Deze 10 auto’s kopen we het liefst dicht bij huis

Auteur: , 45 Reacties

We kunnen online auto’s uitzoeken aan de andere kant van de wereld, maar uiteindelijk kopen we onze occasion het liefst om de hoek.

We kopen de Suzuki Splash gemiddeld het dichtst bij huis

Dat blijkt uit onderzoek van VWE, dat onderzocht hoe ver we bereid zijn te rijden om een tweedehands auto te kopen. Wat blijkt: gemiddeld kopen we een auto binnen een straal van 29,5 kilometer van ons huis. De helft van de kopers heeft nog sneller last van heimwee en vindt de occasion binnen een straal van veertien kilometer.

Vooral kleinere (lees: goedkopere) auto’s kopen we vaak in de buurt, terwijl we voor een Mercedes S-Klasse (47,4 km) of een BMW 3 Serie (50,2 km) vaak wel wat langer willen reizen. Niet zo opvallend, want het aanbod van deze auto’s is simpelweg een stuk beperkter, dus geïnteresseerde kopers hebben weinig keuze.

De onderste tien modellen werden gemiddeld het dichtst bij huis gekocht, al is dat in sommige gevallen moeiteloos te verklaren. Zelfs een ritje van 17,4 kilometer is wat ons betreft namelijk al te lang om een Kia Clarus aan te schaffen.

 
Merk
Model
Afstand in km's
1.SuzukiSplash13,8
2.SubaruTrezia14,1
3.RenaultGrand Modus14,9
4.Hyundaii1015,7
5.HyundaiMatrix16,1
6.Hyundaii2017,2
7.Hyundaiix2017,3
8.KiaClarus17,4
9.HyundaiAtos17,5
10.FiatCinquecento17,645 reacties

Ot: waar blijft het volgende filmpje!!!!
Van nummer 1 en 2 zijn er dan waarschijnlijk ook maar 2 verkocht aan een oma die slecht te been is en een kleine auto wil hebben die dichtbij te koop staat..
Eens iets anders, heel Geneve staat op Autoblog maar van de Koenigsegg Regera nog steeds niets buiten een teasertje…
@nofxke: goed kijken, genoeg foto’s
@moondustfocus: waar dan? En wil niet enkel foto’s ook wat meer info. Van elke auto zyn al minstens 2 artikels gepost voor en live. Maar over de Regera enkel een teaser…
Waar, maar op de een of andere manier staan de beste occasions altijd in het hoge Noorden met weinig eigenaren, lage standen, en over het algemeen beter onderhouden motoren dan die afgetrapte meuk uit de Randstad.
@BmwMPower:
Ik heb het gek genoeg juist andersom gehad, 1.5 uur naar het noorden rijden om een afgetrapte auto te vinden voor het geld.
En 150km naar het zuiden nog net in de randstad, een exemplaar met meer opties, betere motorisering, schadevrij en netjes onderhouden. Uiteindelijk ook nog voor minder geld en met service beurt kunnen meenemen.
@faalhaas: Dan heb je niet gefaald!
Honda Accord full option. 120km enkel. Het aanbod naar mijn wensen is in België maar op 1 hand te tellen. Dan moet je inderdaad wat verder rijden
Heb m’n huidige auto ook dicht bij huis gekocht, maar dat is omdat ik er gewoon tegenaan liep.
@moondustfocus:
Fijn, heb je hem nog nieteens gekocht en je eerst deuk heb je er al in..
Vind wel opvallend dat de top 10 bestaat uit modellen die gekozen worden door mensen geen klote auto’s geven.
ff gecheckt: van Genk (.BE) tot Wuppertal (.DE) is zo ’n 150 kilometer enkel. Beetje boven ’t gemiddelde, maar ’t was het iig meer dan waard :)
die splash is flink aan het driften op die foto!
Vorige week mijn occasion gekocht met een enkele reis afstand van 114km. En dat is maar een “simpele” Vectra GTS. En nee hier in de buurt stond echt niks interessants.
Eigenlijke titel: Deze 10 auto’s kopen bejaarden het dichts bij huis!

Bejaardenjunk ftw je weet zeluf :P hahaha
Ik heb mijn Renault grand scenic ruim 100 km van huis gehaald zonder garantie.
Ik vraag me af hoe ze aan die gegevens komen , ik heb nog nooit een auto binnen een straal van 50 km gekocht.
( ik ben qua auto zeer veeleisend qua uitvoering).
@jarnobakker: De Scenic staat ook niet in de top 10 hierboven
Dat de auto’s van AB’s opa er niet in staan is dan weer niet zo verwonderlijk, die staan nu eenmaal niet op elke straathoek..
Wat je van ver haalt is lekker. 200km enkele rit voor de beste VR6 van NL.
De tot nu toe door mij gekocht auto’s komen niet verder dan 25km bij mij vandaan. Gelukkig niet van deze hokken :)
122 kilometer moeten rijden met vaders mee, terug zelf gereden in mijn auto. Daar was hij nu eenmaal 700 euro goedkoper als bij ons in de buurt. Ik wilde deze auto graag hebben dus bereid om er even voor te rijden.
Ik rij stad en land af, zolang het maar de beste keus is. Maakt echt geen donder uit. Ik hoef niet per se een okkasie uit het dorp. Buiten het feit dat de keuze dan enorm beperkt is staat er bij ons niet bepaald exotisch spul…
@E34M5Touring:
Bij je vader in het “dorp” staat vast genoeg leuk spul..
@tupperware: Ja dat wel. Maar dan wordt garantie weer zo’n gedoe :) Toch, bij Donati in Vevey zou ik graag een paar auto’s meenemen. Zijn buurman kan jou wel bekoren denk ik. Echte Lotus fan. Heeft 2 340R’s en diverse Elises in alle soorten en uitvoeringen.
Het zijn ook echt auto’s waar je 100km voor gaat rijden…
Al deze auto’s zijn gekocht omdat ze er stonden, niet omdat iemand ze echt zocht!
Vroeger zat er een Opel dealer op elke hoek van de straat….Opel werd net zo goed of soms zelfs beter verkocht dan het toen eerwaardige Volkswagen….Nu zijn de Opel dealers weg ….En Opel zelf bijna ook….Ik wil een dealer in de buurt….Waarom? Zal wel oud worden denk ik…
@norge: Alle dealers zijn vertrokken uit de buurt.Maakt niet uit welk merk.Nog steeds niet opgevallen ?
@sydney:
Ik weet niet….Ik woon ook niet meer in de buurt…
@sydney: helaas wel, tien jaar geleden zat de bmw dealer nog 2 straten verderop. Mooi kleinschalig, werknemers kenden je bij naam. Moest je auto voor onderhoud? Kwam de monteur ’s ochtends je auto ophalen en een leenauto brengen. Tegenwoordig moet je blij zijn als je een kopje koffie krijgt als je gewoon even komt kijken op zaterdagmiddag. Geen goede ontwikkeling als je het mij vraagt…
@norge: Tegenwoordig zijn autodealers weggestopt op een industrieterrein of langs de rijkswegen. Zelfs de specialisten in (woonwijken) worden schaars. :(
@e1000bmw523i: weggestopt? Die glazen paleizen staan meestal op peperdure A1 locaties.
Lijstje met hoe ver bejaarden nog durven rijden in het algemeen..
450 km enkele reis. Je moet wat als je dé auto vind.
@Citrofiel: dan wordt het natuurlijk wel gelijk interessant waarvoor jij zover bent gaan rijden…
@w0o0dy: ik gok iets Frans… ;)
@w0o0dy: Nog steeds dezelfde rode BX 19 GT van 1984 die ik in 2011 haalde. ;)
Toen ik mijn huidige waggie kocht, woonde ik ergens in Zuid-Holland. De auto stond te koop in Ommen…173km van me vandaan…
Paar jaar terug naar Berlijn gereisd om 2 5-series te bezichtigen, uiteindelijk geen van beide geworden. Was wel een leuk dagje uit samen met de vrouw.
Is hier export ook bij meegerekend? Onze 3 vanuit de duits/tsjechieshe grens zal het gemiddelde dan aardig optrekken
Dus als ik het goed lees is de keuze uit 2ehands 3-series beperkter dan pak m beet de subaru trezia?… Lijkt me “simpelweg” niet echt een correct statement. ..Al zou ik ook nog liever 50km lopen voor een 3- serie dan 14km rijden voor een trezia
Het zijn ook wel de auto’s.
Bepaald geen auto liefhebbers als ik die lijst zo zie.
Maar van “he vier wielen, doe mij die maar!”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).