In deze plaatsen moet je oppassen voor de airbagbende

Auteur: , 29 Reacties

Hide yo kids, hide yo car.

In deze plaatsen moet je oppassen voor de airbagbende

In de ochtend bij je auto arriveren en zien dat het halve interieur is gestript. Het is een plaag die momenteel gaande is in ons land. De politie spreekt over een airbagbende en vooral Gelderland, maar ook Flevoland en Overijssel lijken het speelgebied te zijn van deze criminelen.

Auto’s in Ermelo, Harderwijk, Zwolle, Kampen, Apeldoorn, Putten, Nijkerk en Lelystad worden door wijkagent Jelle van Heerikhuize aangemerkt als doelwit. Vooral auto’s van Duitse makelij vallen in de smaak. Denk aan Volkswagens, Audi’s, Seats of een Mercedes. Niet alleen airbags zijn doelwit. Ook het infotainmentsysteem wordt zonder pardon meegenomen. Zeker de luxere uitvoeringen met een fraai display zijn aantrekkelijk.

Dit soort criminelen zijn moeilijk te vangen voor de politie. Ze gaan rap te werk en stelen onderdelen van meerdere auto’s in een nacht. Van Heerikhuize zegt dat criminelen de auto’s vaak zonder schade kunnen openen. In DEZE Autoblog-video kwam al naar voren dat dieven meestal vrij spel hebben bij auto’s met een keyless systeem.

Autobezitters kunnen beter het heft in eigen handen nemen. De politie kan lokauto’s plaatsen en meer surveilleren, maar deze vorm van georganiseerde misdaad blijft moeilijk te bestrijden. Door een alarm te kopen van een derde bedrijf kun je zelf voor een stukje extra beveiliging zorgen. Dit soort dieven gaan professioneel te werk en een baksteen door de ruit gooien brengt een groot risico met zich mee. (via De Stentor)

Met dank aan Dennis voor de tip! Foto: een kale BMW via @vagtroep op Autojunk29 reacties

En dat nog wel in de bible belt, het moet toch niet gekker worden. Zijn airbags het nieuwe medicijn tegen polio ofzo?
@rhellema: Biblebelt of niet, blijf gewoon met je **ten van andermans spullen af! Dit soort diefstal is veel meer dan ‘iets kwijt zijn’. Je zit gewoon een week in de prut als je dashboard opengesneden is en je stuur foetsie.
@dare2think: ik keur het ook niet goed hè.
@dare2think: “blijf gewoon met je **ten van andermans spullen af” zijn ook maar woorden, en of je ze nou met sterretjes of als statige wetsteksten vormgeeft dat maakt cirminelen niet uit. Die gaan gewoon op zoek naar een gemakkelijke buit.
@mashell: eensch
@dare2think: Oh oké, dan ga ik er nu toch maar van afzien…
@dare2think: je mag hier wel gewoon poten zeggen hoor…
@rhellema: ik moet eerlijk zeggen, mijn neef woont op de hoek, de auto stond voor zijn deur geparkeerd. Ik had er geen alarm op. Dan is het natuurlijk een eitje voor deze criminelen. Hij zag de led verlichting brandend schijn op zijn slaapkamer raam. Keek uit het raam en zag 2 “donker getinte” mannen mijn auto strippen. Hij heeft nog achter ze aan gezeten maar te voet achter een auto is ook onbegonnen werk. Had er later bij BMW Amsterdam een klasse 3 ingezet. Met een disklok. Nu moet ik elke dag in mijn 3 de disklok erop zetten wil ik met een veilig gevoel slapen. Gewoon door zulk volk. Dit wens je niemand toe. Ze hadden trouwens gewoon kleine raampje ingetikt.
@vagtroep: ik heb ook totaal geen respect voor dit soort gajes. Alleen het idee al dat er iemand in je auto heeft heeft gezeten zonder jouw toestemming.
gelukkig heeft mijn auto geen airbags.

… oh… :(
@rnej:

Zijn ze bij jou ook al langsgeweest?
@hubert: neu, mijn auto is zo oud dat je bij moest betalen voor airbags. de vorige eigenaar vond de optionele schijfremmen achter en de spoiler op de kofferklep belangrijker :+
@rnej: nu ben ik toch benieuwd wat voor auto je dan rijdt… :)
@thomas20vt: een skelter met handrem🌈🌈
@thomas20vt: iemand die een spoiler belangrijker vindt dan ABS en airbags? een toyota-celica rijder natuurlijk!

(vergeten te zeggen dat ABS ook een optie was.. die niet gekozen is.. ;) )
Ik snap ook niet dat iedereen zn stuur in de auto laat zitten, neem dat ding gewoon mee naar binnen! Max Verstappen doet dat ook altijd.
@raoufff: Nee nee die plaatst h’m na het uitstappen netjes terug.
Soms denk ik weleens dat de autoindustrie deze criminaliteit gewoon toejuicht om zo lekker onderdelen te kunnen blijven verkopen…
Deze morgen nog een slachtoffer van gezien tijdens rit naar mijn werk. BMW 3 reeks, achterste raam was stuk en politie zat foto’s te maken van het dashboard. (meer details heb ik niet gezien) Zet Hasselt (B) dus ook maar bij op het lijstje.
@w0ut: heb laatst geleerd dat je achterdeuren op het kinderslot zetten helpt. Dan kunnen ze het achterste ruitje wel kapotmaken maar krijgen ze vervolgens van binnenuit niet alsnog je deur open. Die plek kiezen ze omdat daar vaak geen alarm zit op de lagere klasse alarmsystemen
@gulli: 2x van binnen opentrekken en 1 x van buiten en hij is open…. die kinderslot verhaal is een broodje aap…
Ermelo, Harderwijk, Zwolle, Kampen, Lelystad, Apeldoorn, Putten, Nijkerk…

Helaas heeft de politie geen flauw idee waar ze moeten zoeken, terwijl Google je binnen tien seconden het antwoord geeft:

https://postcodebijadres.nl/map-image/apeldoorn-580×330.png?lat=52.194624956858&lng=5.9211918960234&zoom=11&path=weight:1%7Cfillcolor:0xAA000015%7Ccolor:0xAA000050%7Cenc:srz}H}l}[email protected]_Ny`Ay{BjkAgGoNiEapDrDojBsBomA}MugAx\[email protected]^cEi^[email protected]@[email protected][email protected]_B_Pu|BmWybCxKufCgDybB{[email protected]^[email protected]@|[email protected]@{[email protected]@rTb{@[email protected]@[email protected]@gEf{[email protected]|[email protected]@[email protected]@[email protected]_AjYkGr^aN|[email protected]`[email protected]^tTz[[email protected]^v\[email protected][email protected]@[email protected]@m[l|@{[email protected]“@{E`tC`@haAeUrgA_O`[email protected]@[email protected]@lC_`@zK{[email protected][email protected]`[email protected][email protected]}@a|@tkAyJhdApPllF}[email protected]@[email protected]_A{aAvSsB}[email protected]]@[email protected]}[email protected]

Binnen tien seconden, tot op honderd meter nauwkeurig het exacte middelpunt van de diefstalregio…

Let alleen niet op de rode pijl met de S van Sleutelbloemstraat, dat is net zoveel toeval als dat het toeval is dat je uitgerekend daar alleen maar bomvolle occasions kan kopen.
@moveyourmind: wil je volgende keer een iets langere link geven? Ik was nu met 45 minuten al klaar met overtypen…
@2wheeler: Hahaha, nice!
Deze maand zijn het bovenstaande plaatsen. Volgende maand kan je dit artikel nog een keer plaatsen, alleen dan met acht andere plaatsnamen. Die ratten verplaatsen hun werkgebied constant.
Wat soms.kan helpen is sleutel jammer hoesje met extra alarm. Verder heb ik.ook vertragende inbraak folie.op het raam.gedaan . OBD stekker andere plek en ergens onderbreken
jongens, waar maken jullie je druk om.
Voor een paar tientjes heb je een nieuw stuur met airbag van marktplaats. Gebruikt maar in goede staat.
Zet Breda er maar bij. Bij mijn ouders in de buurt de afgelopen maanden meerdere auto’s per week compleet gestript van hun airbags. Van range rovers tot bmw en van lexus tot audi. Het maakt ze geen drol uit, ze klimmen over het hekwerk, camera’s hebben ze schijt aan, ze zijn in een paar minuten weer weg.

Het koektrommel truckje lijkt wel iets te helpen.
Nog een beetje en die auto’s zijn onverkoopbaar geworden en het probleem lost zichzelf op.
Bijzonder Jammer Voor de Eigenaars voor wiens nog superdegelijke auto’s op een slag onverkoopbaar worden
Hoe gaat men dit een beetje netjes oplossen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).