Jaguar I-PACE eTROPHY klaar voor eigen raceklasse

Auteur: , 12 Reacties

Vliegensvlug over tien verschillende stratencircuits rond de wereld.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat Jaguar de doeken trok van de I-PACE eTROPHY, dus is het goed om het brein even te verversen. De wagen wordt immers in zijn eentje de ondersteunende kracht van de Formule E, tijdens de raceweekenden. Afgelopen weekend kwam de wagen, na eerst als computermodel te zijn onthuld, voor het eerst in het echt in actie in Berlijn.

De Jaguar I-PACE eTROPHY ziet er misschien niet uit als de meest indrukwekkende raceauto, dankzij zijn felle blauwe kleuren en geprepareerde outfit moet hij het toch niet onaardig doen op de stratencircuits. Het gebrek aan geluid wordt goedgemaakt door een stel flitsende bolides die, hopelijk, hard tegen hard zullen gaan. Spektakel gegarandeerd, zeker aangezien de organisatoren het zo hebben opgesteld dat in feite iedereen mee zou moeten kunnen doen. Jaguar Racing en M-Sport nemen de lasten voor hun rekening, daar de opzet van de serie door het leven gaat als ‘Arrive and Drive‘. Dit betekent dat je met een klein koffertje op het circuit kunt aankomen en zelf niets mee hoeft te nemen. Je kostuum, helm, auto, technici, banden en alle andere logistieke rotzooi worden van tevoren geregeld. Jij hoeft alleen maar plaats te nemen en een paar rondjes lang te vlammen.

Over de Jaguar I-PACE eTROPHY zelf is momenteel nog weinig bekend. Jaguar heeft vooralsnog geen exacte specificaties gecommuniceerd. Wel weten we dat de wagens een race van 25 minuten (+ 1 ronde) op topsnelheid uit moeten kunnen rijden. Net als bij de Formule E zal dit ongetwijfeld gepaard gaan met enige energiebesparing, maar dat mag de pret zeker niet drukken.12 reacties

Promotie of degradatie?
Maar wat wordt dan de i-pacecar?
@dizono: scherp
@dizono: Vast nog wel ergens een Pacer te vinden ;)
Ziet er wel tof uit met die stickers zo.
@ikleesookoverautos: +50km actieradius!
SUV als basis voor een raceauto: FAIL!
Wel mooie auto die I-pace, helaas is mijn budget niet toereikend..
@flutterby: dan moet je harder werken…
@ikleesookoverautos: van hard werken is nog nooit iemand rijk geworden. Dat is alleen bedacht om de armen productief te maken.
fail en uit proportie
@bmwfreak038: precies! Wat een lelijk ding blijft ’t toch.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).