BMW gaat van de X5 een hybride maken [spyshots]

Auteur: , 7 Reacties

Hybridetechniek in een SUV proppen, BMW lijkt het toch weer te gaan proberen.

 BMW gaat van de X5 een hybride maken [spyshots]

BMW heeft het eerder gedaan met de X6. Ze deden vanaf 2004 namelijk mee aan een Global Hybrid Cooperation samen met General Motors & DaimlerChrysler, waardoor ze hun handen op elektro-aandrijving konden leggen. Dit resulteerde in 2009 in de BMW ActiveHybrid X6, maar de V8 + elektro-aangedreven auto flopte dusdanig hard dat in 2011 de stekker (sorry, moest even) eruit werd getrokken.

De X5 kwam daarentegen niet als hybride op de markt. In 2008 toonde BMW wel een BMW X5 ActiveHybrid Concept, maar die haalde het productiestadium nooit. En nu brengt de nieuwe generatie X5 (F15) daar alsnog verandering in. @robertb spotte in Spanje deze X5 met achterop de verplichte ‘Hybrid Test Vehicle’-sticker. Volgens geruchten met een 200 pk sterke viercilinder diesel in het vooronder, gekoppeld aan een elektromotor die nog eens 15 kW (20 pk) richting de wielen zoemt. Ook zou er een stekkeraansluiting op de auto moeten komen, waarmee het een plug-in wordt, en je je stadse kilometers volledig elektrisch kan afleggen (en recht hebt om bij een oplaadpunt te parkeren).

Muesli-ingrediënten ja, maar wel met meer slagingskans op de automarkt dan de 4,4-liter V8 + tandenborstelmotor die BMW eerder hanteerde. Meer foto’s van de ingepakte BMW X5 (F15) Hybrid check je op Autojunk.nl.7 reacties

Pak de muesli reepjes er maar bij…
Grappig dat ze nog steeds in dat zwart/ witte rondrijden.
Ik zou die zebra lak iets te druk vinden
een 4-cilinder heeft bij BMW toch altijd een enkele uitlaat, zoals het hoort?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).