AB-lezer wil Porsche, geeft scooter een kleurtje

Auteur: , 22 Reacties

How much is the fishhhhhh!

Scooter

Ik vind het persoonlijk altijd wel een mooi gevoel als je naar, laten we zeggen, de Grand Prix van België gaat met de auto. Op de snelweg richting het circuit zie je gewoon aan het wagenpark van je lotgenoten in de file dat het autoliefhebbers zijn. Niet alleen maar omdat er de onvermijdelijke exoten tussenrijden die een beetje nodeloos revven in hun enthousiasme. Die Golf voor je is een GTI. Die Swift naast je is een Sport. Die leasert een stukje verderop heeft toch de moeite genomen een R-design pakketje te laten monteren. En hé gaaf, daar rijdt een 928! Voor elke smaak en budget is er een ander object van affectie beschikbaar, maar de motivatie is voor iedereen gelijk: fun beleven aan je vervoer.

AB-lezer Jort is ook ‘een van de onzen’. Net als zijn idool @casperh zou hij het liefst de hele dag niks anders doen dan in Porsches rondscheuren. Maar ja, dat zit er qua budget naar eigen zeggen nog niet in voor Jort. Om zijn Porsche-geloof toch te beleiden, toog hij afgelopen zomer naar het Porsche Museum, alwaar hij oog in oog kwam te staan met de miljoenste 911. Deze groene 991.2 met goodies van Porsche Exclusive maakte een onuitwisbare indruk op de Porsche-fanaat.

Een paar maanden later kocht Jort een Vespa. Een Vespa met wat werk. De carrosserie van het tweewielertje was niet helemaal meer in nieuwstaat. Gebeurt wel vaker bij Italiaanse legendes, het zijn immers geen Porsche’s (oh no he didn’t!). Jort wilde toch een beetje stijlvol door de stad rollen op zijn Vespa (rijtest) en dus liet hij de scooter voorzien van een nieuw likje verf. Niet het soort uit spuitbussen dat je op verkeersborden kliedert, maar het soort dat je scooter eruit laat zien als…de miljoenste Porsche 911! Swaaaaaaag. Alleen nog wel even het zadel bekleden met een ruitjesmotiefje, toch?22 reacties

Het begin is daar..
Leuk zeg! Ik heb een tijdje terug een racefiets in Porsche Olive Green laten spuiten: https://i.redd.it/82c12joxf5j21.jpg

En de volgende is onderweg, in Porsche Voodoo Blue!
@Jochempie: heel mooi ding! (Zowel de fiets als de kleur)
@Jochempie: strakke fiets zeg! Mooi kleurtje ook. Veel onderscheidender dan al die zwarte en witte fietsen van tegenwoordig.
@Jochempie: heerlijk BMC frame, en een mooie kleur. Nazi’en: schwalbe boven ventiel, voorwiel. <3
@klotskuukske: Je hebt gelijk! Wel op gelet, maar ik weet niet wat er fout is gegaan. Als ik de tubeless saus ga vervangen, corrigeer ik het ;)
@Jochempie:
Mooi man!
@Jochempie: heel netjes, heb je hier een goed adresje voor?
Onlangs een canyon aeroad gekocht, pracht fiets maar die mogen ook wel wat kleur hebben.
@foramen: Jazeker, Woutgraphics.com is een begaafd helmenspuiter, en heeft met scherp oog voor detail mijn frames gespoten!
@Jochempie: Heel gaaf! Mijn Felt AR4 is van blank carbon, dus dat laat ik voorlopig zo, maar nooit aan gedacht om mijn fiets te laten spuiten (ga ik onthouden).
@erce: Mijn BMC Timemachine Road was ook blank carbon, en dat heb ik ook deels gehouden. De bovenkant van de top tube is gewoon carbon met dat beetje tint dat door de hars zit, en alles daaronder is Porsche Voodoo Blue :) zal nog wel een plaatje uploaden zodra hij opgebouwd is.
Stijlvol kleurtje.

Met een set velgen of wieldoppen in jaren zestig stijl zou hij helemaal af zijn.
De subtitel is een mooie referentie naar de goede ouwe tijd!
@tijgerhaai: Chili bowl!
@tijgerhaai: It’s nice to be important…
Zadel met ruitjesmotief à la 991R idd een prima suggestie 👍🏽
@amghans: En dan nog een ducktail achterop.
Nu het blok nog een kwartslag draaien en dan lijkt het van een kant net een boxorblok👌🏼
ZO en zo beter dan het originale wit. Ik zou het trouwens gewoon zelf gedaan hebben.
Netjes de lettertjes in het goud, goed bezig jongen
Is al een Vespa ipv een Chinese scooter die Porsche komt er wel
Bedankt voor de positieve reacties. Het zadel laten bekleden is inderdaad nog iets wat op het lijstje staat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).