Giedo van der Garde wint ook in hoger beroep van Sauber

Auteur: , 64 Reacties

"Ik ben klaar om te racen" - Giedo van der Garde

Giedo stond onder de douche toen hij het goede nieuws ontving

Nadat de rechter gisteren geoordeeld had dat Giedo van der Garde gewoon recht heeft op een stoeltje in Melbourne, ging renstal Sauber in hoger beroep. Maar ook dat hoger beroep is nu in het voordeel van de Nederlander uitgevallen! De rechtbank houdt zich bij de eerder gedane uitspraak dat Giedo van der Garde toestemming heeft om te racen tijdens de seizoensopener in Melbourne. Vorig jaar was Van der Garde testrijder bij het team van Sauber en hij beweerde dit seizoen volgens contract te mogen racen.

De hoge bazen van Sauber beweerden gisteren al dat Van der Garde onvoorbereid is en dat ze daarom weigeren hem een stoeltje te geven. Van der Garde heeft echter na de uitspraak van gisteren laten weten uit te kijken naar het opzoeken van het team en keihard te willen werken om een goed weekend te hebben. Naar eigen zeggen is hij “nog nooit zo fit geweest als nu” en heeft hij “zin om te racen dit weekend.”

Of Felipe Nasr of Marcus Ericsson nu een stoeltje op moeten geven is vooralsnog onduidelijk, ook die jongens hebben geldige contracten dus wij denken dat de kans groter is dat Giedo naar huis wordt gestuurd met een flinke zak geld ter compensatie. Tegelijkertijd hopen we stiekem op twee Nederlanders aan de start komend weekend, wat denken jullie? Hoe gaat teambaas Monisha Kaltenborn dit oplossen? Gaat het compenseren van Van der Garde het team van Sauber wellicht de nek omdraaien?

UPDATE: Team Van der Garde heeft een extra zaak aangespannen waarmee men probeert af te dwingen dat Sauber een auto klaar heeft voor komend weekend. Als niet aan de eisen van Van der Garde wordt voldaan vóór vrijdagochtend 10:30 lokale tijd wil Van der Garde beslag laten leggen op de bezittingen van het raceteam.

Fotocredit: @gvandergarde64 reacties

Hartstikke leuk enzo, je recht halen, maar het lijkt me nou niet echt prettig voor de werksfeer.
@gop1: dus bedoel je:

Hmm recht op een stoeltje maar als ik nu ga afdwingen waar ik recht op heb dan verpest ik de werksfeer….

Weet je wat laat maar ik kijk wel toe….

Als je ergens recht op vecht je er toch voor?? Als je niet krijgt waar je recht op hebt dan lijkt me dat de sfeer voor jezelf al verpest is??
@jvthof: Precies, als iemand de sfeer verpest is het de werkgever wel!
@Jochempie: gelukkig zijn er ook werkgevers die de sfeer ook belangrijk vinden en dus meewerken met de werknemers ;)

Maar in mijn korte carrière van 10 jaren heb ik toch 2 maal gevochten (rechtzaak) voor mijn rechten en gewonnen. De werkgever wist dat ik in mijn recht stond en gaf na alle heisa ook aan dat hij het begreep en dat we op goede voet verder gingen. Met de collega’s was er verder niets aan de hand dus de sfeer bleef goed ;)

Vechten voor waar je recht op hebt… En niet met je laten sollen. Pik je het 1 keer, pakken ze je nog een keer.

Laat je merken dat er niet met je te sollen is doe ze het ook nooit meer.
@gop1:
Daar heb je een punt.
Echter, itt wat Sauber beweerde was Giedo contractueel verbonden aan hen. Dit houdt in dat hij nergens anders terecht kon. Nu moeten ze dat dus netjes gaan oplossen.

Als jouw werkgever je zonder reden zonder inkomen thuis stalt geef jij hem toch ook geen knuffel en een zoen….
@gop1: het schijnt dus dat de monteurs nog steeds erg goed kunnen met vdGarde. Voor zo’n team maakt het eigenlijk weinig uit wie er racet. Als je hart voor het team hebt, voortgang van Sauber, je salaris en wilt winnen dan knok je voor jouw rijder. Mocht hij rijden dan gaan ze ‘em niet saboteren of links laten liggen..
@gop1: die was toch al verziekt…
Ik hoop dat de schadevergoeding aanneemt als ze die hem aanbieden.
En dat hij dan bij manor aanklopt met dat geld
@rob5nismo: Manor heeft ook al een contract met twee rijders.
@donvincenzo: roberto mehri rijd de openingsrace en misschien nog 3 daarna en dan staat de deur open bij manor
Prima gedaan ,Sauber heb je straks nog 3 rechtzaken aan je broek hangen, van Nasr, Erikson en Sutil.en ik maar denken dat die Kaltenhorn zo’n slimme juriste is, maar ja vrouwen en F1 zijn nooit een goeie combi geweest.
@toniominestrone: Is het omdat je een te klein piemeltje hebt dat je neerbuigend doet tegenover vrouwen?
@hehehehe: niet om het een of het ander, maar waarom doet hij neerbuigend over vrouwen als er staat dat vrouwen en F1 nooit een goede combinatie zijn geweest? Misschien doet hij wel neerbuigend over de F1..
@hehehehe: mijn punt is dat als je meent de groep “vrouwen” te moeten verdedigen tegen iemand die neerbuigend over ze doet, je ze dus ziet als een groep die zichzelf niet kan redden. Zit je dan ver bij @toniominestrone vandaan?
@hehehehe: hahahaha top vent
Geweldig, het recht heeft gezegevierd.
Afkopen lijkt de beste optie, maar heeft Sauber daar de knaken wel voor?
Een andere optie is hem stallen bij Manor, ik zie hem morgen nog niet in VT1 rijden.
Er is een drukmiddel ingezet; vrijdag oachtend 10.30 lokale tijd moet Sauber akkoord zijn en Giedo in de auto laten. Anders kunnen bezittingen geclaimed worden (beslag, dus niemand kan racen) en minischa kan gevangen worden genomen voor Contempt of Court. WOW

Er wordt gefluisterd dat Monischa op deze manier Sauber in de grond drijft, en dat Schoon-papa Marcel B. straks de boel goedkoop overneemt……..
Nee ik hoop voor giedo met een zak geld. De werksfeer Is al verziekt. De andere rijders gaan ook een rechtzaak beginnen als ze niet mogen rijden. En ze zullen de auto toch niet op hun best zetten want stel je voor dat giedo beter rijd dan die andere 2. Dan staan ze pas echt voor lul
Het is nu zaak het nog af te dwingen, want Sauber werkt tot nu toe niet echt mee en lijkt het lekker tot na dit weekend te willen tillen.

Moet wel zeggen dat die Australiërs lekker snel werken. Woensdagochtend rechtbank, woensdagmiddag al beroep, hoewel dit dan donderdagochtend werd. Vlotjes.
Zet die Monisha Kaltenborn maar weer achter het fornuis, bakt er toch ook niks van zeg.
@mikeveerman: Als ze er niks van bakt, dan heeft het achter het fornuis ook weinig zin ;)
@Aquios: gelukkig bestaat er ook nog koken
VdG heeft de zaken goed voor elkaar, ik kan niet anders zeggen.
Direct Sauber en Kaltenborn persoonlijk aanklagen en de rechter gaat er volledig in mee.

Als ik het team was, zou ik toch gaan toegeven. Een eventuele zaak van de zittende coureur neemt maanden in beslag, dus kunnen ze op zoek naar een oplossing.
Als vdG zijn actie doorzet, word er dit weekend helemaal niet gereden en dus gegarandeerd geen punten.

Of team Giedo er echt op uit is om het team over te nemen is mij nog steeds niet duidelijk.
Dit is gewoon je plek afdwingen.
Grote zak met geld vangen. Lijkt mij het beste. Werken onder deze omstandigheden lijkt mij helemaal niks.
@philipf: maar dat is nu net het grote probleem bij Sauber, dat geld is er niet. Het team werd ‘gered’ door 2 andere coureurs aan te trekken. Geld om Giedo af te kopen lijkt er nu ook niet te zijn. Maar hem laten rijden levert een claim van 1 van de andere coureurs op. Geen houden aan dus en een faillissement ligt op de loer…
@bluebird: dus sauber heeft gewoon een heel groot probleem nu… Lekker bezig!
Ideaal is het niet, het is niet goed voor zijn carrière denk ik maar wat voor keus had hij?
Al hoe wel, Sauber zou vast hebben aangeboden om zijn contract te ontbinden zodat hij ergens anders kan racen. Maar ja dat zou ook een stap achteruit betekenen. Een flinke som geld lijkt me niet zeer waarschijnlijk aangezien het Sauber allemaal om de extra poen te doen is.
De schuld ligt helemaal bij Sauber maar helaas wordt GvG er toch de dupe van hoe het zich ook verder ontwikkeld.
Volgens mij had hij beter in een vroeger stadium zijn biezen kunnen pakken maar nu het zo ver gevorderd is kan hij beter doorzetten en het snot voor de ogen rijden.
@sketcher: dat ontbinden zou dan in september, oktober zijn geweest. Dit was veel te laat om een goed vervangend stoeltje te vinden.
Ze zetten hem echt niet in de F1 wagen hoor. Dat is een auto afschrijven als je niet goed voorbereid bent lijkt me. Zo zal het dus wel goedkoper zijn om hem een schadevergoeding te geven… bovendien zal de teambaas ook niet blij zijn z’n bakkes te zien, nadat die ze voor de rechter gesleept heeft.
haha die reacties hier. lekker boeiend die mening van jullie.
@autonieuwsvandestraatje: jij bent leuk op een feestje!..
@Jochempie: we brengen de tent in de stemming als een tank op de camping
@Jochempie: en als mensen mij op een feestje gaan vertellen wat ze vinden haak ik snel af ja
@autonieuwsvandestraatje: De comments intreseren je niet, en toch lees je ze..vreemd.
als ik guido was dan..
als ik het team was dan..

jammer jos, je bent geen van beide, dus houd je mening maar voor je.
@autonieuwsvandestraatje: ga dan een autoblad lezen. Dan zie je geen reacties van andere lezers.
De oplossing is simpel: er moeten er 2 opstappen: 1 van de 3 coureurs en mevrouw Kaltenborn.
Jammer alleen dat hij zijn superlicentie vergeten schijnt te zijn
Wat een soap is dit zeg. Die Peter Sauber zal zich ook nog wel eens achter de oren krabben.
Het verhaal zou compleet zijn als vd Garde een evt afkoop weigert en alleen maar wil rijden.
Taki Inoue (@takiinoue) tweeted at 9:38am – 11 Mar 15:

This is a solution for Sauber !!! pic.twitter.com/aF5lJ1PId9 (https://twitter.com/takiinoue/status/575623151134072833?s=17)
Weet iemand trouwens hoe het zit met Sutil? Hij had namelijk ook een contract. Werd hij wel afgekocht oid?
Ik denk dat dit het einde van Sauber is.

Als ze starten zonder vdG dan handelen ze in strijd met een gerechtelijke uitspraak, dat lijkt mij geen goed plan. Als ze een van de andere rijders niet laten starten zal die een rechtszaak aanspannen. Als een van de andere coureurs een vergelijkbaar contract heeft dan kan Sauber eigenlijk geen kant op. Die heeft dan namelijk ook gewoon recht op een stoeltje.

Een schadevergoeding aan van der Garde, of een van de andere rijders, zal ook astronomisch moeten zijn. En ook dan heeft Sauber een probleem. Dat geld is er gewoon niet.

Wat een blunderbrigade dat Sauber.
@pomoek: als vdG morgen weer gelijk krijgt, starten ze helemaal niet zonder hem.
Dan volgt beslaglegging en arrest.
@awesome: klopt
De volgende rechtszaak is al gestart. Giedo pakt Kaltenborn en het team hard aan en wil beslag leggen op de activa…
@Casperh: tipje met meer info in de mail. Update! ;-)
Racexpres.nl quote de m
Racexpress.nl quote de manager van Ericsson.. De oplossing is geld van de sponsoren van Nasr en Ericsson om GvdG af te kopen…
Ik denk dat het team dat daadwerkelijk aanwezig is op de grid hier wel blij mee is. Die willen ook werken binnen een team zonder maffia praktijken
Hij wil echt racen?! Haal er gewoon een geode zak geld uit en ga lekker Naar huis man.
@trustmeiamanengineer: Hij zit in een win-win-win situatie. Zijn recht halen betekent dat het team over de kop gaat. Meneer Boekhoorn neemt het team over voor wènig… Hij rijdt, schoonpa heeft z’n team.

Uitzonderlijk geval: Sauber laat hem rijden? Dan mag hij rijden en dat is ook een win :-)
(vervolgens gaat het team alsnog kapot aan de claims van een van de gepasseerde andere rijders….)
@baasbas: hmm, dat klinkt wel als een geniepig maar briljant plan.
Zou Sauber er ook nog voor kunnen kiezen om gewoon de hele zwik weer in te pakken en niemand te laten rijden?
@trustmeiamanengineer: Dat kan, maar dan lopen de sponsors weg (met een dikke claim) want die willen op tv. Dus voor zover ik nu kan zien heeft elke optie hetzelfde resultaat. Sauber failliet. Alleen de ene optie is sneller dan de andere….?
vdG uitkopen zal Sauber ook niet lukken, geld om dit te doen is er domweg niet, vdG laten rijde zal ook niet lukken omdat dan de 2 andere rijders gaan protesteren.. Rest alleen nog het team terugtrekken zodat niemand rijdt. vdG zal hoe dan ook beslag laten leggen op de renstal..

Een oplossing zal zijn dat schoonpa bijspringt en mede-eigenaar van het team gaat worden ook omdat er nu hevige geruchten gaan dat madam de aanstichter van alles haar congé gaat krijgen als teamleidster. Juist omdat door haar manier van handelen Sauber in diepe ellende is gekomen.
@Soulmaster: de manager van Ericsson opperde al dat de beste uitweg is dat de Sponsoren van Ericsson en Nasr de afkoop van Giedo gaan betalen… Maar dat queen latifa Kaltenbirn haar congé krijgt lijkt me onvermijdelijk en terecht.
@w0o0dy: Dit hoor ik nu voor het eerst. Wat is je bron als ik vragen mag?
@Edge: racexpress.nl die site is meestal best aardig op de hoogte
@Soulmaster: Monischa is ook een grote aandeelhouder. Dus als ze weg is,. dan komen die aandelen misschien beschikbaar. In de Zwitserse sportpers wordt ze ook al “afgemaakt’, dus nu weglopen en de aandelen aan Boekhoorn verkopen klinkt als een goed idee :-)
@presic: ze bezit maar 1 derde van de aandelen.
@Soulmaster: 1/3 is een GROTE aandeelhouder. Maar beter is dat die andere aandeelhouder – Peter Sauber – opties heeft, en Boekhoorn (Van Der Garde BV) heel veel controle (beslag = 100% controle) gaat krijgen. Makkelijk onderhandelen denk ik. En Monischa, tja – die heeft 3 rijders onder contract (Sutil niet meegerekend)….. Daar is het fout gegaan. Voor een juriste heeft ze wel heel veel doms gedaan met die contracten.
@presic: Je mag Sutil gewoon meerekenen, want die heeft een zaak aangespannen en eist een schadevergoeding wegens contractbreuk. Kost ze geen zitje, maar die zal wel zijn miljoenen met rente en wat extra’s willen terug zien. Dat zijn dus twee coureurs die afgekocht moeten worden en een flinke oprotpremie zullen vragen.
Ik vind dit een leuke soap om te volgen. Ik zou beslag leggen op alle wielsleutels ofZo zodat ze de hele race op een set banden moeten rijden
Groot gelijk!! Opkomen voor je rechten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).