Is deze Ford Escape beter te pruimen dan de Kuga?

Auteur: , 23 Reacties

Kan niet moeilijk zijn, toch.

Vandaag was er groot nieuws. De Ford Kuga werd namelijk onthuld. Inmiddels zitten we al weer op de derde generatie. De eerste Kuga was misschien wel de beste. Ford probeerde de auto wat hoger in de markt te zetten en dat lukte heel aardig.

Althans, als je keek naar de kwaliteiten van de Kuga. Het apparaat reed uitzonderlijk goed voor zo’n crossover. Niet alleen dankzij zijn hoogwaardige onderstel, maar ook vanwege de dikke motoren, waaronder een 2.5 vijfcilinder turbo van Volvo. De Kuga was van huis uit erg compleet uitgerust, maar dat deerde niet. De auto was te duur en bood geen premium merkbeleving.

Ford Kuga '08

De tweede generatie Kuga was technisch gezien geen Kuga, maar een Europese uitvoering van de Amerikaanse Ford Escape. Qua verkoopcijfers ging het al een stuk beter met die auto. Voor Ford dubbel voordeel, want de eerste Kuga was vrij duur om te fabriceren. Voor de Nederlandse markt waren de kleine EcoBoost motoren enorm belangrijk, in plaats van zo’n dorstige Volvo vijfpitter.

Ford Kuga '17

De Ford Kuga werd in Nederland onthuld. Zoals gemeld heeft de Kuga wederom een Amerikaanse evenknie, die ook ditmaal Ford Escape wordt genoemd. Dat is de auto die je ziet op de afbeeldingen in de gallery. In technisch opzicht zijn de auto’s gelijk. Dit betekent dat de Amerikanen zich ook mogen voortbewegen middels drie stampende cilinders. Ook zijn er natuurlijk hybride varianten beschikbaar in het land van Uncle Sam.

Ford Escape Hybrid SE '19

Dan het uiterlijk. Het kan komen door de uitvoeringen, maar we zien wel degelijk wat verschillen tussen de Kuga en de Escape. Uiteraard zijn de koplampen voorzien van een oranje knipperlicht. Ook zijn de bumpers en velgen anders. Het interieur oogt in grote lijnen ook identiek, maar de uitvoering is wederom anders. Dat lichte leer en het houtinleg geeft het interieur meer cachet dan de zwarte stoffen bedoening in de Ford Kuga. Zoals het eruit ziet, hebben de Amerikanen net even de fraaiere (minder saaie) variant. Kortom: bekijk de foto’s en oordeel vooral zelf en laat het weten, in de comments.23 reacties

Nee, niet echt. De eerste en tweede generatie Kuga waren ook niet moeders mooiste, maar hadden wel de proporties en de stance die je van een “stoere” wagen als een SUV mag verwachten. De nieuwe Kuga lijkt meer op een verhoogde Focus/Fiesta met waterhoofd.
@Edge: Hiermee sla je de spijker behoorlijk op z’n kop….
Ik krijg er een Nascar gevoel vanšŸ¤®
@w115: ik krijg er een Dinky Toys of Matchbox gevoel bij
Nee, ook deze ziet er niet goed uit.

Wat deze auto, net als meer recente Fords, in mijn ogen lelijk maakt is dat de grille in zijn geheel onder de koplampen ligt. Dat oogt vrijwel nooit fraai.
@vaakbenjetebang: Te snel op ‘enter’ gedrukt met mijn dikke vingersā€¦ voordat Jan en alleman me nu gaat bestoken met allerlei fraaie sportwagens waarbij de grille geheel onder de koplamplijn ligt: dat is een uitzonderingscategorie, waar de alle verhoudingen compleet anders zijn dan bij een gezinsauto. Daar (b)lijken andere esthetische regels opgeld te doen – wat mij betreft dan toch.
Dan vind ik de Kuga er toch beter uitzien.. mooiere mistlampen (of wat het ook zijn onder de koplampen), De voorkant loopt mooier door tot aan de gril waar deze Escape een lelijk randje heeft, die chromen rand rond de ramen oogt een stuk minder mooi. De koplampen minder strak door dat oranje stukje. Allemaal kleine details, maar daardoor oogt de Kuga toch iets beter…
Ik vind de Kuga leuker!
Mooi wil ik niet zeggen maar vooral het interieur oogt een stuk beter. Zelf het uiterlijk is net wat strakker. Als ik moest kiezen dan de Escape, maar ik kies liever voor iets anders.
Niet om aan te gluren. Uit proportie en niet aansprekend voor mij. Maar heb dan ook helemaal niks met dit segment in het algemeen.
De voorkant doet me een beetje denken aan de Kia Sportage.
@duittenb: Terwijl de Kuga meer een mini-Cayenne/Macan aanzien geeft.
Ziet er een blij uit, en dat is niet positief bedoeld.
De nieuwe Fords hebben een vissenbek. Het lijkt erop dat men een dier kiest als basis voor het front.
Waarom brengen ze niet gewoon de Edge naar Europa?
https://www.suvdrive.com/sites/default/files/public/45%20angle%20view/45%20angle%20front%20Ford%20Edge%20Titanium%202018.jpg
@kwakmare: die is er, en die is 75k minimaal. Daarom zie je ze bijna niet rijden
@kwakmare: De Edge staat ook gewoon op hun website tussen de modellen!
Het wordt er allemaal niet beter op, de nieuwe Focus was ook al een misbaksel.
Eerlijk gezegd vond ik de eerste Kuga er wel goed uitzien! Maar eerlijk is eerlijk de nieuwe Kuga ziet er wel beter uit dan dat misbaksel van een EcoSport, dat blijft een raar kaal ding om te zien.
Volgens mij hebben ze bij Ford alleen nog maar de fiesta die er nog goed uitziet, de rest is niet om aan te gluren. En dat is best zonde….
De Koreanen proberen hun auto’s meer te laten lijken op de Europese makers: zowel van binnen als van buiten.
Dus nu proberen de US budget merken in het gat te springen en Koreaans ogende budget modellen te ontwerpen. Missie geslaagd.
Ik hoef er geen.
Lekker anoniem. Beetje als een Mazda van 12 jaar geleden…
Zo’n tweekleurig dashboard is een heel stuk beter.
De eerste generatie Kuga is en blijft voor mij de mooiste. Stoer ding en ontzettend fijn om in te rijden met inderdaad die 5-pitter. Jammer dat Ford ‘m te duur in de markt zette, anders was het vast een veel groter succes geworden.

Die nieuwe doet me totaal niks, had ook een willekeurige aziatische badge op kunnen zitten.
Nee sorry, het is een combinatie tussen Volvo en jeguar ! Totaal niet ford waardig

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).