Honda doet BMW na, maakt een hete pickup

Auteur: , 16 Reacties

De Civic Type R blijkt een prima basis voor een 'ute' te zijn.

Over het algemeen hebben we in Europa eigenlijk vrij weinig met pickups. De kleinere exemplaren zoals de originele Volkswagen Caddy en Fiat Strada spreken niet echt tot de verbeelding, terwijl de fullsize units al snel te groot zijn voor het Europese straatbeeld. Per slot van rekening moet je met zo’n ding al snel twee parkeerplaatsen gebruiken, wat je in Amsterdam 15 Euro per uur gaat kosten. Pricey.

E30

Gelukkig is er een geijkte manier om elk auto concept gewild te maken: plak er een Duitse premiumbadge op. We worden immers allemaal heel warm van de pickups die BMW bouwde op basis van de M3. De Münchenaren deden dit al in 1986 met de E30 en later nog eens met de E92 M3 in 2011. In beide gevallen was het officiële doel onderdelen vervoeren op de fabriek. Zeker in het geval van de E92 zou het ons echter allerminst verbazen als de auto gemaakt is op verzoek van paarse broeken.

E92

Honda heeft nu schaamteloos BMW’s idee gekopieerd met deze Honda Civic Type R pickup. Het is een speciaal projectje van een stel techneuten in het Britse Swindon, waar een fabriek staat die Civics in elkaar schroeft. De creatie heeft de naam ‘Project P’ meegekregen en is onderhuids gelijk aan de gewone Civic Type R. Alleen is in dit geval de carrosserie weggezaagd achter de B-stijl, ten faveure van wat staalplaten.

Geinig detail is dat de bizarre spoiler van de hete hatch intact is gebleven. In eerste instantie lijkt dit alle praktische bruikbaarheid van de ‘pickup’ meteen teniet te doen, maar je kan ‘m kennelijk wegklappen. Honda heeft uiteraard geen plannen de auto in productie te nemen, maar ze overwegen er nog wel mee naar de Nürburgring te gaan. De auto is immers een shoe-in voor de titel ‘snelste voorwielaangedreven pickup op de ‘Ring’.16 reacties

Nooit gedacht dat die nieuwe civic mooier kon worden. Maar het is gewoon daadwerkelijk gelukt om hem er minder lelijk uit te laten zien.
Wat zijn die foto’s in een aardappelkwaliteit geüpload zeg..
@b2014209: foto 5 lijkt alsof de auto van legoblokjes gemaakt is
@b2014209: 😂😂
@b2014209: Je moet Autoblog ook niet bekijken op een aardappel…. niks mis met de foto’s.
Eerst dacht ik: vet, 2 extra motoren op de achteras.

Fucking grasmaaiers zijn het.
Ik hoop wel op een beter ogende volgende generatie Civic.
Echt passend met 2 grasmaaier in een pepie civic :’)
waarom altijd dat traanplaat? kunstof ziet er toch veel mooier uit.
@991gt3rs: denk dat dat wat goedkoper is voor een one-off.
Die spoiler gaat nog veel nut hebben nu dat dak half weg is…
De voorrijkosten van de tuinman met de grasmaaiers zullen beduidend lager zijn. Hij is er immers sneller …
Hey, een artikel over Honda van @jaapiyo, leuk!

Owh..het gaat grotendeels over BMW… verassend.
@ffw88: “BMW … verassend”

Precies, steek maar in brand :-).
M3 pick-up, of cabrio met laadbak?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).