Gemiddelde Bugatti-klant heeft 84 auto’s, 3 jets en 1 jacht

Auteur: , 43 Reacties

Welkom in het leven van Veyron-kopers.

Gemiddelde Bugatti-klant heeft 84 auto's, 3 jets en 1 jacht

Terwijl je even de tijd krijgt om een beeld te vormen bij deze info, leggen we alvast uit waar deze uitspraak vandaan komt. Bloomberg heeft een artikel gewijd aan het geldverslindende Bugatti, dat maar funding van Volkswagen blijft krijgen, terwijl bij andere VAG-merken het mes in de kosten gaat. Aan het woord komt ook Wolfgang Dürheimer. De huidige CEO van Bugatti, die tevens aan het roer stond bij luxemerk Bentley. Hij legde even uit wat het verschil is tussen de Bentley- en Bugatti-klant:

“The clientele between Bentley and Bugatti is remarkably different. The Bentley customer on average owns 8 cars. The average Bugatti customer has about 84 cars, 3 jets and one yacht.”

Doodleuk zeggen dat je gemiddelde clientèle ‘al ongeveer 84 auto’s’ heeft. Geef je daarmee niet heel erg aan dat de Veyron alleen maar wordt gekocht vanwege het prijskaartje en het feit dat het ‘s werelds snelste productie-auto is?

Wij gaan ondertussen ons hoofd eens breken op een verzameling van 84 auto’s.43 reacties

Had verwacht dat ze elke ochtend zouden kunnen kiezen tussen de fiets of de veyron..
Vandaar dat ze niet worden gekocht, de cliéntele heeft het geld al verbrast.
Jammer dat gemiddeldes altijd zo nietszeggend zijn.
Neem bijvoorbeeld de sultan van Brunei. Die man bezit 6 Bugatti’s en heeft een wagenpark van 7000 wagens. Zo zullen er vast nog een paar sultans of sjeiks zijn. Op die manier haal je het gemiddelde natuurlijk lekker omhoog. Om een interessant artikel te maken zou o.a. bijvoorbeeld de mediaan vermeld kunnen worden.
@koenvpi: ach ja, gelukkig hebben we Perridon nog. 3 Veyrons met hoeveel auto’s in totaal? Stuk of 10? We zijn zo lekker gewoon gebleven..
@koenvpi: mee eens; gemiddeld zeggen idd nooit veel. Daarnaast krijg ik het idee dat het gewoon een losse uitspraak van de CEO is die weinig betekenis heeft. Ach, je moet wat he..
via Android app
@koenvpi: die is waarchijnlijk niet bekend omdat dit artikel gebaseerd is op een enkele uitspraak die Dürheimer deed en bugatti niet alle gegevens van zijn clientele zal prijsgeven. Was echter zeker interessant geweest als die gegevens openbaar waren
@koenvpi: in dat geval heeft de CEO het dus onderschat. Neem die 300 Veryons. 84 auto’s per Veyron maakt 25200. Vriend Sultan heeft 7000 auto’s, maar die tellen we gewoon 6 keer, want dat doe je in de marketing. Dus dan zitten we al op 42000 auto’s; dus die 84 is een onderschatting van deze fijne man!
Interessant, maar ik ga toch gewoon voor de Ford Focus
Heerlijk toch een Bugatti Veyron Super Sport voor de extreme snelheid in luxe en comfort, een Bentley om gereden te worden, een Audi Q7 voor je boodschappen. Een Panamera / RS7 en een RS6 Avant als vakantieauto kies waar je op dat moment zin in hebt. Een Audi A8 om zelf te rijden, een Porsche 911 als sportauto voor het weekend.
Plus een Pagani Huayra de supercar voor de fun.

Doe deze maar en meer hoef ik niet dus lang geen 84 :)
@jmcclane: En een Opel Tigra met witte bandenletters voor de McDonalds op Vrijdagavond.
@jmcclane: Dat jij last heb van VAGeritis is meer dan duidelijk, maar dat het zo erg is dat je zelfs een Q7 tussen dat boodschappenlijstje durft te zetten? Dan moet je wel of een ongelooflijk groot aandelenpakket in de VW Group hebben of Winterkorn als achternaam hebben. ;)
@sydney: of er zijn gwn mensen die de q7 wel mooi vinden. Zoals ik.
@floris1204: De Q7 is een walvisfossiel op wielen.
@berlinetta: Smaken verschillen en je vergeet ” ik vind” ervoor te zetten.
Interessant, maar hoeveel van hen hebben ook de nieuwe Ford Mondeo en Focus ook nog eens in hun collectie?
@gtwillem: -0-
*kuch* beeldspraak *kuch*
Dus heeft die muis-verkoper ongeveer 252 auto’s, 9 jets en 3 jachten? Gemiddeld genomen dan hè…
@awesome:
Zit hij ook in de prostitutie?
Even off topic : van de laatste 7 artikelen gaan er 5 over VAAG-producten.
Is AB overgenomen door AW???
@roppp: nee, aan de vooravond van grote autoshows toont VAG altijd al hun primeurs. Zo komt er dus in 1x veel nieuws los.
Ik zou zo 200 auto’s op kunnen noemen die ik in mijn verzameling zou willen hebben als ik multimiljardair zou zijn, 84 kan niet heel moeilijk zijn voor een autofanaat.
84 auto’s kan ik nog begrijpen. (Hoe komt ie trouwens aan dit getal? Hoeveel auto’s had Jenson Button?)
Maar 3 vliegtuigen? Wat moet je daar nu mee?
@Vincegail: 1 vliegtuig voor de heenreis…1 voor de terugreis en een reservevliegtuig…lijkt mij logisch ;-)
@Vincegail: gaat nergens over dit, kans is veel groter dat men 1 vliegtuig heeft en 3 boten
@Vincegail: 1 voor jezelf, 1 voor je trophy wife, en 1 voor haar bagage.
Ik geloof dat de heer Dürrheimer deze getallen gewoon even ter plekke verzint om aan te geven dat de Bugatti koper nog rijker is dan de Bentley koper.

De meeste mensen willen IMO helemaal geen 84 auto’s hebben, ook niet als dat kan…moet je weer ergens stallen, onderhouden, verzekeren. Financieel hoeft dat dan geen probleem te zijn maar is allemaal weer gedoe dat je niet nodig hebt, tenzij je een hele echte autoliefhebber bent maar wij autoliefhebbers weten al dat Veyron kopers dat niet noodzakelijk allemaal zijn. Dat gezegd hebbende zou ik zelf als ik miljardair was waarschijnlijk wel 83 auto’s kunnen verzinnen die ik eerder koop voordat ik aan een Veyron zou denken, dat dan weer wel :)

Maar goed nogmaals als we de bekende personen die een Veyron hebben/hadden in beschouwing nemen lijken deze cijfers uit de lucht gegrepen (Jenson Button, Lil Wayne, Drake, perridon, floyd Mayweather, etc.). Het merk profileert zich gewoon graag als ‘de keuze voor de superrijken, koop er een en jij hoort er ook bij!’. Harry Metcalfe zei ook al eens dat de(ze?) PR man van Bugatti claimde dat ze zich richten op mensen met 500 miljoen plus. Beetje eng gedoe eigenlijk, in realiteit slijten ze dat ding maar wat graag aan iedere wietboer die met 1 2 miljoen op de proppen komt. Heeft de man toevallig ook bij Audi gewerkt?
Typootje zegen = zeggen. En wtf moet je met 80 auto’s
@soulmaster: inderdaad….79 auto’s is meer dan genoeg
Fixed, dank.
Hoeveel auto’s heeft die Perridon dan wel. Met drie bugattis en vierde op komst(oude)
@jwvdkraan: Inderdaad, maar heeft sowieso 1 helikopter haha
Bull sh*t, als je het originele artikel gaat lezen zal waarschijnlijk blijken dat het gechargeerd is.
Maar één jacht?
De sukkelaars !

On topic, mijne heren, is het niet zo dat de Sultan van Brunei dit gemiddelde aantal van 84 auto’s enorm beïnvloed?
@desjonnies: Volgens mij heeft hij iets van 400 auto’s :P
@desjonnies: Oh, ik zie net dat ie er over de 5000 heeft hihi
@JaxDryke: meestal moet je bij gemiddelde de extremen er uit halen. Om het reëel te krijgen. Alleen betwijfel ik of ze dat doen bij Bugatti. Wat ik mij ook afvraag is of ze de zakelijke auto’s meetellen ( busjes en vertegenwoordigers auto’s) deze zijn ook vaak van de eigenaar van het bedrijf toch?
84 prive auto’s lijkt mij wel erg veel.
Ik bekijk het positief: ik hoef nog maar 79 auto’s te kopen om in aanmerking te komen voor een Veyron.
Interessant is om te weten wat deze mensen Niet hebben of kunnen Krijgen? en wellicht daarom noodgedwongen aan compensatie doen!. Leuk onderzoekje denk ik.
Hoezo maar 1 jacht en wel 3 jets?
@mashell: Jets zinken niet.
Ik heb het idee dat hij de getallen maar wat uit zijn mouw schud. Beetje onzin natuurlijk.

Realistischer zou zijn:
1 Jet
2 jachten
3 Helikopters (1 per jacht en 1 op de luchthaven)
12 Huizen
125 auto’s

Dat zou ik in ieder geval doen.

;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).