Italdesign Giugiaro GEA Concept: mooier dan een Tesla?

Auteur: , 46 Reacties

Italdesign heeft weer een opvallende concept meegebracht naar Genève, maar hij is minder Italiaans dan zijn naam doet vermoeden.

Italdesign Giugiaro GEA Concept

De Giugiaro GEA Concept is namelijk getekend door Wolfgang Egger. Inderdaad, de Duitser die tot en met december 2013 verantwoordelijk was voor de ontwerpafdeling van Audi. Nu is het niet helemaal eerlijk om hem zo weg te zetten, want Egger werkte voorheen ook voor Lancia en Alfa Romeo, waar hij bijvoorbeeld de 8C ontwierp. Toch kunnen we niet ontkennen dat de auto in sommige opzichten doet denken aan een Audi.

Egger maakt inmiddels de dienst uit bij Italdesign en mocht zich de afgelopen tijd uitleven op de GEA, een uitermate luxueuze sedan. De bolide heeft bij de voor- én de achteras een elektromotor, waardoor het totale vermogen op 775 pk uitkomt. Iemand die de Tesla Model S P85D hiervoor zou laten staan?46 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nee
Mag niet eens in de schaduw van een Tesla staan, die Giugiaro is de weg volledig kwijt….
@jrk68:
Daar kon je op wachten., als je, je ziel aan de duivel verkoopt..
Leuk als je die velgen moet gaan poetsen.
@berlinetta: Wie gaat er nou ook velgen poetsen…..
@norge:
De mooiboy, hipster of wannabee die hiervoor in de markt is…?
@norge: iemand die fatsoenlijk voor de dag wil komen
@bimmerfanatic97: Pssst….iets met hogedruk…
@norge: Dit lukt niet met hoge druk. Ik heb zelf BBS`jes en je krijgt nooit alles er af met hoge druk.
@norge: euhh iemand met een velgen fetisj.
@norge: Mijn vriendin.
@berlinetta: Kan je ze even langs sturen? Heb 8 wielen van mijn Volvo….8 van mijn Hyundai en 8 van mijn Caddy….
@norge: Als jij het ticket naar Noorwegen betaalt. Doe maar een enkeltje.
@norge: lichtmetaal onder n hyundai en een caddy? al draagt een aap een gouden ring….
@norge: autopoetsbedrijven..
@berlinetta: een EV met een goede regeneratieve remsysteem zoals een Tesla Model S gebruikt de remmen praktisch niet. Hooguit zachtjes als je de laatste meters voor een stoplicht net ff te hard gaat.
De hoeveelheid remstof op mijn velgen (Model S85) is verwaarloosbaar. Het vuil spuit je er makkelijk vanaf met de hogedrukspuitert. Echt ideaal !
De slijtage van schijven en remblokken is dus ook bijna nihil.

Let wel. Voor zoiets moet de Re-gen wel écht sterk zijn. Bij de Model S is dat 60 kW. Een Leaf, Zoe of i3 hebben een veel zwakkere re-gen en hebben de klassieke remmen dus wél echt nodig.
@fijnkonijn: klopt helemaal maar ik blijf het link vinden als je erachter rijd. Je ziet geen remlichten terwijl de (in joiw gebal mooie) Tesla wel dusdanig vertraagd wat je niet verwacht. Hoop dat ze hier nog eens iets voor zullen vinden
@Bisazza: hebben ze al lang. Een Model S activeert de remlichten zodra er 30 kW of meer aan re-gen genereert wordt. Dat gebeurt vanaf ca. 50 km/h en daarmee dus ook in de stad.

30 kW staat, in het geval van een MS, voor “zachtjes remmen”. Het werkt prima in de praktijk.

Ik denk dat jij andere EV fabrikanten bedoelt want de Roadster, het eerste auto product van Tesla, had dit al in 2008 toen ze op de markt kwam.

Een Leaf of i3 heeft geen koppeling tussen re-gen en remlicht voor zo ver ik weet maar daar is de remvertraging zo matig dat het lijkt op een ICE voertuig waarbij het gas los gelaten wordt. Sommige auto’s remmen vrij sterk op de motor af en dan krijg je toch ook geen remlicht of wel dan?…

Seriously, Tesla != alle andere EV fabrikanten. De negatieve bijgeluiden, notabene vaak geventileerd door mensen zonder verstand van zaken, helpen Tesla niet. Veel mensen associëren Tesla nog steeds met die lelijke rijdende brood-dozen, maar als er één firma op deze planeet die dat soort negatieve klanken NIET verdient is het Tesla wel. De Model S is letterlijk een paar dagen geleden voor de tweede keer op rij (in 2014 ook al) uitgeroepen tot “beste auto” door de Amerikaanse consumentenbond / Kassa (of hoe je die club ook wilt noemen).
@fijnkonijn: je hebt er verstand van me dunkt. Dit is ook iets wat ik niet wist. Een Outlander of andere EV heb ik hier nog niet op kunnen betrappen. Met name op momenten als je je stoelverwarming, of andere (jaja grijze wollen sokjes dat mag niet) dingen aan het doen kan je hoer behoorlijk van schrikken. Nogmaals ik wist niet dat Tesla dit al wel beschikbaar had en misschien een ‘kinderziekte’ van de eerste generaties met brake-regeneration
@Bisazza: Ik heb een Model S85, so that explains it ;-)

Tesla’s hebben altijd een zeer krachtige re-gen gehad, sterk genoeg om de normale remmen niet nodig te hebben bij normaal rijgedrag. Dit heeft uiteraard de noodzaak in het leven geroepen om de remlichten aan de re-gen te koppelen (naast de gebruikelijke schakelaar op het rempedaal zoals elke auto dat in principe heeft).
@fijnkonijn: meen ooit een artikel te hebben gelezen hierover.
Ging toen over de Ampera/Volt, zouden ze middels een update verhelpen waar door de remlichten alsnog zouden gaan branden. Of dat laatste ook echt is gebeurt dat zou ik niet weten
Flink apart
Zeker dat dit geen Russisch hobby prosjekt is?
Heel gaaf design, velgen zijn ook super, alleen een maatje (of 2) te groot.
Vraag me af toe stevig die achterste deuren aan de auto zitten, lijkt me niet dat je daar op moet leunen als je staat op te scheppen over je EV
Dat Kitt stuurtje doet t m
De velgen zijn vast onder een Bentley EXP 9F weggejat, Italdesign weet hoe te besparen.
@knipperlichtje:
Zelfde concern, ik vermoed dat hij ze gewoon mocht pakken.

Als hij ze al niet zelf ontworpen heeft voor die Bentley..
Zouden er oog “gejatte” Vredestijn by Giugiaro ’s om heen liggen?
Mooi ontwerp, voor een Buick uit 1996.
Het is ook een concept he, nu kan het zich nog niet meten aan een tesla maar als het wat minder extreem word gemaakt zie ik de potentie wel
Prachtige auto. Zeker ook mooier dan een Tesla. Een Model S is ook een mooie auto, maar dit is toch van een heel ander niveau qua design. Al is het is natuurlijk nog maar een concept.
@kapiteinaudi: hmm dit is wel een beetje over-the-top vind ik. Ik vind het mooi maar te extreem. Een Tesla Model S is bloedmooi “normaal” als ik het zo mag zeggen.
Hmm. Mooier dan een Tesla? Neh. Maar kijken we hier niet stiekem naar de voorbode van een Audi A9? Italdesign is tenslotte van opperkeizer VAG.
Wild zeggen dat het niet moeilijk is, mooier dan een tesla. (Laten we eerlijk zijn een tesla is nou niet wat je zegt sexy. Er had ook een hyundai logo op gekund) Desalnietemin is het gelukt. Niet mooier dan een tesla!
@jackass266: een Model S niet sexy? Hup in de hoek met een Ezels-muts op je hoofd. Design-barbaar ! ;-)
@jackass266: vraag me af of je wel het goede model voor je hebt…
@w0o0dy: tesla, dat zijn toch al die taxi’s bij schiphol? Persoonlijk vind ik die niet sexy nee.
@jackass266:
Je bedoelt Kia ;)
Met het stuurtje van K.U.T.T. Van knightrider
Is dat het oog van Sauron op de middenconsole, achterin?
Nee
Ik vind een sinaasappel zelfs mooier dan een model s
Ja zeker mooier. Vooral die velgen zijn mooi!
Die vraag hoef je niet eens te stellen… Sowieso mooier
“Toch kunnen we niet ontkennen dat de auto in sommige opzichten doet denken aan een Audi.”

Tja, je kan moeilijk een Alfistisch design verwachten van een bedrijf binnen de Volkswagen Group…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).