Infiniti Q80 Inspiration: baden in weelde

Auteur: , 8 Reacties

Infiniti doet in Parijs van zich spreken met een strakgelijnd vierdeurs luxeconcept, de Q80 Inspiration. Het is een hybride-proefballonnetje met 550 pk en 750 Nm.

Q80 Inspiration

Het is nog de vraag in hoeverre Infiniti van plan is met fabrikanten als Porsche (Panamera) mee te vissen in de topsegment-vijver. We kunnen ons voorstellen dat andere projecten, zoals de Q30, voorrang hebben, mocht er bij Infiniti eens een model de tekentafel verlaten. Interessanter voor de directe toekomst zijn de technologieën aan boord.

Onder de kap ligt een 450 pk sterke 3.0 V6 met directe injectie en twee turbo’s, geassisteerd door een elektromotor die hier nog eens 100 pk bovenop legt. In combinatie moet dit goed zijn voor een verbruik va 5,5 liter per 100 kilometer.

Infiniti laat doorschemeren dat de 3.0 V6 wel eens een voorbode van een nieuw motorblok kan zijn. In de toekomst kunnen we een dergelijke krachtbron dus tegenkomen, hoewel dit niet direct met deze specificaties hoeft te zijn.

Het interieur is luxe tot en met, met 4 comfortabel ogende zetels. Een vermoeide beursbezoeker zou hier zonder al te veel moeite een uiltje in kunnen knappen. Al met al kunnen we Infiniti’s stijloefening wel waarderen, nu nog zien of er na zijn beursdebuut nog beweging in zit, of dat de Japanners Kia gaan op hun concept.
8 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo hé, Infiniti is niet het populairste jongetje van de klas… Hier heb je toch een reactie, alsjeblieft!
@jipino: wat lijkt die achterkant toch hard op een AMG GT
Tjeumig, toch is dit wel een tof concept hoor.
Ziet er keurig uit. Heb altijd al een beetje een zwak voor Infiniti..
Ontwerpers hadden overduidelijk een carte blanche van het bestuur. Fraai hoor! (^^,)
Maken deze hap!
Echt een prachtige concept! <3 Infiniti!
Zicht rondom lijkt me wel iets waar ze nog aan moeten sleutelen voor het eventuele productiemodel, kuch…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).