Is Ferrari hier een nieuwe Dino aan het testen? [video]

Auteur: , 25 Reacties

Het oogt als een 458/488, maar het vermoeden rijst dat Ferrari hier in werkelijkheid een Dino-mule aan het uitlaten is.

Ferrari mjoel

Onder Luca de Montezemolo was het devies ‘als je je de goedkoopste Ferrari niet kunt veroorloven, dan shop je maar ergens anders’. Maar zoals we weten heeft de dure pakken-dandy het veld geruimd en plaats gemaakt voor de boekhouder met de eeuwige trui en dus moet er volume worden gedraaid, waarvoor de terugkeer van de Dino essentieel moet worden.

Autojunk-gebruiker Xanthos spotte onlangs in de buurt van Modena bovenstaand testmodel, waarbij de vraag rijst ‘is het een hetere 488 of toch iets anders?’. Het laatste klinkt waarschijnlijk, vooral omdat de laatste tijd meer ‘488’s’ worden gespot met een soundtrack die niet helemaal klopt. De nieuwe Dino krijgt een geblazen V6, net zoals in de Alfa Romeo Giulia QV ligt.

‘488’ combo

Ook binnen uit Italië: video van een treintje afgeplakte 488-modellen op de Autostrada. Het zijn geen cabrio’s, en voor een 488 Speciale lijkt het wat vroeg. Maar oordeel vooral zelf:

Ferrari muilen25 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zo heel goed kunnen. McLaren komt ook met ‘goedkopere’ modellen. En nu de 488 zoveel vermogen heeft komt er steeds meer ruimte voor een modelletje eronder. Goedkoop zal ‘ie waarschijnlijk niet worden natuurlijk.
Verdorie, had ik maar meer en betere foto’s kunnen maken… :(
@Xantos: je heb al geluk dat je spot ab waardig is, en belangrijker, dat de reageerdurs er ook zo over denken. ik gok dat dit met telefoon uit t raampje is gedaan? want dan zijn het best mooie plaatjes.
@gwnbmw: Klopt… Snel snel er achteraan in het drukke Italiaanse verkeer en vervolgens moet ik de credits afstaan aan m’n vrouwtje en haar telefoon ;)
De kans dat dit de nieuwe instap-Ferrari met middenmotor wordt is wel aannemelijk ja, maar er is ook een kleine kans dat dit een wagen van de Special Projects-afdeling is. Die coachbuilds moeten immers ook getest worden.
Ik hoop op een Dino, ik heb het wel gehad met die belachelijke onbruikbaar hoge vermogens.
Dus of een NA V6, of de nieuwe V8 zonder haardrogers.
Als je zonodig haardrogers wilt zien ga je maar naar de kapper, 1 blik onder zo’n ding en je bent voor goed genezen.
Volume is ook relatief, masserati verkoopt ruim 3x zoveel en ook dat blijft een zeldzame verschijning. zelfs met een verdubbeling van de productie blijft een Ferrari exclusief, ook al omdat een groot deel naar Azië of het
Midden oosten verdwijnt.
@eelco74: ik dacht dat Brazilië de grootste afzetmarkt van Ferrari is
@unclesem: Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en tegenwoordig ook China.
Maar misschien is het een speciale..
Due Luca de Montezemolo was een echte filosoof zeg;
‘als je je de goedkoopste -vul eender wat in- niet kunt veroorloven, dan shop je maar ergens anders’
Geen gek idee, een goedkopere Ferrari. Een soort Cayman concurrent?
@dutchdriftking: denk eerder een 911 concurent en een cayman concurent bij alfa of maserati.

Ben in maranello! Ik zal live verslag doen! Overigens zket de masersti suv er hoed uit, lekkere brul!
@henkhupelschoten: minder grappa vanavond?
@scottishcarspotter2000: Goed idee.. Had weinig tijd meer toen ik dit zag..
Erg lastig om te horen! Ik denk dat we het maar moeten afwachten.
Waarschijnlijk gewoon 2 oude test auto’s van de 488…
Volgens mij zei di Montezemolo, dat mensen die de prijs van een Ferrari te hoog vinden, een gebruikte Ferrari altijd een gebruikte Ferrari kunnen kopen.

De pk race is wel een beetje uit de hand aan het lopen. De gigantische vermogens zijn op de gewone weg toch niet te gebruiken. Derhalve heb je waarschijnlijk net zoveel lol van een Alfa 4c. Wanneer Ferrari zelf met iets dergelijks komt onder de naam Dino, prima. De oude Dino 246 is sowieso een van de leukste/mooiste Ferrari’s.

Zolang Ferrari alleen sportwagens bouwt (en b.v. geen SUV), zul je ze toch niet zoveel zien (echt goedkoop zal het niet worden).
Voor mij ziet dit er gewoon uit als een 488?
@mikeveerman: dat is nu net de kift. Ze hangen de body van een al bestaand model over het testmodel, zodat niet te zien is wat ze precies testen. Ze hebben met de ontwikkeling van de Enzo ook zoiets gedaan, (volgens mij, @gtwillem klopt t? 😉) het chassis van de F355 werd gebruikt om de V12 op te testen, en voor het uiterlijk werd een verlengde 348-body gebruikt.
@mikeveerman: Links en rechts van de achterlichten zie je twee “sleuven”… Als ik me niet vergis zitten die er niet op bij de 488…?
Die Dino is er al een tijdje.. hij heet dit keer alleen Alfa Romeo 4C
Zou idd leuk worden.. Een Ferrari die prijstechnisch en qua prestaties in lijn ligt met de Lotus Exige, Porsche cayman GT4, Ktm xbow en natuurlijk de Donkervoort de strijd aan kan.. Ligt, snel en fun.
Niets over te zeggen bij Ferrari. Ze zijn kampioen vermommen. Kan ook een special zijn, die lijken ook steeds vaker op te duiken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).