “blijft het vriezen in Scandinavië ”
Of “gaan de Indiërs massal aan de TaTa NaNo”
Of ” liggen er drie productie platformen uit”
Of “Mag er niet geboord worden onder de zee van Zuid Silezië ”
Ze komen heus wel weer met iets op de proppen…………………………
Accijns zijn een vast bedrag in centen per liter. Die inkomsten zullen dus gelijk blijven voor de overheid. De BTW-inkomsten zullen wel dalen bij een dalende literprijs.
@thomaz: met goedkopere brandstof hoef je ook minder op je verbruik te letten, wat dan zelfs weer meer acijnzen zou betekenen.
@darrock: op je verbruik letten? Doe normaal ik heb een tankpas.
@leandro: nie trollen jij ;)
@darrock: haha, heb er echt een in de Mercedes van de zaak. Helaas rijd ik die niet prive :(
@leandro: Pfff lekker heletijd op 6000 a 7000 toeren knallen dan… Je kan ook onbeschoft met brandstof omgaan. K*t instelling.

Ja ik hap ik weet het was een trol.

Maar is ook op school doen ze een raam open terwijl verwarming vol staat te loeien. En dan met de instelling Ach ik betaal der toch niet voor…. Maar wel weer verontwaardigt zijn als het schoolgeld omhoog gaat (tuurlijk is dit extreem van het schoolgeld) maar ik kom het vaak zat tegen. en nee ben geen groenlikker. Mij apart rijd je allemaal met een cummins diesel zolang je er maar bij nadenkt.
@jesperfabian_bon: nou ja, 5000 toeren haal ik niet eens, het komt een enkele keer voor dat ik de 4 aantik. Er zit een verschil tussen op je brandstof verbruik letten en het verspillen. Ik rijd gewoon door om op tijd bij klanten te zijn. Als ik rustig ga rijden dan is mijn baas het niet aan diesel kwijt maar aan mijn uurtarief.
@leandro: Nouja zolang je niet express verspild heb ik er ook totaal geen problemen mee maar sommige mensen….. Liefst knal ik hem ook elk stoplicht kei hard weg hahahahaha
In België merken we dit morgen al ;)

Voor een liter superbenzine 95 moet aan de pomp dan nog maximaal 1,626 euro betaald worden, een daling met 3,4 eurocent. Voor een liter superbenzine 98 is dat 1,692 euro, een daling met 2,6 eurocent.

De maximumprijs voor een liter diesel daalt morgen met 3,5 eurocent, tot 1,432 euro per liter
Daar gaat men pensioen….
@norge: Jouw shurgaurd staat vol met olie :D?
@jesperfabian_bon: Norge zijn skjærgård staat inderdaad vol met olie , en al het geld wat daarmee verdient wordt gaat in Norge zijn pensioenfonds…
Dat zal van korte duur zijn met de aardbeving in Iran in gedachten…
Ik heb net getankt voor 1,335 de liter (diesel) bij een bemande pomp hier in de buurt. Red Bulletje is dan wel weer 2,30 maar daar tank ik geen 50l van.
@E34M5Touring: Lekker goedkoop! Welke regio?
Ik heb afgelopen vrijdag nog voor 1.38 getankt (onbemand, in Amsterdam).
@lohran: Dat is in Ruurlo (Gelderland). Die gast is goedkoper dan de onbemande pompen hier in de buurt. Volgens andere pomphouders verkoopt ie onder inkoop. Zal mij jeuken :) Lekker goedkoop tanken! En is ook nog een Total pomp dus geen meuk.
@E34M5Touring: in Soest heb je ook zo’n bemande pomp die 16 cent korting geeft. Dat is dan wel een witte pomp.
@thomaz: Die kortingen staan altijd wel leuk, maar is wel op de landelijke prijs, die altijd een stuk hoger ligt.
@lohran: wat is je punt? Denk je nou dat ik net zo dom als de gemiddelde Autoblogreaguurder ben dat ik niet begrijp dat die kortingen op basis van de landelijke adviesprijs (lees: snelwegprijzen) zijn?
@thomaz: Na zo een aanvallende reactie krijg ik geen positief beeld van je nee. Plus je beledigd meteen de gemiddelde autoblogger.
Het was meer een punt, gewoon mengen in de discussie. Geen aanval.
@E34M5Touring: Relaxed! Ik tank eigenlijk altijd bij de Tango of Tinq, allebei het goedkoopst waar ik in de buurt kom.
@lohran: Ja ik zit veel op de weg dus heb niet echt een vaste pomp. Meestal wat op dat moment in de buurt is. Maar als ik zoals vandaag niet op pad hoef rijd ik er ff snel heen. Scheelt toch.
@E34M5Touring: Ja inderdaad. Die Tango en Tinq zitten bijm’n werk. Voor werk zelf tank ik ook veel(door Europa), maar dan let ik wat minder op de prijzen..
@E34M5Touring: wat zeuren we nou? wees maar blij dat een auto niet op red bull rijdt.
@melkkoe: Blikkie is in de super een euro. Dat is toch een stuk goedkoper dan brandstof ;)
@E34M5Touring: voor een liter?
@melkkoe: Scherp, nee dat dan weer niet. Dan kom je weer bedrogen uit. Doe toch maar diesel dan.
Hier aan de pomp (Shell) kan het vlot 3ct per dag fluctueren.
@paulaner: In Breda bij een shell ’s ochtends om 8:45 1,69-1,70 16:-17:00 1,78 (goh waarom toch?) en de totale dag prijs is ook elke dag weer anders rare toko!
Haha, de prijs van olie wordt gewoon kunstmatig beïnvloed door spelers zoals Goldman Sachs. Dit hebben zij, en andere vorige keer ook gedaan de prijs van een vat bleef maar stijgen, hoewel de voorraad ook steeg(het aanbod) en de vraag afnam. Bij een normale marktwerking zou de prijs dan moeten dalen..
@drivingpleasure: Je hebt gelijk, die prijs hangt helemaal niet af van het gedrag van grote wereldeconomiëen of de winning van meer schalie-olie of gas, nee, het zijn die boemannen van Goldman Sachs en andere iluminati kliekjes die het zaakje wereldwijd regelen. Oh, en dat doen ze natuurlijk samen met de joden…. :-S
Is dat niet wat dubbelop? ;)
@lemans96:
Je vergeet Beatrix nog in dit rijtje.
@Hubert: LOL, oh ja, sorry… eh, EN Beatrix natuurlijk !

xD
@lemans96:

Kijk eens naar de documentaire ‘Inside Job’ , daaruit kun je wel concluderen dat Goldman & Sachs niet geheel betrouwbaar te noemen is…
@72bug: Dat zul je mij niet horen ontkennen. Mijn punt is dat er in ons land veel te veel piepeltjes zijn die dergelijke bedrijven en organisaties enorme hoeveelheden macht toebedelen en dat is gewoon niet reëel. Het is nu eenmaal niet zo dat zij de genen zijn die eigenhandig wel even de loop van s’werelds brandstofprijzen bepalen. Dat zouden ze graag willen, maar dat is niet zo. ;-)
@lemans96: Goldman Sachs = joden.
Met het gedonder in Noord-Korea in het vooruitzicht zal ik me maar niet rijk rekenen…
Bij de locale bp betaal je hier nog gewoon €1,83 voor benzine. Volgens de eigenaar zijn er toch (zakelijke) klanten genoeg
@ruudw: Ongelofelijk, lol.
Lekker de enige stimulanten vd economie met z’n allen leegtrekken (lachend).
@kaasboerin: Wij hebben hier ook zo’n BP (Stegink Laren). Die hanteert gewoon landelijke adviesprijs en geen 0,5 cent minder. Puur om dezelfde reden.
@E34M5Touring:

En toch heb ik het idee dat de gewone consument steeds vaker uitwijkt naar een (vaak) goedkopere onbemande pomp..
@72bug: Ik ook hoor, kijk maar is als ze weer zo’n ’11cent dr af’ zaterdag houden. Dan moet de politie eraan te pas komen om het in goede banen te leiden. Zeker als je verder niks nodig hebt (broodje, peuken, drinken) is het onzin naar zo’n bemande pomp te gaan.
@E34M5Touring: Die bedoelde ik ook. En laats zag ik ze wel langzaam langs de concurrent rijden om de prijzen in de gaten te houden :)
@ruudw: Ken je Kanters in Ruurlo ook dan? Dat is echt sick. 1,615 voor een liter Euro95 en gewoon Total dus prima spul. Vanaf Laren ook prima te rijden, scheelt toch behoorlijk op een volle tank.
@E34M5Touring: nog nooit van gehoord maar ik zal er zeker eens langs gaan!
@ruudw: Als je van Lochem via Barchem naar Ruurlo rijdt kom je er langs zodra je Ruurlo in komt. Kan niet missen.
De meeste prijzen van olie goud en datsoort materialen worden vorlgens mij gewoon allemaal gemanipuleerd en kunstmatig hoog of laag gehouden .
@porschekiller: Overheden willen dat maar al te graag maar op de wereldmarkt verliezen die de macht. Zie de keldering van de goudprijs gisteren, wat o.a. veroorzaakt werd door Cyprus…
Gisteren voor dik honderd euro benzine in mijn auto gestopt.
En dat zal voorlopig wel niet veranderen…
@Hubert: Dure literprijs of grote tankinhoud?

Dat de overheid verlegen zit om geld merk ik ook met boetes, van moment van flitsen tot de deurmat was 5 dagen, nieuw record van het CJIB..
@ghost:
65 liter. Maar hij was dan ook echt leeg.

Ik heb tegenovergestelde ervaring met flitskasten.
Ik bleek al op 600euro aan boetes te zitten voordat ik de eerste bekeuring thuis kreeg…
Als hij iets vlotter was gekomen, dan had ik de volgende keer wel opgepast.
Zondag nog getankt voor 1.689 de liter. Valt wel mee zou je zeggen, maar ik heb mijn tankje dan wel vol met dat heerlijke Aral 102 octaan…

Beste benzine in Duitsland is nog goedkoper dan de grootste troep die je hier uit de pomp kan krijgen, daar heb ik een stukje omrijden wel voor over. Uiteindelijk ben ik wel iets duurder uit, maar het 8 kleppertje loopt er zoveel lekkerder door!
@E34M5Touring, waar zit die total in Ruurlo. Ik tank altijd in Lochem daar heb je drie van die onbemande die nog wel iets duurder zijn dan die in Ruurlo. Zondag nog voor 100 Euro in de cabrio gemikt. Met een 3 liter motor telt de prijs zeker mee. Was wel weer heerlijk met kap open rijden tot savonds laat.
@mtber: Als je van Lochem via Barchem naar Ruurlo rijdt kom je er langs zodra je Ruurlo in komt. Kan niet missen. Spotgoedkoop!
Shell A205 vlakbij Haarlem was diesel 1,34 vanmorgen, ’s middags was het alweer 1,35.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).