Iemand sloopte deze BMW M6 tijdens een proefrit

Auteur: , 30 Reacties

Het valt ook niet mee, al die M Powah.

BMW

Wellicht heb je de afgelopen week onder een steen gelegen, of het interesseert je gewoon niet, maar aan de andere kant van de oceaan is momenteel de CES gaande. Dat staat voor Consumer Electronics Show. Grote techbedrijven (zoals Samsung en LG) en diverse startups tonen de nieuwste innovaties op het gebied van technologie.

Automerken zijn ook aanwezig, bijvoorbeeld BMW. Het evenement vindt plaats in het Las Vegas Convention Center en ook buiten zijn er tal van activiteiten te ondernemen. BMW neemt jaarlijks een vloot aan modellen mee. Bezoekers kunnen dan een vrijblijvende proefrit maken. Van de reguliere modellen, tot het hetere M-spul.

EΓ©n van de bezoekers ondernam een proefrit in een BMW M6 (CoupΓ©). Al gauw ging het mis, want pal voor het center vond een ongeluk plaats. De bestuurder trapte het gaspedaal in na het nemen van een bocht en de achterkant deed een stapje opzij. De M6-rijder verloor vervolgens de macht over het stuur en knalde met de voorkant op het tegemoetkomende verkeer. Niemand raakte gewond bij het incident.

De bestuurder is flink de sigaar. Dergelijke proefritten zijn onderhevig aan strenge voorwaarden. Een bezoeker verklaarde tegenover CNET dat de bestuurder in dit geval alle schade moet betalen. ‘You break it, you buy it’, aldus de bezoeker tegenover het mediabedrijf. De BMW M6 is er in de VS vanaf 113.700 dollar.

Het laatste nieuws omtrent CES 2018 check je op Apparata.nl

Fotocredit: Phil Johnston via Twitter30 reacties

Zijn die auto’s niet verzekerd bij een proefrit?
@lekkerlinksrijden: lees even wat er staat…..man man man……
@panam1: wat een ontiegelijk kinderachtige reactie.

Is een compleet normale vraag, ook mijn eerste vraag na het lezen van dit artikel. Dat een bezoeker dit heeft verteld, betekent niet dat het automatisch een feit is.
@panam1: er staat alleen dat een bezoeker heeft gezegd…… Dus geen officiΓ«le reactie vanuit BMW. Man man man
@lekkerlinksrijden: ben ook wel benieuwd of dat duidelijk is voor mensen die een proefrit maken
@lekkerlinksrijden: Wellicht verhalen ze het liever op de aansprakelijkheidsverzekering van degene die de proefrit maakt.
Mooie E36 in beeld.
@dutchdriftking: viel mij ook als eerste op
@jzaero: 1πŸ˜‚πŸ˜πŸ˜œ
@dutchdriftking:
Beetje teveel verlaagd en volgens mij E46 M3 velgen, klopt niet helemaal. Verder ziet hij er inderdaad leuk uit. Ik blijf me wel altijd verbazen over mensen met een meegespoten schuifdak, maar goed, ook een kwestie van smaak.
@stationcar: E46 M3’s vind ik goed staan, maar ook dat is een beetje leeftijdsgebonden.
@dutchdriftking: die viel mij juist opπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ’ͺπŸ’ͺ
Ik neem aan dat het een volledig uitgeruste demo-model is. Dus tel gerust nog 30-40k $ aan opties bij de vanafprijs van 113k $.

Wel zuur voor de proefrijder..
Nieuws is precies een jaar oud, maar vooruit.
@SyriX: πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
Ai zonde. Zal hij de kleine lettertjes ook gelezen hebben
@eefie: die zal hij nu wel gaan lezen πŸ˜…
Dateert van 7 januari 2017.. snel opgepikt jongens!
Degene die een proefrit maakt gaat akkoord met een aantal zaken. Dus ook driften zal er zeker bij hebben gestaan. Of bij schade rijden dat diegene moet betalen.
Waarom zou BMW een model meenemen dat, volgens mij, niet meer wordt gebouwd?
Een nieuwe BMW M6 voor 113.700,- dollar is een koopje! In Nederland moet je 189.000,- euries meenemen.
@dirkv: daar moest ik ook aan denken! Zitten we hier het beste jongetje van de klas te zijn mbt het ontmoedigingsbeleid op het kopen van vervuilende auto’s, vraag me af wanneer ‘Murica de pisang wordt.
En BMW blij, die heeft nu behalve het record langste drift, ook het record kortste drift in de handen…
Inderdaad tweet is van 7 januari 2017…
Wat een onzin, dit artikel. Schade bij een proefrit is gewoon verzekerd. Weliswaar met een fors eigen risico, maar dan nog. Wat denk je nou? Dat BMW zelf mensen proef laat rijden met de kans dat iemand er persoonlijk failliet aan gaat?
@poes: de US of A is NL niet, mogelijk andere voorwaarden.
Wat ik dus niet begrijp: hoe laat je zo n ding uitbreken met al die esp en andere beveiligingsstuf… of is het eerste wat je doet als je een proefrit gaat maken in zo n pk beest standje race aanklikken.
@ttr6: vaak zijn het mensen die de eigen rijvaardigheden nogal overschatten.
had afgelopen weekend ook wat M-Spul
Wie dacht er ook als eerst:
β€œIs dat nou een dikke e36 taxi?!”

Euhh.. schuifdak.. geen taxibord 🀣

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).