ItalDesign GEA is een autonome sedan met flinke dosis Audi

Auteur: , 13 Reacties

Dat laatste is niet zo vreemd, het is namelijk voormalige Audi-designer Wolfgang Egger die de lijnen van de GEA op papier heeft gezet.

ItalDesign GEA

Terwijl veel merken hun nieuws vandaag de wereld al in strooien, wilde ItalDesign haar GEA eigenlijk pas bij de officiële opening van de beurs, op dinsdag 3 maart, onthullen. Dat is ze niet gelukt, want je kijkt hier naar een eerste foto van de 5,37 meter lange sedan. Wolfgang Egger, voormalig chief designer bij Audi, tekende voor de GEA. Volgens de ontwerpstudio van Giorgetto Giugiaro (vandaar die rode ‘G’ voorop) wordt de GEA aangedreven door vier elektrische motoren -twee per as- die samen goed zijn voor 775 pk. Daarmee haalt de concept 250 km/u. Welke technieken er aan boord zijn om de GEA autonoom door het verkeer te loodsen, horen we morgen.13 reacties

Flinke dosis Audi? Deze auto ziet er zeer fraai uit, (VAG bashing grappen hier graag).

Ik vind het wel zonde wat de Volkswagen Group met ItalDesign doet. Het eens zo trotse desighuis mag nu elk jaar op Genève een halflouw ontwerp laten zien dat er toch niet komt.

En dat terwijl ze zulke mooie dingen kunnen doen met ItalDesign. Audi’s, Porsches, Bentley’s en VW’s zijn vaak relatief saai en behoudend. Hoe gaaf zou het zijn als ItalDesign de huis carossier zou worden van die merken. Schitterende italiaanse modellen op basis van de RS5, R8, RS7, Continental, Panamera, Boxster, Phaeton etc tegen een interessante meerprijs.
@gtwillem: Italiaans en Duits gaat niet zo goed samen, voorbeelden in de F1 daargelaten.
@mrrallycross: iets met Lamborghini?
Ugh ……………..
Die velgen, schitterend!!!
Heeft wel wat BMW Alpina-achtigs.
Wat een teleurstelling… Het is een sedan ja, maar daarmee is alles ook gezegd. Next.
@carreza: stel je voor dat je voor 25k een ItalDesign koets opnje A8 kan laten zetten! Misschien niet interessant voor de 3.0 TDI quattro, maar wel voor degene die een 6.0 of S8 heeft met alle opties (ben je bijna 100k verder) en nèt even iets exclusievers wilt. Hoe gaaf zou dat zijn?
Wat kunnen die Italianen toch mooi designen!
Als dit model met buitenspiegels zo op de markt zou komen, zou het een welkome aanvulling zijn bij de VAG groep. Het is echter niet een heel bijzonder ontwerp, jammer dat sinds de overname die rode G niet meer garant staat voor een hoeveelheid eigenzinnigheid….
Gewoon maken! Zoveel beter dan de huidige design van al die vag auto’s
Leuke kont, lelijke snuit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).