Jaguar F-Pace rockt 22 inch lichtmetaal

Auteur: , 10 Reacties

En dat is volgens designer Ian Callum precies de goede maat voor deze SUV.

Jaguar P-Face

Jaguar begeeft zich in Land Rovers vaarwater en komt met zijn eerste SUV ooit. De F-Pace combineert een mooi lijnenspel met slanke lichtunits, ietwat dunne uitlaatsierstukken, en een duidelijk herkenbaar familiegezicht, en wat mij betreft is het een geslaagde exercitie.

Dat mocht ook wel, want Jaguar nam ruim de tijd en versleet ongeveer alle kleuren van de regenboog op zijn C-X17 Concept, om daarna als opwarmer 2 persberichten per week op onze mailbox af te vuren alvorens met het productiemodel te komen. Maar geduld moet je nou eenmaal hebben als autoliefhebber.

De F-Piss heeft om lekker te smoelen wel flinke velgen nodig, en volgens de engineers biedt de 22-inch combinatie “superior grip, comfort and greater sidewall protection than rival 20in wheels”.

Polsbandje

Een andere nieuwigheid is een polsbandje dat fungeert als sleutel. Als je gaat kayakken of iets anders outdoorsigs doet hoef je je sleutel dus niet mee te nemen, het bandje is voldoende. Interessant.

De komende tijd gaan we ongetwijfeld nog veel horen over Jags nieuwe SUV, die gisteren al met een spectaculaire looping zijn Frankfurt-doop kreeg. Bij de introductie is een 380 pk sterke benzine-V6 of een 300 pk sterke diesel-zespitter beschikbaar.
10 reacties

Wauw! Wat een dikke bak!
Die achterlichten komen me bekend voor :)
Ik vind het de mooiste SUV van het moment. De beste zal het niet zijn, maar ach. Het oog wil ook wat. De GLE vind ik lelijk (heb die SUV van MB nooit mooi gevonden), de Q7 slaapverwekkend, de RR Sport heeft teveel plastic bumpers en een X5 en Cayenne zijn voor patsers. Slechts de XC90 vind ik een goede concurrent voor deze F-Pace. De F-Pace komt wel met veel lekkerdere motoren dan de XC90.
@berlinetta: ik denk dat de f-pace een behoorlijk goede suv is aangezien Range Rover in dezelfde groep zit. Ik kan me niet voorstellen dat de mensen van jaaag niet even langs zijn geweest bij landrover/range rover
Wat is het toch een plaatje.
Voor het eerst in mijn leven dat ik echt blij van een SUV word! Alles lijkt te kloppen of zo… Hij is dik, hij is sexy, hij is simpel! Echt puik werk van Jaguar!!
Gaaf gedaan zo met die open body! leuk om te zien.
Wat is het toch een prachtige wagen!
Hij is er dus: de lelijkste Jaguar ooit.

Maar het is een SUV, dus dan ben je haast gedoemd om lelijk te zijn als auto. Voor een SUV is deze Jaguar niet eens heel slecht. Denk wel dat ik ‘em morgen weer vergeten ben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).