Hoera(?) Gemiddelde CO2-uitstoot NL blijft dalen

Auteur: , 51 Reacties

Da's ook niet zo moeilijk, gezien de mueslificering van ons wagenpark. Vooral schrale A-segmenters blijven kopen, mens0n!

We worden steeds groener

Nederland is in alles het braafste jongetje van de klas. In januari waren we in een hard dalende automarkt met -31,5% de allerhardste Europese daler (op Griekenland na, maar die verkopen nog maar anderhalve auto per maand), en ook qua gemiddelde uitstoot doen we het uitstekend.

Van de EU-overlords mogen we in 2015 maximaal 130 gram per kilometer uitstoten, maar onze nieuwverkochte wagens bliezen vorig jaar puur theoretisch slechts 125 gram (benzine) en 109 gram (diesel) aan boomvoedsel de lucht in, een daling van pakweg 5%. Ter vergelijking: in 2003, 10 jaar geleden, lag de gemiddelde uitstoot nog boven de 170 gr/km.

De cijfers zijn afkomstig van de BOVAG en RAI-vereniging en hun jaarlijkse Analyse Autoverkopen. Geen wonder natuurlijk, alles wat een beetje fatsoenlijk is gemotoriseerd wordt verzopen in de belastingen, maar het milieu heeft er absoluut baat bij als u driecilinder-koffiemolens blijft kopen. Ga zo door dus! (via groen7.nl)51 reacties

‘Via groen7.nl’ Hou dit soort berichten dan ook daar. het is niet voor niks dat ik er bijna nooit op kijk.
@the-budel-guy: Bijna nooit? Nooit zou ik zeggen.
@fkbmw: als ik nooit zij dan was het niet waar ik heb namelijk 2x gekeken.

maar dat was ook meer dan genoeg.
Vindt je het gek met al die musli auto’s hier?!
Ik ben blij dat ik hieraan een bijdrage heb mogen leveren! Mijn auto stoot theoretisch een 89 gram uit. Nu de rest nog, ik rij nog te vaak achter stinkende auto’s waardoor ik de recirculatiestand moet inschakelen…
@hammerman: en hoe snel rij je ermee? Korte afstanden? Lange afstanden? Theoretisch 89 gram is leuk voor bij de aanschaf, laat maar eens zien hoe het in de praktijk gaat.
@HDM: Van alles wat. Rondom het huis, regelmatig naar het werk (55km enkele reis) met 80 kilometer- en snelwegen en soms langere afstanden. In de praktijk zal ik minder verbruiken en uitstoten dan de meeste andere auto’s. Hun uitstoot is immers ook alleen maar theoretisch!
@hammerman: met niet-eco versies is het anders goed mogelijk om de fabrieksopgave of zelfs nog zuiniger te rijden hoor…
@hammerman: Idd met zo’n eco hok zul je er ook altijd achter blijven ;)
@bofkont: Ik rij een ruime C-segment auto en als ik wil kan ik er heel snel mee van mijn plek komen. Maar dat weten de meeste bevooroordeelde ‘petrolheads’ niet. Blijf maar lekker zitten in jullie bekrompen wereldje…
@hammerman:
121gr CO2 en 0/100 in 8,2. Muesli kan best grappig zijn.
Als ik me netjes aan de regeltjes houd rijd ie nog zuiniger dan zijn opgave.
Dus laat ze maar blaten….
@hammerman: Wat is heel snel volgens u? ;)
@bofkont: En toen bleef het stil….
@lemans96: Lol inderdaad :)
@lemans96: Wat dacht je, dat ik de hele avond on-line ben? Ik heb ook nog een leven! Wat snel is? Probeer maar eens een stoplichtsprint te winnen van een hybride! En dan met een vergelijkbare auto natuurlijk en dan heb je nog het probleem dat de meeste hybride rijders dat niet doen, die zijn die fase in hun leven al voorbij…
@hammerman: Hahahaa, lol! Nou, geloof me als ik zeg dat ik al heel wat van die arrogante hybridemannetjes(en vrouwtjes) mijn brede achterkant heb laten zien. Een achterkant waar ze dan ook even kunnen genieten van mijn 10cm uitlaatpijp(vanaf de turbo) ;-)
@hammerman: Maar nu weet ik nog steeds wat snel volgens u is ;)
@bofkont: NIET moet er nog tussen flapdrol!
@hammerman: Maak je geen zorgen vrind, wat ik heb met de uitstoot van mijn getunede 2.0T jou ‘winst’ wel weer teniet gedaan. ;-)
@hammerman: alleen jammer dat de nieuwe hond van de buurvrouw alle CO2tjes weer mooi uitstoot die jij hebt bespaard hebt. ga zo door, je redt de ijsbeertjes.
@lambo4all: je moet alle topsporters ook niet vergeten, die stoten ook zinloze co2 uit voor hun hobby, stelletje egoïsten
@undifined1: hahaha! Die heb ik nooit eerder gehoord, zelf doe ik ook vrij veel aan sport maar als je het zo bekijkt is sport zo gezond nog niet ;)
@hammerman: Achter de boer met z’n tractor ofzo?
Of woon je in New Delhi ofzo..
De overheid moet mensen die een grote en vervuilende auto hebben op de knietjes danken voor het sterk terugdringen van het begrotingstekort.
@mercs: Hoezo, dat was gewoon het plan hoor… Of dacht je dat het werkelijk om het milieu ging?
@mercs: Maar dat doen ze niet en dus was de emigratiebeurs dit jaar weer een groot succes! Elk jaar verdwijnt er bijna een kleine stad aan Nederlanders naar het buitenland. Helaas altijd mensen met ambitie, ondernemerschap en of een goede opleiding. Aangezien zij dit ook vaak overbrengen op hun kinderen belooft dit wat voor de toekomst!
Binnenkort de RX weer op de weg, dan stijgt ’t wel weer..
@rotarypowah: Cool. Wat voor één?
mooi .. krijg ik nu dan mijn geld terug ..
Sorry, ik doe m’n best ! (265gr/km)
Ik zal zo onderweg naar huis nog even extra gas geven om aan mijn co2 tax te komen (zo’n 300/350gr/km).
@RiKe: Al die infantiele reacties van ‘ik ga nog eens lekker wat CO2 uitstoten om de boel recht te trekken’ kennen we nu onderhand wel. Kom eens met wat nieuws. Tijd zat om iets leuks te bedenken wanneer je weer eens bij de pomp staat.
Mensen die niet snappen dat dit middel puur wordt misbruikt om het gat in de begroting te dichten.. en dat doe je niet op deze manier want zo sloop je de automarkt.. oh nee dat is al gebeurt.
@The360box:
Als ik naar de verkopen kijk, dichten die mueslibakjes anders bij een hoop mensen de gaten in de begroting die er door diezelfde overheid in geschoten zijn….
@jrk68: Kort maar krachtig en dekt de lading voor de volle 100%!
‘maar het milieu heeft er absoluut baat bij als u driecilinder-koffiemolens blijft kopen’

Wat keihard NIET aantoonbaar is. Die hele CO2-hype is één grote geldsuckerij van de (r)overheid.
@lemans96:

maar we krijgen nu een aai over ons bolletje van 1 of ander obscure onderzoeksbureautje ..
da,s toch ook wat waard ..
@lincoln: Dat is ook wat waard een aai over de bol van een onderzoeksbureau (met altijd een oud PVDA of Groen Links tuthola of ex hippie als eigenaar/directeur en een salaris van 2 ton plus). Pek en veren!
Ga ik toch niet redden… fabrieksopgave van 232 g/km maarja met bouwjaar ’98 mag die dat wel.
slecht nieuws voor de bomen in nederland….
gelukkig compenseer ik het weer met mijn auto
hij stootte ooit 192 gram uit maar heb geswapt en only god knows hoeveel co2 hij nu uit stoot
in ieder geval label G
334 gram per km en 290 gram per km dat is dus bijna net zo veel als een kolen centrale
@bmwpowerm5: ik denk dat als je een kolencentrale wilt verplaatsen je nog wel wat meer Co2 uit zal stoten hoor… :-)
Beetje jammer dit voor het milieu.

http://www.klimatosoof.nl/node/1161
@smokin: Da’s woarhied as n’ne koe mien jong ! ;-)
Ondertussen kunnen ze in China en Russia de dikke auto’s niet aanslepen…
@carlbenz: Precies, wij ons op de gekste manieren de CO2 drukken vanwege het ‘milieu’. Kutargument natuurlijk en dan die mensen die er nog echt in geloven..
Shit, hoe moet het nu ooit warmer worden in nederland op deze manier?
Doorplankend naar mijn werk rijd ik 1 op 7,5 met mijn bejaarde 540i en 1 op 8,6 met de schurftige Passat 1.4 Slowmotion van mijn wederhelft. Inderdaad lekker theoretisch allemaal. Het ergste van die ecohokken is de geluidsvervuiling. Zo’n opgevoerde naaimachinemotor klinkt drie keer ruk.
Wacht maar tot het zomer wordt, alle oldtimers gaan dan rijden.
Een artikel van Business Lease die ik net lees, pas hier wel mooi bij.
http://auto.blog.nl/algemeen/2013/04/24/zeeuwen-rijden-meest-milieu-onvriendelijk

Zeeland telt gemiddeld de meest milieuvervuilende auto’s van Nederland. Vooral mannen uit deze provincie rijden in de meest vervuilende auto’s. Gemiddeld ligt de CO2-uitstoot op 158,42 gram per kilometer. Drenthe is de schoonste autoprovincie van Nederland met een gemiddelde CO2-uitstoot van 121,79 gram per kilometer. Dit blijkt uit onderzoek van Business Lease onder hun wagenpark van 20.000 auto’s.

Noord-Nederland is de schoonste regio: vrouwelijke automobilisten uit Friesland rijden met een gemiddelde CO2-uitstoot van 113,69 gram per kilometer het meest milieuvriendelijk. Gemiddeld gezien rijden automobilisten uit Drenthe het ‘schoonst’ met een CO2-uitstoot van 121,79 gram per kilometer.

Zeeland is de meest vervuilende provincie van Nederland: gemiddeld stoten automobilisten 137,01 gram CO2 per kilometer uit. Mannen uit Zeeland zijn de boosdoener: zij rijden gemiddeld het meest milieuvervuilend: 158,42 gram CO2 per kilometer. Mannen kiezen steeds vaker een schonere auto, maar doen dit nog altijd minder dan vrouwen. Vandaar dat ook in alle andere provincies te zien is dat mannen gemiddeld een hogere CO2 uitstoot veroorzaken.

Gemiddelde CO2 uitstoot per provincie
1. Drenthe 121,79 gram CO2
2. Friesland 123,01 gram CO2
3. Noord-Brabant 127,49 gram CO2
4. Groningen 128,05 gram CO2
5. Gelderland 128,95 gram CO2
6. Zuid-Holland 129,64 gram CO2
7. Overijssel 129,77 gram CO2
8. Utrecht 130,62 gram CO2
9. Noord-Holland 130,82 gram CO2
10. Limburg 131,57 gram CO2
11. Flevoland 132,15 gram CO2
12. Zeeland 137,01 gram CO2

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).