In Kirgizië hebben ze hun eigen Lambo Sesto Elemento

Auteur: , 40 Reacties

Like WTF. De lichtgewicht Lambo is plots een hit onder replicabouwers?

In Kirgizië hebben ze hun eigen Lambo Sesto Elemento

Afgezien van dat absurde prijskaartje, is de Lamborghini Sesto Elemento toch wel in de roos. Een wagengewicht van 999 kg, een vermogen van 570 pk. Ofwel, een power-to-weight ratio van 1,75 kilogram per pk. Het is haast een – dare I say it – hedendaagse Lancia Stratos. Maar dan zonder de héritage en beschikbaarheid.

Dus daar zit je dan als coachbuilder in Kirgizië (dit land), heel hard mis te grijpen omdat Lamborghini er slechts 20 van maakt. Een ‘design studio’ aldaar besloot er daarom zelf maar een te maken. Als onderstel dient een Volvo uit 1982 en uit de wielkasten steken velgen van een BMW X5. De body hebben ze vervolgens zelf nagebouwd.

Uitleg van de maker op Autojunk.nl.40 reacties

Dacht eerst dat ze zo’n cartoonauto hadden nagebouwd.
als 2 druppels water, not…
Lancia Statos ? :)
Lancia Sratos? Nee, dat was een echte auto waar je zomaar een rally mee won. Denk dat dit ding bij het eerste hobbeltje uit elkaar valt.
@norge: Nouja raak helemaal in de war, Stratos potdomme..
@norge: zei je nou Lancia Tractors?
Tja wannabe’s altijd -1 naar mijn mening.
@bofkont: Precies, altijd jammer het idee dat je iets probeert na te maken met iets wat het toch echt niet is. Het zelfde met embleem plakken, bijvoorbeeld een RS6 embleem op een A6 plakken of een M5 embleem op een ”gewone” 5 Serie plakken, en ga zo maar door.
@Corrado16v: Ben ik absoluut met je eens.
@Corrado16v: een 520d type op je M5 daarentegen is heel cool!
@Corrado16v: Zag er gisteren nog eentje rijden.. Op de voorkant een hele mooie S4 badge. Achterop stond 2.0 TDI. Echt onzin
@joegoslaaf: Stelletje zuurpruimen. Mag iedereen toch lekker zelf weten? Geeft tenminste een beetje kleur/smaak aan het straatbeeld die opvallende zaken, ongeacht of dat dan positief of negatief is.
@opabrutus: Klopt. Is goed voor het moraal
@joegoslaaf: Als is het een echte S4, het blijft een opgeleukte Passat
@ruudw: Right.
Zijn ze uitgegaan van een Hotwheels modelletje…?
@Ferry_76: dat bedoel ik! Ziet er niet uit.
O my, dit ziet er niet uit. Volgens mij is bij deze meneer die zich art director durft te noemen alles fake, zelf zijn Apple t-shirt is fake…
Het makkelijkste model om na te maken, men nemen een stuk plaat materiaal een lineaal en een potlood. Enz enz enz.
De kleur lijkt wel op die van de Sesto Elemento. Daarmee is dan ook alles gezegd.
NFS Nitro taferelen..
Stelletje azijn zeikers zijn jullie. Ik vind het geweldig wat ze gedaan hebben. Als je ergens zoveel tijd en moeite in steekt verdient dat altijd lof. En ga nu niet zeggen dat het eindresultaat er niet op lijkt. Hoeveel van jullie hebben het eindresultaat ooit in het echt gezien?
@munchy: Tja ook u heeft recht op een eigen mening, laten we het daar maar bij houden ;)
@munchy: ik bedoelde hoeveel van jullie hebben het origineel ooit in het echt gezien?
@munchy: Je hebt natuurlijk helemaal gelijk, makkelijk om kritiek te geven op internet.
Op een Volvo onderstel van 1982… een ouder exemplaar konden ze niet vinden?
En vervolgens als toetje gewassen op 80 graden. Leuk jongens, erg leuk… (facepalm)
@Carreza: Wat is er mis met dat onderstel?
idd.. stelletje azijnzeikers.

respect voor deze mensen die met de gebrekkige middelen dit kunnen maken. het is een cartoonversie van de lambo.. en natuurlijk was het leuker geweest als er een fatsoenlijk sneller nieuwer onderstel was gebruikt, maar dat boeit eigenlijk helemaal niet, want het gaat alleen om de looks.. zoals bij de meeste mensen..ook hier op ab..
@hans75: helemaal eens, van de meeste commentaren hier is duidelijk dat looks het allebelangrijkste is :/
@Onehp: Gelukkig zit het de technische specs wel helemaal in orde met deze wagen :P
@Thomasio: RWD quasi gratis, what’s not to like?

Verder beoordeel ik een werk volgens zijn doelstelling, hier was de oefening een produceren van een complexe vorm als een prototype, niet een goed rijdende auto. Redelijk goed gelukt behalve de belachelijke ET. Ze zich wel verslikken in de stap van prototype > productie eigen auto, dat doen de meeste immers… maar zo leer je tenminste iets.
Heb wel repect voor het kunnen met beperkte middelen in een tijd waar de gemiddelde tiener liever spelletjes speelt ipv iets praktisch te realiseren…
Kudos voor de moeite, ik vind die uit India wel een stuk beter gelukt.
@jrk68: Precies, ik doe het ze niet na. Nette strakke auto. Die in India (of was het Bangladesh) heeft een Gallardo onderhuids, dus dan zijn de verhoudingen ook meteen goed.
Net wat jrk68 zegt..”Kudos voor de moeite”.

En het is wel heel makkelijk om commentaar te leveren vanaf je stoel/bank met je iPad, laptop of smartphone.

Doe het hen maar na. In drie maanden tijd een auto opbouwen op basis van wat foto’s. Want evenmin hebben ze de echte nooit mogen aanschouwen.

Inderdaad veel respect voor lui die nog wat kunnen met hun handen. Zelf als ze dan een auto namaken [Ik heb het dan over kleine jongens als deze. Niet over die copy-paste Chinezen]!
Hoeveel auto’s zijn er wel niet gebouwd op een VW kever onderstel,incl.motor? In principe is dit hetzelfde,toch? Mooi hobbywerk.Ik doe het ze niet na,jij wel?
De matchbox fans worden hier vast wild van. Maarja kleuters kunnen nog geen rijbewijs halen, waarom deze auto dan bouwen?
Afgaande op de foto dacht ik aan grappig gemaakte zeepkist downhillracer van plywood. Maar nee, het is een heuse, serieus bedoelde benzineverbrander. Compleet met een heuse art-director die uitleg geeft over het hoogwaardige materiaalgebruik. Mozes kriebel man, ik sloeg met mijn voorhoofd op het toetsenbord van het lachen!
Ziet er niet eens slecht uit, zeker vergeleken met de meeste replica’s die je hier tegen komt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).