Is Gordon Shedden de huidige Stig?

Auteur: , 21 Reacties

Some say that his voice can only be heard by cats, and that he has two sets of knees. All we know is: de Schotse coureur Gordon Shedden wordt genoemd als de man in het witte Top Gear-racepak.

Van links naar rechts: Gordon Shedden, Gordon Shedden

Vier jaar geleden kwamen de eerste geruchten over coureur Ben Collins als the Stig aan het licht, waarop in 2010 een openhartige onthulling volgde. En een rechtszaak + fittie met Top Gear. Want zomaar wereldkundig maken dat je de Stig bent ligt contractueel gezien ietwat lastig. De onthulling heeft de magie rondom The Stig destijds aardig vermoord, maar er is een nieuwe mediahype aan het ontstaan over Stiggie.

Want wie heeft Top Gear na Ben Collins toch in de witte -en gedevalueerde- raceoveral gehesen? Nee, het was niet Tiff Needle. Het Britse Daily Record zegt zich te baseren op fans die het weten. Het is de 34-jarige coureur Gordon ‘The Flash’ Shedden uit Schotland. Uiteraard laat de racer uit het British Touring Car Championship zelf niets van betekenis los over zijn vermeende dubbelleven. Hij ontkent noch bevestigt het:

“At the end of the day, it is just a person in a white suit. It’s more about the myth about Stig than who it is. It is like trying to find Santa Claus, isn’t it?”

Maar laten we eens opsommen wat Sheddon’s band is met het populaire autoprogramma dat Clarkson dit jaar €16,3 miljoen opleverde:

  • Gordon shedden zou eerder in zijn carrière als testcoureur werkzaamheden hebben verricht voor Top Gear.
  • Recentelijk onthulde Honda een supergrasmaaier in samenwerking met Honda’s racepartner Team Dynamics waarvoor Sheddon uitkomt in het BTCC. De grasmaaieractie was daarnaast óók een samenwerking met Top Gear en zowel Sheddon als The Stig duiken op in video’s waarin ze het apparaat bestijgen.
  • Vorige week deed hij mee in de show tijdens de taxitest waarin hij in een Hindustan Ambassador racete.

De link met Top Gear is aanwezig. Zoveel is duidelijk. Maar of hij ook de man is die auto’s in noodvaart over het asfalt in Dunsfold Park jaagt? Het boeit ons eerlijk gezegd niet zoveel meer als vroeger, maar ja: de kans is groot.

 “Some say that he sucks the moisture from ducks, and that his crash helmet is modeled on Britney Spears’ head. All we know is he’s called the Stig.”21 reacties

En toch heb ik nog steeds het gevoel dat de vorige Stig sneller was dan de huidige. Hij rijdt andere lijnen en lijkt een snufje minder controle te hebben. Maarja is verder nergens op gebaseerd :)
Uitzoeken wie de Stig is vind ik verspilde tijd, Gordon heeft gelijk, het gaat om de mythe.
Het is helemaal niet leuk om te weten wie The Stig is.
@barchetta: all we know is, HES CALLED THE STIG!
en ik kan me er niet van ontdoen dat ik het gevoel heb dat hugh in de aflevering van zondag een tipje van de sluier lichte, volgens mij versprak hij zich toen hij zei “het was super om met “gordon” … The stig ….

Moet je eens goed naar luisteren …
Who cares? Black Stig forever…
@norge: Precies. Toen ze zelfs nog de telemetrie van de auto’s lieten zien.
“Some say that the outline of his left nipple is exactly the same shape as the Nurburgring, and if you give him a really important job to do, he’ll skive off and play croquet. All we know is he’s called the Stig.”
@replicant:
“Some say he has a tattoo of his face on his face, and that his droppings have been found as far north as York. All we know…”
Spoiler Alert!

The Stig is….. tamtamtam

The Stig!
Waarom was in het begin de stig zwart en is hij nu wit gemaakt?
@rsvbf1: omdat de witte een andere stig is dan de zwarte
Needle??????
Pssst ik ben het
@Soulmaster: hoe kan jij the Stig zijn als ik the Stig ben? the Stig = Anonymous, laten we het zo houden!
-edit: check!-
Verder: Het interesseert mij allang niet meer wie The Stig is, ik hoop er ook nooit achter te hoeven komen..
Ik heb de hele tijd een vermoeden dat Lewis Hamilton dit jaar de Stig is
@jespervgeemen:

En ik heb het gevoel dat het Sylvester Stallone is.
Er is geen “The” Stig.. Het schijnt regelmatig te gebeuren dat fabrikanten of eigenaren van supersportauto’s wel hun auto uit willen lenen, maar alleen als hun eigen testrijder (Of de eigenaar zelf) de snelle ronde mag doen. Door iedereen in hetzelfde pak te hijsen word in ieder geval nog de schijn gewekt dat alle ronden door dezelfde persoon gereden zijn. Zo lijken de tijden op het leaderboard alleen nog afhankelijk van het weer, niet van de persoon achter het stuur.
@Ferry_76: Een heel erg waarschijnlijke aanname. Professionele fabrieksrijders hebben over het algemeen het postuur van een coureur als “The Stig”. Ik ben er eigenlijk altijd al van uitgegaan de man in het witte pak niet altijd één en dezelfde persoon was. Al was het inderdaad alleen al vanwege het feit dat er altijd al erg dure en zeldzame voitures in TG gereden werden die door eigenaren en beheerders vast niet uit handen gegeven worden.

Zoeken naar de Stig is dus zeker zoiets als zoeken naar Sinterklaas: nutteloos en sfeerbedervend. (En heeft niet iedereen de pest aan de persoon die de illusie van het kind verstoord door te vroeg te vertellen dat de Sint niet bestaat?)
@Ricardo, het is niet Tiff Needle maar Tiff Needell…
Boeie, voor zij die ernaar kijken, de stig is gewoon een manier om te kijken hoe snel de wagen rond het circuit gaat (en niet hoe snel hij kan), en voor al de rest –> return to boeie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).