Honda haalt met de HR-V weer een SUV naar Europa

Auteur: , 15 Reacties

Honda keert terug op de Europese SUV-markt en doet dat met een vertrouwde naam: de HR-V.

Honda HR-V

De Japanners willen nog weinig kwijt over hun nieuwe, compacte SUV. Wel is duidelijk waar de focus ligt: op de interieurruimte. Honda heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om de brandstoftank centraal te plaatsen. Dat moet van de HR-V een van de ruimste en meest flexibele SUV’s maken. Daarnaast kun je ook je gang gaan met de Honda Magic Seats, die je volledig kunt wegklappen als je even wat meer bagageruimte nodig hebt.

Honda HR-V

De HR-V is gebaseerd op de nieuwe Honda Jazz en krijgt volgens Honda een uiterlijk dat dankzij scherpe en dynamische lijnen doet denken aan een coupé. Het prototype van de HR-V wordt volgende maand gepresenteerd op de Autosalon van Parijs, maar het is nog onduidelijk wanneer Honda van plan is om de auto daadwerkelijk naar Europa te brengen.15 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Neee! Die achterkant!
Ziet er best leuk uit! Ben benieuwd
Best wel nice!
*jeeeeeeeeeej*

bak een taart en vier het
Eindelijk! Hier heb ik echt op zitten wachten! *kuch*proest*
De vorige scheen hartstikke goed te rijden maar was nou niet bepaald moeders mooiste.Tel daar een stevig prijskaartje bij op en een verkooptobber is geboren.Deze heeft ondanks een iets beter uiterlijk dezelfde ingrediënten dus de resultaten zullen hetzelfde zijn.Jammer,want Honda is een mooi merk en verdiendt meer dan meespelen in dan de vierde viool spelen.(in NL)
@sydney: Van die laatste zin klopt echt geen mallemoer..
” Honda keert terug op de Europese SUV-markt”
Oh en wat is de CR-V dan?
@w0o0dy:

Dacht precies zelfde…overigens CRV is ook nog eens meermaals tot winnaar uitgeroepen in zijn klasse, ondermeer bij autovisie..zwaar ondergewaardeerde auto ook.

Schijnt dat deze HRV Europese HR-V downsizemotoren krijgt. Volgens het Franse l’Automobile gaat dit dan om een 1,0-liter driecilinder turbomotor en een 1,5-liter viercilinder turbomotor.
Als je kijkt naar de populariteit van de Nissan Quashqai, Skoda Yeti, VW Tiguan ed is het wel opmerkelijk dat de eerste HR-V (Hormone Replacement Vehicle) zijn tijd ver vooruit was. Was nog best een aardig autootje.

Dit is weer typisch zo’n sportief gelijnde auto, voor dynamische mensen die in het buitenleven extreme sporten beoefenen en om of een of andere reden met veel te witte tanden eng naar elkaar lachen.
(Lees, deze auto word gekocht door beige kleurige senioren vanwege de hoge instap).
Ja weet niet maar heb hiervoor ook twee civic type R gehad en als gezinsauto zou ik dit ook relaxt vinden…lekker overzichtelijk etc, veel ruimte, zuinig…
Wacht ns even.
Eerst “..en krijgt volgens Honda een uiterlijk dat dankzij scherpe en dynamische lijnen doet denken aan een coupé. ”

en dan

“Het prototype van de HR-V wordt volgende maand gepresenteerd op de Autosalon van Parijs”.

Dus dit is de oude HR-V: deze hoeven we dus niet te verwachten?
Dit is gewoon de Honda Vezel die al een tijd in japan te koop is, hij is volgens mijn minimaal aangepast voor de Europese markt, tevens komt deze volgende maand in de US onder de naam Urban.

http://www.honda.co.jp/VEZEL/webcatalog/styling/?from=VEZEL-header
@cyclonic:

Honda Vezel is dan wel weer een passende naam voor de Activia slurpende doelgroep…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).