Hoeveel ving de Staat voor een Rolls-Royce op wieldoppen?

Auteur: , 28 Reacties

Wieldoppen op een Rolls en dan ook nog met de overheid als verkopende partij. Leuker kunnen we het niet maken.

Voordat ik meteen een horde boze Rolls-Royce-liefhebbers over mij heen krijg: de Silver Shadow had van oorsprong ook een soort van wieldoppen. Fraaie chromen afdekkapjes die de wielbouten van de eveneens verchroomde wielen aan het zicht onttrokken. Da’s echter heel andere koek dan de schaamdeksels die dit exemplaar ontsieren. Het gebroken wit doen de lijnen uit de jaren ’60 sowieso al weinig goeds, maar de gelijkkleurige doppen onder dit late exemplaar uit 1979 doen het laatste beetje klasse als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ook de niet originele omlijstingen van de dubbele koplampen doen vermoeden dat met dit exemplaar gesjoemeld is. Wij zouden met een grote boog om deze Rolls Royce lopen, maar enkele waaghalzen durfden het aan en plaatsten een bod. Het hoogste bod is, weinig verrassend, behoorlijk laag voor een Rolls Royce: 6239 euro. Nu nog een vergelijkbaar bedrag er tegenaan voor knappe lampen, wielen en een respray en misschien wordt het nog wat.28 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
En toch vind ik hem cool al heeft tie doppen..
@norge: en het kenteken past er ook bij!
Voor 6 best wel een aardig autotje voor de deur.
Bij Jetcars in beslag genomen?
@moondustfocus: ze hoefden in iedergeval niet bij te betalen voor licht metaal….
@moondustfocus: volgens mij hebben die juist hun hele voorraad bij Domeinen gekocht :p
Ik moet meteen aan een kansloze James May denken…
“Je moet wel een idioot zijn om zo’n bagger schip te rijden…….. ik heb er ook een, dit is namelijk de mijne…….”….

Is er geen kitcar van te maken met engelse onderdelen a la Westfield?
Geen gezeik met BPM heffing hoger dan een nieuwe Lamborghini
Is dit wellicht een Amerikaanse import (zie knipperlichten en kentekenplaten) en hebben de niet originele onderdelen daarmee te maken?
Ik vind ruim 6k voor zo’n saaie trouwauto nog riant, overigens.
(Zie bijv http://www.autoblog.nl/nieuws/waarom-europese-autos-minder-leuk-zijn-indoor-amerika-80152)
Ik ben gek op veel Britse merken alleen heb ik hier niks mee.
Voor weinig geld inderdaad een Rolls voor de deur! Maar die 6K zit hem in een jaar tijd al weer in het onderhoud, wat een vreselijk slechte auto’s zijn het.
@timd: helemaal geen slechte auto’s, wel auto’s met complexe (hydrauliek-)techniek. Indien de technische staat redelijk is, ben je echt niet 6k per jaar kwijt aan onderhoud, waar baseer je dat op?
@silver: Complex…de eerste de beste BX heeft het…
@silver: ben het ook met timd eens. Ik heb bij een trouwautobedrijf gewerkt met dit soort auto’s. Echt goed onderhouden is bijna niet te doen wij kregen soms rekeningen van 20.000,- euro en dat was nog van een specialist in Rolls Royce/Bentley. Geen makkelijke autos alles is anders.
Thats a another cook
er heeft zelfs gas ingezeten. zie op de foto de zwarte vierkante afdekkapje naast de bumperrozet op het rechterachterscherm…. het enige interessante zijn de letters van het kenteken van deze bruidstaxi…
Waar vind je deze auto’s (deze, die vw Beetle en die gouden mercedes
@realracing3: Domeinen, zij verkopen namens het minfin allerlei staatseigendommen (oud legermaterieel, kantoorspullen maar ook inbeslaggenomen zooi)

http://www.domeinenrz.nl/
@escort77: dankjewel
RR in het midden van je kenteken op een RR zou zomaar eens geld waard kunnen zijn…. vanity plates in nl
Toch liever dit, als 98% van het leasewagenpark van de gemiddelde multinational. Wel verplicht andere wieldoppen.
Zo’n 6,75 v8 is toch geweldig!
Hoe heeft i dat geflikt met z’n kenteken? In een slaapzak bij de RDW op de stoep liggen ofzo? Ha ha
Een Matiz of een Rolls Royce voor je deur die nog minder heeft gekost dan die nieuwe Matiz van de buurvrouw.Geen moeilijk keuze,toch?
Dit is toch geen mooie auto? Of zie ik iets wat jullie niet zien? Of omdat RR?
Ik zou hier helemaal niet met een boog omheen lopen.
In Engeland zijn zulke onderdelen makkelijk en goedkoop te krijgen (kijk op Youtube de Wheeler Dealers over een oude Rolls maar na). Daar zou ik ook naar een nieuwe linker voorstoel uitkijken; hier doorgesleten want bestuurdersstoel, daar in dezelfde conditie als de passagiersstoel.
Rijd er een paar maanden in om vast te stellen wat je wilt verbeteren.
Ga er komende zomer mee op vakantie in Engeland.
Pik daar de onderdelen op die je mist.
Bij thuiskomst: Schorsen, en 3 jaar de tijd nemen om het er lekker zelf in te klussen plus goed onderhoud uit te voeren. Terug op gas zetten, en in 2019 inzetten als daily driver. Belastingvrij op LPG, zeer soliede techniek (wat nou complexe vering?!?! Een fietsband vervangen is heus ingewikkelder dan veerbollen of LHM vervangen!), en een auto waar je elke keer met een grijns instapt.
@mout: grappig om te lezen als je niet weer waarover je praat. Ik zou zeggen gelijk doen! Kopen!.
@schellekens006: Tsja, wanneer weet je waarover je praat? Ik heb deze niet op de brug gehad. Wie weet wat een roest en ellende er achter die witte lak zit? Hoe het met de techniek zit? Wat dat betreft heb je gelijk.
Toch is het echt waar dat ik dit rustig zou doen. Een paar jaar terug heb ik redelijk serieus naar een Corniche gekeken, met een vergelijkbaar scenario voor ogen.
Ik rijd op dit moment in een auto met dezelfde leeftijd, een carrosserie waarvan er 250 zijn gemaakt, op LPG. De techniek ervan is gelukkig een hoop alledaagser. Toen ik deze auto kocht stond ie er aanzienlijk slechter bij dan deze RR. De wielen, koplampen en bestuurdersstoel zijn dan wel weer een grappige parallel; die zijn inmiddels vervangen. Plus nog zo ‘het een en ander’.
Wat de hydrauliek betreft: Ik heb een paar honderdduizend km gereden in BX en XMs, waarvan ik het onderhoud aan de hydrauliek zelf deed. Omdat twee universele garages waar ik wel kwam eerlijk toegaven het niet te kennen en niet te durven.
Ervaring met RR Silver Shadow heb ik niet, maar een beetje idee van de prijzen van gebruikte onderdelen heb ik dan weer wel. Zodoende durf ik wel te zeggen: Als je de meest opzichtige puntjes aanpakt, hem rijdbaar maakt, en een beetje geduld hebt, kan je hem zeker voor rond de 10K verkopen. Mag ook wel, want het gaat heus wel wat meer kosten dan die velgen en koplampen. Maar de lol die je aan de wagen hebt, pakt niemand je meer af.
Met die doppen connect je wat makkelijker met de rest van het volk..
Je zou weleens verast kunnen worden als je de kofferklep opent, en een complete set zomer wielen vindt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).