Bestaat er een kleur die de nieuwe 3-serie mooi maakt?

Auteur: , 53 Reacties

Oef...Nou dat wordt een lange avond nadenken hoor...

g20

De nieuwe BMW 3-serie is live en heet! De eerste exemplaren van de nieuwste generatie zijn al mondjesmaat te vinden in het Nederlandse straatbeeld. Of we daar echter heel blij mee moeten zijn is een tweede vraag. Zoals bij de meeste nieuwe BMW’s is niet iedereen ervan overtuigd dat het nieuwe model qua design een vooruitgang is ten opzichte van diens voorganger. En die voorganger was ook al niet zo mooi als de magnifieke E46…

Toch is de kans groot dat de G20 uiteindelijk weer in grote getale te zien zal zijn op ’s heeren wegen. Bij onze rijtest bleek namelijk dat zelfs als je het design niet zo lekker vindt er voldoende redenen zijn om liefde op het tweede gezicht te ontwikkelen voor ‘de drie’. De rij-eigenschappen zijn namelijk weer ouderwets goed. Beter dan bij de voorganger, die een tikje soft was geworden. Daarnaast heeft BMW de ergonomie en het infotainment nog altijd bijzonder goed voor elkaar en dat is toch wel fijn als je dagelijks in de auto stapt.

Is er dan misschien een mouw te passen aan dat design? Misschien helpt het wel als je een kek kleurtje uitzoekt. Maar ja, dat is natuurlijk wel een sprong in het diepe. Althans, dat was het voorheen. Sinds kort kan je in BMW’s Individual configurator echter ook een hele berg kleuren aanvinken om alvast een voorproefje te krijgen van hoe jouw nieuwe Bimmer eruit komt te zien uitgevoerd in Rosso Corsa. Eerder zagen we dat al bij de Fünfer, nu ook bij de nieuwe Dreier.

Dus wat wordt Atlantis, Maledivenblau II, Longbeach Blue, Avusblau, Le Mans Blau, Estorilblau, San Marino Blau, Tansanitblau, Metropolitanblue, Blue Hera Mica, Midnight Sapphire II, Macaoblau, Imperialblau, Blue Onyx, Nachtblau, Rivierablau, Miamiblau, Mexicoblau, Laguna Seca, Santorinblau, Violettblau, of toch misschien Purblau? Laat het weten, in de comments!

Dank Maurice voor de tip!53 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Haha poesie mauw!
Man man continue BMW zwart maken, ga toch weg man!
@neymar: triggerd!
@neymar: juist niet zwart, heel veel tinten blauw!
@neymar: het is maar wat je eruit wil halen. Er staan best veel positieve dingen over de auto in het artikel. Adrian moet gewoon ff door krijgen dat hij te ver is gegaan met zijn bizarre designs en nieren. Dat is namelijk een objectief feit.
@jaapiyo: dat vind ik juist bij de nieuwe 3 meevallen. De 8 en Z4 zijn vele malen erger. Alleen de voorkant had iets strakker gemogen, maar de rest vind ik echt geslaagd
@lekkerlinksrijden: Vroegâh was alles betâh
@jaapiyo: Nee hoor. Dit is gewoon direct te herleiden op de meer en meer opkomende grote markten. Simpel gezegd: China wil grote nieren…
@jaapiyo: als iedereen het erover eens is, wil ik het nog wel een feit noemen. Maar designs en nieren ‘bizar’ noemen kan natuurlijk nooit een feit zijn ;)
@neymar: continu* 😊
@neymar: toxic
De BMW individual configurator heeft er nog veel meer, en laat je zelfs wat BMW individual onderdelen erop zetten. Altijd leuk om mee te spelen. http://visualizer.bmw-individual.com/Ipps/bmwoac?page=imc&market=80002-BE&lang=EN#top
Zo mooi is de E46 nou ook weer niet. Heb liever de F30 of de G20.
@sollie1984: Inderdaad, maar de e46 M3 daarentegen… 👌🏼
@sollie1984: Ik vind een E90 met m-pakket nog altijd wel meaui
Er stond gister bij IAMS pal voor de ingang een grijze G20, nieren in het zwart en sportief pakketjuuuh erop.
Zo mooi als zijn voorgangers is (nog) lastig maar wat mij betreft is de F30 ook voldoende goed opgedroogd om een mooie auto te zijn. Die G20 komt er echt wel. Tijden veranderen gewoon, deal with it.

Rosso Corsa staat de auto goed, overigens.
@720s: als BMW zou mee veranderen met de tijden, kon ik er best mee leven. Maar in plaats van vooruit te gaan zoals iedereen, keren zij halsstarrig terug naar de rococo, empire en art deco. Vorm voor de vorm, en hun inspiratie is duidelijk op.
@BaRa: yup, helemaal mee eens…
50 tinten blauw. Vanaf maart 2019 bij uw BMW dealer
De mooiste 3 serie was de E30, de mooiste 5 serie de E39 en de mooiste 7 serie de e38. Om misverstanden ff te voorkomen.

De G20 ziet er prima uit. Zou ‘m in het zwart of gunmetal grey nemen.
@Rick-dos: wat een onzin…smaken verschillen om misverstanden te voorkomen😉
Donker blauw graag, dat staat volgens mij bijna alle auto’s goed.
Wel met alu kleurige velgen zonder zwarte accenten.
@dirkv: discriminatie ! Melding !
Ik vind ‘m in het wit nog enigszins te pruimen. Japanse auto’s, en daar lijkt deze vind ik op, vind ik ook altijd het mooiste in het wit.
Oxford green lijkt me wel een deftige kleur.
@moveyourmind: Een E38 in die kleur… 🤤 Perfectie…
Sepia metallic graag. Helaas niet in de configurator. Zijn enkele e46’s mee geleverd
@freshlife2: Een Sepia 330Ci E46 met oranje knipperlichten! Zonder M-Sport spulletjes erop, graag :-).
Azijn
Opzich geen verkeerde auto.. moest even wennen aan de koplampen en grill maar hij wordt elke keer weer mooier. Achterlichten zijn wel een beetje saai .. ben benieuwd naar de touring!! 😁
Java Green Metallic
Camouflageprint, in de hoop dat de vouwen en die grill minder opvallen.
Daytona violett met oyster leder
Tansanit als exterieurkleur, een Merino interieur en zilverkleurige velgen maken elke 3 (en 4) prettig om naar te kijken, vinnik.
Allemaal leuk en aardig, maar nog steeds geen Android Auto
Miami blue. Gewoon omdat miami lekker zonnig is.
Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.
Flikker op met die ouwe E46 meuk. Dit is toch veel mooier.
Melbourne rot staat gewoon in de normale prijslijst, dus individual hoeft gelukkig niet bij de drie serie.
Blue Hera Mica staat op eigenlijk alle BMW’s goed, echt een BMW-kleur, zowel voor de sportieve M-modellen, als op Luxury-uitvoeringen.
British Racing Green, Mora, Aventurinrot, Sepia Violet, Messing en Champagner Quartz komen vaak ook goed over, de meeste modellen.
Alles metaal donkergroen…..Velgen metaal dubbeldonkergoud.
Mooiste Bmw is de iconische e30 daar kan geen andere nieuwkomers aan tippen !!!
Ik vind het paars op de headerfoto wel erg geslaagd.
Ik vind het design van de G20 erg geslaagd, beter dan de F30 en de E90. Doe maar in een Estoril Blue achtige kleur, mooi hoor!
Geen enkele tint gaat veranderen dat BMW’s tegenwoordig uitzien als Kia’s. Ik was altijd best wel een BMW fan, maar zou nu eerder een C klasse dan een 3 kopen.
@dper4mance: ik deel uw mening. Ik rijd met een F30 met M pakket en dan de nieuwe G20… Ik weet het niet. De achterlichten zijn niet als bmw herkenbaar. De voorkant is iets overdesigned. M’n toont ook altijd de gepimpte versies. Terwijl het straatbeeld vol basic versies met 17 inch velgjes zal staan.
@hollow: men toont altijd. Ipv m’n. Auto correct.
@hollow: persoonlijk vind ik die gepimpte ///M versies met de ingewikkelde voorbumpers en aanplakdiffusors ook wat afbreuk doen aan de klassieke BMW chique. De gewone standaard versies op niet al te grote wielen (BMW heeft niet de meest comfortabele onderstellen, dis moet er wat ruimte voor lucht in de banden zijn) zien er vaak stukken beter uit.
Ik heb de eerste zien rijden. Ze doen mij steeds aan Lexussen denken.
@dutchdriftking:
Eensch, m.n. de achterkant doet erg aan een Lexus IS denken.
Blijft dit van achteren/zijkant een Lexus vinden
Na een 325i, een 535i en nu een 1M ben ik echt klaar met BMW.
Die nieuwe dingen zien er niet meer uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).