How-to: een gloednieuwe Chiron sneller in handen krijgen

Auteur: , 48 Reacties

Als je nu een nieuwe order plaatst voor een Bugatti Chiron zul je de komende jaren geduld moeten hebben tot de levering. Er is een andere mogelijkheid, al kleeft er wel een nadeeltje aan.

Een Duits autobedrijf heeft namelijk eerder een order geplaatst voor een gloednieuwe Chiron. Een ideetje voor de configuratie hebben ze alvast voor je gedaan, maar het is ook gewoon mogelijk om een eigen configuratie door te geven.

Omdat de dealer de order geparkeerd heeft staan kunnen ze de Chiron sneller leveren. Volgens het bedrijf vanaf het tweede kwartaal van 2018 om precies te zijn. Het bedrijf accepteert orders van over de hele wereld. Aan deze slimme manier van zakendoen kleeft wel een nadeel natuurlijk.

Zo vraagt Auto Seredin uit Stuttgart ruim 3,5 miljoen euro voor de Chiron. Ter vergelijking: de nieuwprijs van de hypercar uit Molsheim bedraagt zo’n 2,4 miljoen euro. Het kost dus bijna een miljoen extra om de Chiron één a twee jaar sneller in handen te krijgen. Aan de andere kant is het een feit dat Bugatti-klanten over het algemeen behoorlijk in de slappe was zitten.

Bugatti is nog niet zo gek lang geleden gestart met het leveren van de Chiron aan de eerste klanten. De hypercar op Nederlandse bodem gaat niet meer lang duren. De familie Perridon berichtte vorige week op sociale media dat het bijna zover is..48 reacties

Het verrast me eigenlijk dat niet meer autobedrijven dit gedaan hebben. Met wachtlijsten die zo lang zijn voor auto’s die zo bekend zijn zou je dit meer verwachten.
@lemster: met in de Veyron een voorganger waar Bugatti maar moeizaam vanaf konden hebben de autodealers geen 2,4 miljoen andere redenen nodig om niet het terrein vol te zetten met Chirons.
cheat invoeren dat je veel geld heb, naar Legendary Motorsport, en vragen naar de Truffade Adder 2.0

of je jat er 1 en gaat naar de paint shop en hoppa geen politie/sterren

o wacht is dit nou gta
@arashrsf: Goed verhaal, lekker kort ook
@arashrsf: kinderen hier ook ;)
Een auto voor mensen zonder fantasie en (te) een grote bankrekening.
@str8six: een (te) natuurljjk
@str8six: ben je nu als een schaap de ‘kenners’ op Autoblog aan het napraten? ‘Mensen zonder fantasie’ waar slaat dit in Gods hemelsnaam op?
@e550: Hij zal wel naar Blasterjax luisteren.
@fmgarcia: wie? Is dat de broer van Afrojas?
@e550: ach. Voel je je aangesproken?
@e550: Ik denk wel dat je vast kunt stellen dat dit een product is voor mensen met “geld teveel”.
En ik vind het maar een lomp hok. Van alles “te”
Als het zo’n onaantrekkelijk hok is, dan denk je al snel dat het gaat om een status symbool. Dat je dan een miljoen gaat betalen om hem eerder te hebben dan de rest maakt het wel de ultieme verplas wedstrijd.
@fanboy: is niet elke hyper car ‘te’ en een status symbool?
@e550: Deels wel waar ja. En tevens een ver-van-mijn-bed show omdat ik geen dikke bankrekening bezit.

Maar een auto als een McLaren of Koeningsei vind ik veel meer aanspreken, waar ik de Bugatti’s allemaal een gedrocht vind. (nou ja, op de oude EB110 na, maar die was ook al niet de mooiste, wel uniek)

Het is een categorie van auto’s die veel te hard gaan voor de openbare weg, maar te duur zijn om over het circuit te racen en bijna nooit zo worden gebruikt helaas.
via Android app
Leuke configuratie!
via Android app
Zou dat ook zo gaan met een nieuwe Golf? Haha leuk VAG-grapje.
@autodrop: alleen als je graag wilt dat je TDI morgen al aan de norm voldoet?
Gewoon marktplaats in de gaten blijven houden
Het is ook mogelijk om eigen configuratie door te geven? En dan schroeven ze hem uit elkaar, spuiten alles over, andere bekleding, interieur en velgen. Mag je dan ook een jaar op wachten en nogeens 1 miljoen extra neer leggen.

Meh, ik zou gewoon ff wachten.

@pinut187: wachttijd is een wachtrij, niet de tijd die nodig is om de auto te vervaardigen
Het gaat hier om 1 order neem ik aan. Wel een leuk winst van ongeveer een millie. Zal vast wel een hebberig persoon zijn die dit zal afnemen.
Ik vind deze kleurstelling wel mooi!
O wat wil ik er graag een!
Nee. Dit verhaal laat eigenlijk zien wat er mis is in de wereld. Tussenhandel. Mannetjes die zonder een fcuk te doen even een miljoentje+ denken te scoren. Ik roep alle potentiële Chiron kopers op deze auto keihard links te laten liggen en dat bedrijf te laten zitten met dat kreng.
@pomoek: hoezo ‘mis’?
Ik noem dat vooral slim
@bartjeeh: ik zeg ook niet dat het niet slim is. Maar slim is niet hetzelfde als goed of slecht. Is het slim om clusterbommen te leveren aan Saoedi Arabië waarmee ze burgers vermoorden in Jemen? Maar ik dwaal af. Jazeker, het is slim, zoals een parasiet slim is. Maar deze manier van handelen is ook een probleem. Geld verdienen zonder iets te doen willen we allemaal we. Maar als we het allemaal zouden doen stort de hele flikerse zooi in elkaar. Dus daarom. Niet.
@pomoek: haha man stel je niet zo aan, geld maakt nu eenmaal geld, zo werkt de echte wereld.
@bofkont: Een mening gelijk stellen aan aanstellen? hmm, ik stel voor dat jij je internetabonnement opzegt en lekker de hele dag RTL4 gaat kijken, een lekkere meningsvrije zone!.
@pomoek: Ik stel voor dat jij juist je internet abbo opzegt en je afsluit van de echte wereld en meningen.
@bofkont: je mist GTST….
@pomoek: Ticket noord korea al geboekt?
@bofkont: Want mensen met een mening moeten van jou naar Noord Korea? Huh? Is daar sinds vanmiddag wel vrijheid van meningsuiting?
@pomoek: Mijn mening is dat je een aansteller bent, zo genoeg uitleg.
@bofkont: Knap dat jij op basis van een kort berichtje een mening over iemand kan vormen. Mag ik uit jouw reactie opmaken dat je het geen enkel probleem vindt dat mensen, zonder iets te doen, geld beuren? Zoals uitkeringstrekkers en raamambtenaren? Ben jij soms een Duitse autohandelaar die in 2e hands Chirons doet?
@pomoek: Je vergelijking laat al zien hoe kortzichtig jij bent, dit soort creativiteit en slimmigheid is toch alleen maar om toe te juichen!! Ga lekker in een communistisch land wonen als je dit niet aanstaat.
@bofkont: haha, ik heb echt moeten lachen om je reactie. Mijn kortzichtigheid is natuurlijk niet uit mijn reactie op te maken. Dat ten eerste. En dan vervolgens wederverkopen creatief noemen. Echt lachen! Maar even tussen ons, voor mij, jij zit zeker in de sales? Toch? Toch? Tovaritsch?
@pomoek: Nee was het maar waar zo creatief ben ik niet. Maar waar is nu het probleem van lekker geld verdienen op een slimme en legale manier?? je benadeeld er geen mens mee.
@bofkont: Wat er, wat mij betreft aan mis is dat er nu geld wordt betaalt voor niets. Er wordt geen waarde toegevoegd, gewoon kopen en verkopen. De hele kredietcrisis is hierdoor ontstaan. En ja, na een crisis herstelt de markt altijd. Maar er worden altijd dingen kapot gemaakt en er zijn altijd mensen die hier het slachtoffer van zijn. Dat is in dit geval de koper van de Chiron. Natuurlijk, lekker belangrijk, het is waarschijnlijk een steenrijke olie arabier. Het gaat me echter om de gedachte die er achter zit. Rijk worden met niets doen.
Ik ben geen goede ouwe tijd leuteraar, maar ik zou toch graag zien dat een dergelijke creativiteit, slimheid of hoe je het ook wil noemen op een productieve manier wordt ingezet. Zoals, tja, vroeger. Armstrong is niet op de maan terecht gekomen door mensen die even snel wat geld wilden scoren, maar door mensen die voorbij het eigen belang keken. Dat is alweer bijna 50 jaar geleden.
Maak iets. Koop een schep en graaf een kuil voor iemand die dat nodig heeft. Dan ben je productiever dan dit soort mannetjes.
@pomoek: de maanlanding is in scène gezet hele race met de Rusland om de eerste te zijn, zijn diverse bewijzen van, creatieve neppers dus die Amerikanen.
Verder maak je je druk om zaken die je gelukkig toch niet gaat veranderen, het kapitalisme is heerlijk !! Kansen voor iedereen die geld wil verdienen!
@bofkont: Ah. Duidelijk. Je alu hoedje achter de computer. Dat, of je gaat enorm van het volgende nummer genieten: https://youtu.be/oavMtUWDBTM. Pies and poep to all generations!
@pomoek: of jij te Goed gelovig , niet alles te makkelijk als waarheid zen zoete koek slikken ;)
@bofkont: haha, en dat zeggen met een rol aluminium folie om je hoofd gerold!
@pomoek: tja of jij zeg het maar ;)
@bofkont: doe ik graag hoor!
@pomoek:

Alles wat jij koopt gaat minimaal 1x over de kop ..

En je zal er nooit achter komen ..
Gaat je niet lukken jongen ..
Ik krijg de mijne sowieso op tijd. Volgens planning in 2093 klaar met sparen.
Bestel hem in iedergeval niet in het wit zoals hierboven

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).