De Volvo XC40 blijkt een belachelijk succes te zijn

Auteur: , 49 Reacties

Verrassing?

SUV’s en crossovers zijn heet, vooral als ze wat kleiner zijn. Volvo is ook heet, iedereen wil er tegenwoordig een hebben. Één plus één is doorgaans twee, dus eigenlijk mag het geen verrassing heten dat Volvo’s XC40 (rijtest) een schot in de roos is. Toch is Volvo kennelijk overrompeld door de mate van het succes, want het schroeft noodgedwongen de productie op om te kunnen voldoen aan de vraag.

De Zweden hebben al 80.000 orders binnengekregen voor de Europese Auto van het Jaar. Zowel de noeste arbeiders in het Chinese Luqiao als die in het Belgische Gent moeten zodoende extra aan de bak om de compacte SUV op het CMA platform in groten getale uit de grond stampen. En daar houdt de goednieuwsshow nog niet op voor Li Shufu en zijn ondergeschikten. Volvo wil namelijk nog meer modellen gaan bouwen op het CMA-platform om de markt nog beter te kunnen bedienen. CEO Håkan Samuelsson is in zijn nopjes met het succes:

The XC40’s success has surpassed even our highest expectations. The small SUV segment is the fastest-growing segment in the industry now, and with these additional CMA-based models we expect to benefit further from that growth.

Waar we precies aan moeten denken bij de term ‘nieuwe modellen’ houdt Volvo nog onder de pet. De Zwenezen willen alleen maar kwijt dat het ten dele EV’s worden en géén conventionele hatchbacks. Word jij al entousiast?49 reacties

Haha Zwenezen….

Edit:fixed

En ik kies de CX3 van Mazda, met die gave sharknose
@joejojo2012: moet je alleen niet 2 pubers achterin willen proppen want dat wordt lastig
@lekkerlinksrijden: Niet om er uren mee te rijden, maar stadswerk is met 3 koters op de achterbank prima te doen.
@joejojo2012: in de stad zou je geen auto moeten hebben, laat staan dat je er speciaal een auto voor koopt.
Nog belachelijker is de term “stadsauto”.
Ga je ff tegen 5 km/u gemiddeld aanschuiven door de winkelstraat. Howdoe.
@joejojo2012: Afgeraffeld*
@unknown234: Dank voor de correctie, zo blijven we scherp, haha
@joejojo2012: zwenezen 😂
En terecht, vind het een erg geslaagde Volvo geworden! Mocht ik hem zelf aanschaffen, dan zou ik wel een Volvo-embleem op de achterkant plakken, want vind dat ie nou wel een erg blote-billen-gezicht-uh-kont heeft.
@utregcity:
Ben zelf maar deels overtuigd als ik testen lees. Duur, zwaar en een hoog verbruik… maken het plaatje voor mij niet alleen maar rooskleurig…
Mooie auto, maar te duur.
@ikweethet: Nieuwe auto’s zijn sowieso bizar duur..
@TimoBac: niet voor de Belgen en de Duitsers. Alleen die linkse prutsers in NL die over de rug van de automobilist Sinterklaas willen spelen hebben dit geregeld. Kwartje van Kok? Ga zo maar door.
@porsche928: De 11.344 Eurocent van Kok bedoel je.. Het is al even geleden natuurlijk.
@vtie: Maar dan houd je geen rekening met inflatiecorrectie. Ik heb de cijfers niet bij de hand, maar het zou mij niks verbazen als we ook in euro’s inmiddels weer op een kwartje zitten.
@porsche928: niet zo papegaaien, we hebben hier al sinds paars 1 VVD-beleid op dit gebied.
@porsche928: en daarom gaat het mis met Nederland. We hebben een rechts beleid en de mensen die menen daarvan de dupe te zijn geven links de schuld ?!?! Want het is een rechts beleid. Het huidige VVD rechtse beleid is simpelweg samengevat: bedrijven weinig belasten, burgers zwaar belasten. De burger die een auto rijdt mag daarom flink betalen.
@mashell: amen. Dom klootjesvolk.
@mashell: het leven is verschrikkelijk. Het is ook aangetoond dat als het economisch goed (zoals nu) het volk opzoek gaat naar achterlijke zaken om over te zeuren.
@inbedrijf: inderdaad. Want hoewel we in zo’n beetje in ieder onderzoek in Nederland naar voren komen als top 3 qua welvaart / rijkdom / onderwijs / geluksgevoel etc blijven we toch maar klagen. Blijkbaar scoren we ook erg hoog in slachtofferdenken.
@TimoBac: het is maar net wat je duur vindt.
Heb er inderdaad al een aantal zien rijden. Ik vind het vanaf de B stijl een enorm lelijk ding. Alsof ze daar de helft zijn vergeten. Stervensduur ook nog eens. Niks voor mij.
Ik vind volvo een van de mooiste auto’s maken de laatste tijd, hoop dat ze binnen afzienbare tijd nog een keer met een opvolger voor de c30 komen. Een v20 oid,, zou een leuke concurrent zijn voor een A1/Mini
@nelisvu: Yes please! Zag gisteren nog een C30 van voor de facelift rijden, wat een tijdloze schoonheid blijft dat toch! Met T5 erg leuk maar voor mijn part gooien ze er idd een stapel accu’s in, laat maar komen
@gulli: Ja precies, het is dat momenteel niet in de markt ben om een auto te kopen. Anders had ik wel opzoek gegaan naar zo’n mooie T5. Een eventuele opvolger, mits enigszins spoedig beschikbaar, zou ik wel heel erg in de gaten houden.
@gulli: gebroken witte T5, bruine sideskirts. Pijpje links en rechts. Laat maar komen :)
@iJoost: ja die bruine sideskirts, als je het aan iemand omschrijft die het nooit heeft gezien denkt ie vast dat je gek bent. Maar die zien er echt goed uit idd
@gulli: hennes heeft er 1 staan. 90.000 km. Ongeveer 12.5K
Vind ik dan weer beetje te veel voor een 10 jaar oude auto waar je echt geen krat bier in mee kan nemen…
@ijoost: jawel hoor, er kunnen zelfs twee kratten bier achterin. Het is een twee persoonsauto en de kofferbak is de krap voor twee weken vakantie, maar voor twee dagen bier inslaan is geen enkel probleem…
@mashell: feestje bij mij dan maar 😂?

Ik heb er meerdere keren serieus naar gekeken, maar met 2 kinderen (die misschien 10% van de tijd meerijden) vind ik het, helaas, toch te klein.
@ijoost: ik heb drie C30’s gehad (en ik blijf het een bloedmooie en heerlijke auto vinden) maar de kinderen vonden het inderdaad te krap achterin. Kofferbak was klein maar bruikbaar (zeker als je het zijltje er uit gooit) maar die achterbank…
@iJoost: perfecte omschrijving.
Ik ben er tot nu toe maar eentje tegengekomen. Vind het niet per se een verkeerde auto, maar de concurrenten vind ik toch wat leuker. En die zijn ook nog eens flink goedkoper. Deze auto vind ik echt belachelijk duur.
Ik vind het echt een Volvo-onwaardige auto qua design. Van buiten is het net een Ssangyong Tivoli om te zien. Het interieur is iets beter, maar bij lange na niet op het niveau van de grotere Volvo’s. Niet alleen qua materialen, wat in een lager segment begrijpelijk is, maar ook qua design. Ik gun ze het succes van harte, maar begrijpen doe ik het niet. Wellicht rijdt hij geweldig voor zijn segment. Dat heb ik nog niet mogen ervaren maar zou een hoop kunnen verklaren.
Li Stfu mag zeggen wat hij wil, enthousiast zal ik er niet van worden.
In het echt toch wel een leuke auto. Op de foto’s leek het zo’n dinkie toy.
Lelijke wagen, heb er al verschillende gezien, maar blijf m uitspugen. Alleen de voorkant en het interieur zijn te pruimen. Overigens is hij ook veel te duur.
Prachtig ding ..
Vond em vooral groot ..
Beetje heel groot en lomp ..
De lelijkste Volvo die ooit is gemaakt
@drommedaris: nou, de 262C was ook geen schoonheid.
@mashell: sodeju.. die zijn duur geworden tussen de 10 en 29k
@mashell: De 262C… Als je het over Volvo hebt is de 262C nogal een echte Volvo, gave auto man!
@dirkv: echte Volvo? Spuuglelijk en gebouwd bij Bertone.
@dirkv: nee, dat is de 780.
@draadloos: Dat is ook een prachtige Volvo!
Ik vind het een verschrikkelijke auto om te zien. Net een Ignis op steroïden.
Is me net iets te veel een playmobil auto die bovendien meer dan 100kg zwaarder is dan directe concurrenten. In de versie waarin ik ingezeten heb, was binnenkant van opbergvak in de deur ook afgewerkt met een goedkoop soort vilt ondanks het lederen interieur. Dit is net iets beter gedaan bij onze oosterburen. Voor de veiligheidsfreaky’s onder ons wellicht een natte droom.
Achterramen zien er uit als een Aygo, maar veder best een nette wagen.
Wat is die achterzijde toch lelijk. Al kreeg ik geld toe maar dit koop ik nooit !
Veel te duur. Als je een automaat wilt dan ben je minimaal 45k kwijt en dan heb je nul opties. Wel 140kW, dat weer wel dan, maar toch. Voor dit bedrag staat er binnenkort een behoorlijk complete Tiguan Highline Business R bij me voor de deur en die vind ik ook nog eens veel mooier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).