Spyker B6 Concept: dit wordt de 911-killer

Auteur: , 63 Reacties

Dit is het eerste beeld van de allernieuwste Spyker. Ze leven weer!

Spyker B6 Concept

Zoals beloofd komt Victor Muller op de Salon van Genève met weer een nieuwe conceptcar. De woorden ‘Porsche 911-killer‘ kwamen toen al gauw bovendrijven, en aan de contourlijnen van deze eerste teaserafbeelding te zien zal deze sportwagen van Spyker qua afmetingen inderdaad in dezelfde vijver vissen. Mits hij ooit het productiestadium haalt, want dat is bij de Aileron, Aileron Spyder en SSUV nog altijd niet gebeurd.

Over de uitleg van de naam, B6 Concept, doet Spyker verder geen uitspraken. Wellicht staat ‘B’ voor boxermotor en de ‘6’ voor het aantal cilinders? We speculeren maar wat… Op 5 maart weten we het zeker.

De teaser (leuk shopmateriaal) staat HIER in het groot.

UPDATE: 8 Spykers die er nooit kwamen, KLIK!63 reacties

911-killer? Ik denk het toch niet hoor…..
@kapiteinaudi: want? Je hebt toch nog niks gezien?
@sjon: Juist of een bedrijf als Spyker even een betere auto gaat maken dan de 911? We weten allemaal dat het antwoord daarop ‘nee’ is.
@kapiteinaudi: nouja theoretisch gezien is een 911 killer maken niet zo moeilijk, je maakt gewoon een snelle cayman (in basis een betere auto, niet?) Alleen met hun kleine productie lijn kunnen ze of niet concurreren op prijs, of als ze dat wel proberen zal er een belabberde kwaliteit uit komen… Spijker moet gewoon een vloot caymans inkopen, opvoeren en zich alleen maar op het uiterlijk en interieur gooien, misschien word het dan wat :P
@darkpluisje:
Want een Cayman ontwikkelen is wel eenvoudig…
@StijnB:
Een 911blok in een Cayman hangen is geen rocketsceince hoor….
@jrk68:
Dus Spyker gaat een 911-blok in een Cayman hangen en dat een Spyker noemen? Punt is dat Spyker vanuit het niets, volgens believers, Porsche zou kunnen bestoken…
@kapiteinaudi: Nou ja, beter vast niet, maar ik heb toch liever een Spyker met dat schitterende design dan een Porsche die zonder overdrijven de meest geziene sportwagen op ’s heerenwegen is.
Ik kan me alleen niet voorstellen dat Spyker met hun productieproces een prijs-technisch competitieve wagen t.o.v. de 911 kunnen zetten. Voor zover ik het nog bijgehouden heb, bouwen ze nu wagens ergens in een kleine garage in Engeland, dat kan echt niet op tegen die megafabrieken in Stuttgart.
Nogmaals, wat mij betreft maakt Spyker weer een pareltje, ik zou me alleen niet teveel focussen op de 911 want dan krijg je echt een hard-plastic interieur enz. enz.
@kapiteinaudi: ligt eraan hoe je ‘beter’ definieert.
@kapiteinaudi: Misschien wanneer ze 3 miljard dollar overgemaakt krijgen van GM. Al is die kans net zo klein als dat Spyker een groot volume auto’s gaat bouwen..
http://www.2thetrack.com/2013/02/19/bijspykeren-over-de-spyker-soap/
@theuving @sjon @Sciurida @darkpluisje: Ze kunnen inderdaad gewoon een Cayman of iets gebruiken als basis. Maar het zou mij vreemd lijken dat een piepklein bedrijfje als Spyker zo maar even een betere auto dan de 911 zou maken. Want laten we eerlijk zijn, ik denk toch wel dat we kunnen zeggen dat de 911 de beste of zeker één van de beste sportwagens ooit is. Maar het probleem is volgens mij dat, hoe mooi en goed die Spyker ook mag worden, ze er zo goed als geen van zullen verkopen. Maarja, we zullen zien hé…
@sjon:
Die gok durf ik ook wel te nemen….
Het enige wat Spyker killt is zichzelf.
Helaas, leuke auto’s, maar verkopen is er niet bij.
Wat voor Chinees brommermotortje zal voor de aandrijving zorgen?
da,s de grote broer van B2 .. hea wa zeggie ??

anyway .. go Spyker go ..
want dat het “mooie” meuk is staat al vast ..
@lincoln: Ik ben niet doof!
Bouwt/verkoopt Spyker überhaupt nog auto’s dan? Je hoort er nooit meer wat van… Hoewel dat op zich natuurlijk ook positief kan zijn.
@Citrofiel:

sluimert .. gewoon effe stilzitten als je geschoren wordt
Voor een serieuze 911 concurrent moet je van goede huize komen. Aston Martin is het met de Vantage niet gelukt, Lotus ook niet met de Evora en de Nissan GTR schijnt (volgens Amy mcDonald) een saaie plastic bak te zijn. Dus ik verwacht niet al teveel van Spyker met hun budget en technische kennis. De enige echte 911 concurrent is de Cayman.
Een spijker zou een 911 kunnen killen, een Spyker daarintegen kan daar alleen van dromen!
@MARS:
Die 911 zal die spijker maar met 250+ in één zijn bandjes krijgen….
@jrk68:
Oh dank je. Ik snapte ‘m nog niet…
@MARS: badum-tsss
Hopelijk is het geen hybride……..
@rotjeknor: Jij denkt dat een bedrijfje als Spyker zo gek is om te investeren in die peperdure techniek? No way, dat zou echt zonde zijn van de financiële middelen!
@Sciurida:
Hahaha, welke financiële middelen?
Altijd prachtige auto’s met een immens oog voor detail… Maar altijd een productie waar je bang van word
Niet zo moeilijk toch, een 911 killer maken? Had hogere ambities verwacht van VM…
@notsobig: Nochtans is Porsche een van de betere autofabrikanten die er is… er zijn weinig wagens die zo goed gebouwd zijn of presteren als de GT3 of een Turbo (en dat voor een relatief goedkope prijs). Menig autobladredacteurs zijn vol lof over de hele goede prestaties dat het merk weet neer te poten.
@xilver: Oeh, je zou zo als een autoverkoper bij Porche aan de gang! Goed hoor…
@notsobig:
Nee klopt, wij allen maken in ons tuinhuisje beter spul…
@notsobig:
En hij gaat er nog serieus op in ook. Geniaal!
@xilver: Ironie. iro·nie (de; v)
1 bedekte spot, doordat men het tegenovergestelde zegt van wat bedoeld wordt
Je kunt zeggen wat je wilt, maar dat spyker is wel n vechtertje! Ik vraag me af of ze nog wat verkopen, maar ambitieus zijn ze zeker. Dit duidt ook weer op lef van het bedrijfje! Ik hoop dat het weer n originele eigenwijze auto wordt met weer de nodige gizmo’s
Spyker heeft inmiddels een lange geschiedenis van concepts en prototypes die het serieproductiestadium niet halen. Eerst zien dan geloven.
In de modelgeschiedenis van Spyker staat de letter voor het type en het cijfer voor het aantal cilinders. De ‘B’ staat dus voor het model onder de ‘C’ (Aileron) en niet voor boxermotor. Welke 6-cilinder heeft Spyker op de kop weten te tikken. Anyone? Ondertussen is het ook nog steeds wachten op welke 8-cilinder de Aileron gaat voortbewegen.
Die silhouettelijn doet me sterk aan een Ford GT40 denken…
@lemans96: Mij ook. Zou er dan ook een Ford-motor in liggen?
de kont van een miura, het dak van een 911 en de neus van de 360 modena?
@ghost: je noemt wel een paar ideale lijnen :P Als hij zo wordt met een klein beetje Spyker kenmerken… laat maar komen dan!
@ghost: Je tekent een lijn en de vergelijkingsmongolen komen gelijk weer vertellen op welke auto’s het lijkt….
Ze zouden een kat als logo moeten nemen. Zoveel levens dat merk…
O ja: de b van boxer? Zou supergaaf zijn, maar als ze de motoren bij Audi uit de schappen halen zal een boxertje er zo snel niet in zitten.
Porsche-killer… da’s wel heel ambitieus… Noem maar eens een wagen die nu al bestaat die beter is dan wat de 911 te bieden heeft… je krijgt er misschien 5…
911 Killer, ik dacht dat hij niet nóg achterlijker kon overkomen dan voorheen..
@kaasboerin: Einstein heeft zo’n quote over domheid… ik geloof dat dit geval een bevestig is van dat oneindige zekerheid…
@xilver: dat er maar twee dingen oneindig zijn: het heelal en de menselijke domheid. En van het heelal was hij niet zeker.
@HDM:

hij zei ook altijd “retards will quote me” ..
@lincoln: wil jij dan ook even ophouden met hetzelfde te doen, bitte sehr?
@lincoln: Bedankt… dat was nodig.
@HDM: Ik ben me bewust van deze quote… het was maar om opmerkingen zoals van Lincoln te vermijden ;-).
@xilver: + @HDM ..

sorry guys .. maar Victor Muller stupide noemen dmv van een Futurama quote is niet bijster slim en nogal off-topic ..

on-topic zou zijn “this is probably the worst car in the world .. and that,s why it,s the best car in the world” van Jeremy hairspray Clarkson ..
Hoezo weten jullie 5 maart meer?
komt er nog een persbericht voor de autosalon?

de autosalon zelf is pas op 7 maart…
@timberleek: sowieso heb je persdagen vóór de publieksdagen. Mogelijk dat er daar al wat wordt gezegd/getoond.
@HDM:

ah, daar had ik niet aan gedacht…
@timberleek:
Zal wel eerder 1 april worden…
maar eerlijk is eerlijk ..
zou toch lachen zijn als Spyker de 911 er helemaal uitblaast ..

geloof alleen niet dat het een graag geziene gast is bij GM voor een Corvette drijflijn ..
@lincoln: Lee Noble voor het onderstel, Spyker de looks en interieur, aandrijflijn scoren bij Yamaha (Volvo V8). Zeker weten dat er een fraai stukje auto staat.
ford gt?
laten we elkaar lekker na papegaaien over de term 911-killer….

heeft VM of iemand van Spyker dat zelf ook zo gezegd?

of bedoelen ze een Spyker die qua prijs wat lager komt te liggen, bijv. richting 2 ton (voor NL)

daar kan je als autoliefhebber toch niets tegen hebben?
Kom maar op, ik laat me graag verrassen.

Enne, ik kan het me op dit moment niet veroorloven, maar als je nou van je vrouw 3 ton mag uitgeven aan je auto: 2 ton voor een Spyker en 1 ton voor een mooie Cayman, dat is toch veel leuker dan de topuitvoering van de 911 die richting 3 ton loopt?
Ik verwacht een rebranding van de SAAB PhoeniX concept.
Hahahahahaha, dan moet Spyker ineens 50.000 auto’s gaan maken per jaar :-)
@ropbp: Verkoopt Porsche 50.000 911’s per jaar???
ik geloof ze niet. 911 killer, en Saab was de BMW killer. Still, Spykers zijn meestal wel aardige dingen
Profiellijn ziet er alvast goed uit. Verder is het design van Spyker zeer goed te pruimen. Maar hoop toch wel dat het niet gewoon een kleine versie van de C8 Aileron wordt. Een beetje een nieuw smoelwerk zou leuk zijn, om een nieuwe start te symboliseren…

En als de Chinese vriendjes slim zijn zetten ze volle bak in op Spyker. Mooi paradepaardje als voorbereiding voor ze de oversteek wagen met groene boodschappenwagentjes…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).