In Congo regelt deze robot het verkeer

Auteur: , 8 Reacties

In Kinshasa, de hypermoderne hoofdstad van Congo, is de menselijke verkeersregelaar overbodig. De machines nemen de boel over.

In Congo regelt deze robot het verkeer

De bizarre robot is een vondst van mevrouw Isaie Therese en moet orde in de heersende verkeerschaos van Kinshasa gaan brengen. Want als de weggebruikers in Congo, waar Zastava ooit een productielijn wilde bouwen, een ding niet graag doen, is het luisteren naar verkeersregelaars van vleesch en bloed. Terwijl de wegen er ook al niet best zijn.

Een metershoge robot bleek de oplossing. Hij werkt op zonne-energie en kan zelfs ’s nachts zijn werk doen, dankzij oplaadbare batterijen. De verkeersrobot is uitgerust met camera’s die werkelijk iedere wetsovertreding fotograferen. Ook zitten er een aantal LED-schermpjes op waarop voetgangers kunnen zien of ze over kunnen steken. De armen van het gevaarte dienen als verkeerslicht en kleuren rood, oranje of groen.

De robots moesten een menselijk, vriendelijk aandoend uiterlijk krijgen. Nu is dat een héél klein beetje gelukt, maar niet helemaal. Ja, de robot heeft enorme lippen en een hippe zonnebril(waarom?!), maar is nog steeds vrij vierkant en bovendien zilverkleurig uitgevallen. De schrik van ieder kind.

Invoeren in Nederland?8 reacties

Check die dikke zoeloe-lippen, is dat geen discriminatie?
Hier ook graag ,kunnen we eindelijk die zwaantjes zwijnen en dienstkloppers hier met pensioen sturen. Lijkt me dat dit ding eerlijker slimmer en meer effectief is dan de hele Politie zooi in NL
Ook hier in Nederland houden ze niet van verkeersregelaars van vlees en bloed. Meen me te herinneren dat er een aantal jaren geleden hier ook een paar omver werden gereden. Dus die robot vind ik helemaal niet zo’n slecht idee. Bij eventuele agressie heb ik liever dat die dan omver wordt gekegeld in plaats van een mens.
Nog een machinegeweer erop voor wanbetalers.
Daar houd toch niemand zich aan de verkeersregels dus waarom zouden ze wel op zo’n blikken man letten
Zo, Robin heeft ondertussen behoorlijk carrière gemaakt. Nu alleen nog Bassie & Adriaantjuuuuh!!! erbij en de film ”Op zoek naar de schat in Congo” kan van start….
Waarom niet gewoon een stoplicht en een camera?
Die zonnebril maakt het helemaal af :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).