JA! Iemand heeft een BMW V10 in een oude Volvo gestopt

Auteur: , 42 Reacties

Een boxy Volvo 242 met een 5.0 liter V10 van ///M Power onder de kap. Blasfemie voor de een, terwijl een ander er juist blij van wordt in zijn broekje.

De V10-Volvo

Gekke engine swaps, Scandinaviërs zijn er dol op. De één prakt een opgefokte 2JZ Supra met luid sissende turbo onder de kap van zijn oude Zweed, terwijl de ander liever voor atmosferisch gaat. Zoals in het geval van Jesper Andersson, die een 1981 Volvo 240 Coupe nam, deze op de lagere positie na redelijk clean hield, maar hem wel voorzag van een dikke V10 uit de vorige M5/M6. En een rolkooi natuurlijk.

Ankers

Het chassis werd op de belangrijke plekken enigszins verstevigd, en voor de ho-kracht kreeg deze Volvo remmen van een Porsche 997 GT3. Een zesbak uit een E39 5 Serie verwerkt het koppel, en de koolstofvezel motorkap is wellicht meer voor de mooi dan dat hij fuctioneel is.

Dino Dalle Carbonare van Snelheidsjagers maakte een mooi (foto-)verslag van de supercleane en purpose-built 242, dat je hier kan lezen. En zo klinkt het model.42 reacties

Fantastisch, ook super mooi gemaakt zo te zien. Veel aandacht voor de details zoals het weglaten van de stoot strips en veel carbon. Kan zeker aanraden eens op de link naar het volledige verhaal te clicken.

Het enige wat hem wat in de steek laat is de motorkap die zeer slecht aansluit. Jammer
@sketcher: m’n ouders hadden bij de 240, 244, 245 en 264 geen van allen stoottrippen. Wel werd vaak van die lelijke halffords reflectors om de deuren geklemd zodat je toch je deur tegen een muur of een andere auto kon laten knallen. De 264 was helemaal rondom met chromen stripjes bedekt maar had geen beschermende functie maar onderdeel van het GLE pakket. Sterker nog, hierdoor rotte de wielkasten nog eerder weg.
Met stip de beste volvo ooit nu ;)
Jawøhl!
+1, want Volvo.
@volvo-s60-adept: onlangs de v60 eens proef gereden, maar man wat viel dat tegen. Stoelen kunnen niet ver genoeg omlaag, ronduit krap en buiten beduidend mooier dan binnen. Smaken verschillen gelukkig, maar niet mijn ding. D4 motor was wel ok, maar geen 5 cilinder.
@pjeey: en dit is heel relevant om te melden in dit topic
@seanxtype: het was gericht aan Volvo-s60-adept die schreef: Volvo dus 1. Maar je hebt gelijk, ik zal het nooit meer doen.
Het idee is gaaf en het is bijna correct uitgevoerd. Maar een nog subtieler uiterlijk zonder carbon en aftermarket lampen had ik het nog leuker gevonden. Ook had ik de wagen op verbreed staal gezet. De hardware is echter geniaal.
@dutchdriftking: banden en lampen zijn ook hardware, dus wat is het nou?
Wat een geweldig project en goed uitgevoerd. Top!
Volgens mij is dit gewoon een (tweedeurs of coach) 242; de 262 was een coupé (een echte, want gecoupeerd – al kun je erover twisten of dat niet stiekem een chop top is zoals je die bij hot rods vaak ziet), maar soît. Leuk speelgoed! Al heb ik persoonlijk liever een standaard 242 èn een standaard M5…
Ik prefereer dit blok toch echt gewoon in de auto waar hij thuishoort. Of in een Wiesmann bijvoorbeeld. Niet in zo’n lompe zeecontainer.
@trustmeiamanengineer: Moet zeggen dat het allemaal wél heel mooi gemaakt is.
WAUW!! jullie hebben speedhunters ontdekt? artikeltje van ruim een jaar oud…still cool tho
@jandijkstra: had ze er dan eerder op gewezen. Dan had er onder het artikel nog een bedankje van @sir-smokalot gestaan. Maar bedankt dat je het benoemt dan kan ik zelf ook eens kijken.
Dat ga ik ook doen met de oude volvo van mijn pa! Ohja, daar moet je natuurlijk geld voor hebben….
Mighty Volvo!

http://www.speedhunters.com/2014/07/the-awd-turbo-v8-volvo-super-amazon/
@gijzert: die herinner ik me nog wel. V8 van BMW, versnellingsbak, tussenbak en aandrijfassen van een R32 GT-R. En last but not least een gigantische turbo. Fantastisch!
@ej20g: Wat dacht je anders van een Galaxy Note II als instrumentarium! Geweldig! B-)
Oud verhaal, staat inderdaad al ruim een jaar op Speedhunters.

Buiten dat vind ik het een interessante swap om te zien, maar stiekem mis ik in deze auto een Volvo-motor. In dat opzicht vind ik de 240 met 4.4 van Volvo wat mooier.
@ej20g: overigens is de carbonfiber motorkap denk ik niet voor de sier, het standaard exemplaar weegt ongeveer zo veel als een stadsauto…
Ja maar…. Waarom? Waarom zou je een oerdegelijke Volvo voorzien van een van de minst betrouwbare BMW motoren?
Ik ben van mening dat een monster van Frankenstein alleen uit Ingolstadt hoort te komen en nergens anders vandaan.
@mashell: ingolstadt? Haven van de olieboten zeker…
@mashell: nee, Audi bouwt lekker betrouwbare blokken..

Als ze voor betrouwbaarheid waren gegaan hadden ze er wel een 80’s Merc diesel ingelegd of een 6.7 liter V8 uit de States met 161 pk.
@erwh: Hij zegt niet dat Audi-motoren betrouwbaar zijn… Maar geloof me, de V10 van BMW was nog onbetrouwbaarder en een grotere olieboot dan menig VAG-blok…
@mashell: Je haalt me de woorden uit de mond…
gewoon omdat het kan mashell. Die lui steken er zoveel geld in dat ze er niet na kijken om er wat aan te passen als het kuduuk gaat
Geweldig apparaat. Kijk dagelijks op speedhunters. Staat vaak mooi spul op.
Gaaf die lakkleur,velgen en remmen/klauwen.Netjes uitgevoerd project al zie ik de BMW V10 liever in een M5 E60.Een tribuut aan het einde van de monumentale atmosferische motoren.
@Norge: ideetje?
@Ozan: Nope, zet nog liever een kneiter van een turbo op mijn B 23E ..
“/ / / m power” dan weet je zeker dat we met een fanboy te maken hebben…
TE37 <3 Staan ook op een Volvo gewoon voorbeeldig.
Dit is wel een heel oud verhaaltje, dat dat nu pas hier wordt geplaatst…..
Als bmw en volvo liefhebber is dit een ideale combi.
Triest, 5 minuten stilte voor de originele motor graag..
Die v10 is dus een van de slechtste blokken die BMW ooit geproduceerd heeft. Wat heb ik (en velen met mij) daar een ellende mee gehad zeg.
Top dat ze een handbak pakken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).