Ja, deze Skoda Superb is volledig bekleed met leer

Auteur: , 28 Reacties

Veganisten kijken beter even de andere kant op.

Kortgeleden toonde Skoda de wereld zijn nieuwe Superb, bijna 5 meter aan keurige Tsjechenslee. Tijd voor een leuk speciaal projectje dus. Onlangs bogen enkele leergierige studenten van de universiteit van Florence zich over de Superb, die werd voorzien van een strak nieuw huidje. Ze zijn in Florence – de geboortestad van Gucci en Cavalli – immers gek op leer.

Met enkele sponsoreuro’s (en een donorauto) van Skoda werd het project voltooid, het resultaat zie je in de gallery. Ben je zelf ook leerfanaat en wil je de Superb aanraken? Dan moet je naar het Skoda HQ in Mlada Boleslav, hier bevindt de one-off zich momenteel.

Het interieur bleef standaard, ook al was extra leer daar ook mogelijk. In het verleden zagen we al vaker dierenhuid op auto’s, zoals bij de Toyota iQ, deze Gallardo, en een S65. (via)28 reacties

Ziet er meer uit als een reclame stunt van LG .. om hun nieuwe G4 aan te prijzen ofzo..
Ik vind het tof. Waarom staat dit nog niet op de prijslijsten bij bijv. Audi Exclusive, BMW Individual of MB Designo?
@jochempie: ik weet niet of er onderzocht is hoe leer zich na verloop van tijd houdt op een auto’s. Vooral in Nederland is dat lastig met 4 seizoenen op een dag.
@marikoelolo: het dier waar het leer van af komt staat toch ook de hele dag buiten? Misschien ben je niet meer in dienst geweewt of in het leger gezeten, maar kistjes zijn ook van leer. Trouwens veel goede schoenen zijn van leer. Met de juiste verzorging gaat dat jaren mee.
@sdm: je zegt het zelf, met je juiste verzorging…

Zie je jezelf al een hele auto poetsen zoals je ook met een schoen doet? En dan wel elke week natuurlijk… Gelukkig gaat zoiets bij een dier vanzelf. Dat is immers levend (om het verschil maar ff duidelijk te maken).
@marikoelolo: Goede schoenen zijn ook van leer. Legerkistjes waren ook van leer en die kregen genoeg te verduren. Met de juiste verzorging gaat leer jarenlang mee.
@sdm: Geinig dat je je eigen reactie even samenvat. Alleen het verschil tussen het beest die buiten staat en deze auto. Is dat het beest leeft en de huid constant wordt vernieuwd.
@sdm: kom op nog 1x
@mcaa: hahaha ja dat komt door die autoblog android app, die liet mijn reactie niet zien. Maar ik trek nog één keer van leer: leer is een fantastisch natuur product. :D
@sdm: Legerkistjes waren gewoon van geperst karton, verder is je redenering die van een klein kind, tjonge, tjonge wat een onzin!
@toniominestrone: Jij hebt duidelijk nooit legerkisten gehad. Die dingen zijn wel degelijk van leer…
@henrie: die van mij ook!
@toniominestrone: Zijn wel degelijk van leer, zware krengen maar eenmaal ingelopen waren ze best fijn ;)
Ik had maat 265B vergeet het nooit weer.
Ik neem aan dat ze de achterbumper open gelaten hebben?
Vind het heel gaaf, alleen niet op een Skoda..
@roberto: wat is er mis met een Skoda?
Voor de leernichten onder ons
@freezzr: En de Skoda is ook al genaaid
Het is zeg maar niet echt geslaagd….
@dutchdriftking: smaken verschillen, ik vindt het wel mooi!
hoeveel koeien zijn er in verwerkt
Denk dat het leer zowat even duur is als die hele auto…
Dit klusje is nog lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt volgens mij, want als je alle panelen simpelweg inpakt in leer, dan sluiten ze niet meer goed op elkaar aan. Knap gedaan.
Ze beginnen het te leren..
Nou nog een paar chromen kettingen aan de deurgrepen en een leren petje voor de bestuurder..
Blijft een uber saaie skoda helaas, doet wat leer niets aan af.
En dan gaat het regenen
Haha leergierig. …..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).