Is deze Huracán zonder V10 nu verpest?

Auteur: , 18 Reacties

De Lamborghini is gebruikt voor een donoractie.

Is deze Huracán zonder V10 nu verpest?

Wat als je het hart van een auto wegneemt? Dat voelt toch een beetje als de ziel van het ding. In een Lamborghini Huracán hoort een V10. In dit exemplaar is die tiencilinder verdwenen. Wat er voor in de plaats gekomen is een stuk minder exotisch en een stuk meer ‘Murica.

Voor de aankomende SEMA in Las Vegas moet je goed je best doen om met iets origineels te komen. De zoveelste twin-turbo V10 Huracán is al zovaak gedaan dat niemand meer op of omkijkt. Dat moest anders, besloten de heren achter het YouTube-kanaal B for Build. In samenwerking met turbomaker Garrett zijn ze een knotsgek project begonnen met in de hoofdrol een Huracán.

De atmosferische V10 heeft plaats moeten maken voor een LS V8. Ja, dat lees je goed. Dit 7.0-liter groot exemplaar wordt geleverd door Texas Speed en Garret gaat er een turbo opschroeven. Doel is om er ongeveer 1.500 pk wheel horsepower uit te krijgen. De automaat met dubbele koppeling is eveneen verdwenen en de achtcilinder zal gekoppeld worden een handgeschakelde zesbak. De versnellingsbak is afkomstig van een Audi R8.

Omdat de klus mede door een YouTube-kanaal gedaan wordt is het gehele proces op beeld te volgen. Check de video hieronder om alvast een voorproefje te krijgen.18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo te zien een licht geroosterde versie geweest van de temperament volle Italiaanse paardjes. Dus in die zin niet echt een gemis. Wel knap hoe ze zoiets voor elkaar krijgen.
@jpoers: nope, was anders echt door de shredder gegaan…ze doen het best geinig. Ben deze build al vanaf het begin aan het volgen en ze krijgen af en toe ook wel handige tips van gek genoeg Lambo medewerkers die anoniem willen blijven. 😂
Niet alles wordt beter met een LS. Zelfs als ie sneller zou zijn.
Tja, sinds de bizarinni V12 uitgefaseerd is hebben eigenlijk alle Lambo’s een Duits blok. Of er nu een Duitser of een Amerikaan in ligt….
De handbak maakt veel goed, dus van mij mag het!
This is the all new Lambo Hurricane.
Het was pas echt indrukwekkend geweest als ze er een iets exotischer oplossing hadden ingelepeld. Twee zwaar opgepompte 5 cilinders ofzo.

Nu is het gewoon een heule grote ketel soep van hetzelfde recept dat iedereen gebruikt.
Ik volg deze klus al een tijdje. En z’n vorige projecten ook maar petje af voor het werk dat hij eraan verricht. Eigenlijk was deze lambo goed uitgefikt dat er weinig van te maken valt. De motor was er al uit gehaald etc.
@reggie-boy_rood: das dan het enige pluspunt aan deze v8 in de Italiaanse schone..
Plus dat het ontwerp gemaakt is door kyzhyl Saleem. Die heeft gewerkt bij need for speed https://instagram.com/the_kyza?igshid=1a6dt3wd24vel
@reggie-boy_rood: dus deze Lambo heeft 32 verzetten vooruit en 9 achteruit?
Welnee, deze Huracan was al verpest. Als de v10 nu gebruikt is voor een gaaf swapje dan kan ik er prima mee leven.
Nee joh, dit is gewoon een vet project.
Het zit tussen knap en prutswerk in. Ik zou er niet in durven rijden.
@e88125i: precies dat.
Gaaf project maar zeker geen vakmannen pur sang.
@foramen: klopt maar daardoor vind ik het wel geinig…al is die Oscar volgens mij wel een vakman vanuit kunnen lassen oogpunt…zonder die gast was het ze zeker niet gelukt of 10x zo lang en 5x zo lelijk.
Heel gaaf maar ik verwacht echt niet dat ie uiteindelijk fijn rijdt 🤫
Gallardo handbak niet R8

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).