James Bond sloopt €32.400.000 aan auto’s voor Spectre

Auteur: , 38 Reacties

Da's best een beetje veel. Op zich.

Voor de laatste James Bond film zijn in totaal voor £24 miljoen Britse ponden (dik 32,4 miljoen euro) aan auto’s gesloopt. De director Sam Mendes vestigt daarmee waarschijnlijk een nieuw record. Een groot deel van de gesloopte auto’s gingen eraan bij een achtervolging door onder meer het Vaticaan en Rome (bij het Collosseum). Bond rijdt in die scène in een Aston Martin DB10, en superschurk Mr. Hinx in een Jaguar C-X75.

Stuntcoördinator Gary Powell vertelt dat bij die achtervolging voor miljoenen euro’s aan auto’s zijn gesloopt. In sommige fragmenten reed men met 180 kilometer per uur het Vaticaan in. Een nacht lang filmen leverde vier (!!!) seconden voor de film op. Er werden overigens alleen al 10 Aston Martin DB10’s uitgerust met een schietstoel. Holy crap, wat een productie.

De film met Daniel Craig als James Bond (en Dave Bautista als Mr. Hinx) gaat over een aantal weken in première. Onlangs werd Naomi Harris (Eve Moneypenny) op een besloten feestje gespot met een man die naar verluidt James Bond gaat spelen vanaf 2019. Er gaat ook al een gerucht over de titel, dat zou “Burning Rubber” worden.

Dank aan Edge voor de tip!38 reacties

Ik denk dat james een aston wel voor een zacht prijsje meekrijgt.
Dat is best veel maar dat is waarschijnlijk de prijs die de auto zou kosten in de showroom niet wat het de productie of zelf de autofabrikanten kost. Toch best een aanzienlijk bedrag. Ik vraag me dan af wat is het totale budget van de film dan wel niet.
@sketcher: schijnt 300 miljoen te zijn volgens de telegraaf, dus dan moet het wel waar zijn.
@sketcher: 45,… 50… 100 miljoen oiro?
@sketcher: Spectre gaat de records breken qua budget. Het budget schijnt hoger te zijn dan Marvel’s The Avengers ($220.000.000). Gelukkig leveren veel films ook weer flink geld op!

Gewoon om even een idee te krijgen:

Casino Royale:
Budget $150.000.000
Opbrengst $599.207.184

Quantum of Solace:
Budget $ 200.000.000
Opbrengst $ 586.368.882

Skyfall:
Budget $ 200.000.000
Opbrengst $ 1.108.560.277

Furious 7:
Budget $ 190.000.000
Opbrengst $ 1.510.727.405

Grand Theft Auto V:
Budget $ 265.000.000
Opbrengst $ 1.950.000.000

Burning rubber als in voorbehoedsmiddel?
@kokusmakreel: nee een grap.
@kokusmakreel: Dan is het “Scheurend rubber”.
@c-ad: dan doe je iets niet goed
En dat allemaal omdat het team achter James Bond liefst zo min mogelijk CGI toepast… Ik vind het waanzin, maar hé- ’t is niet mijn geld gelukkig. Aan de andere kant zullen ze de auto’s van de verschillende fabrikanten voor een leuk prijsje hebben gekregen.
@gideonb: cgi is vaak ook wel te zien helaas, vind het juist wel tof dat ze als een van de weinige proberen het zo realistisch mogelijk te doen!
@jeroen13: Met dit budget had het er fotorealistisch uit kunnen zien, daar ben ik van overtuigd! ;)
@gideonb:
Maar waarom nep als je ook de real deal kunt hebben??
@gideonb: Yup! In het artikel van de Daily Mail waar het AB-artikel op gebaseerd is schrijven ze ook over een scene waarin een vliegtuig door een schuur heen vliegt/crasht en vervolgens in een Range Rover boort. Wederom, zonder GCI opgenomen zodat het zo realistisch mogelijk uitziet. Hulde daarvoor!
Bond films zijn een garantie voor financieel succes. De vorige Bond film leverde ook honderden miljoenen winst op.
Wanneer zouden ze te koop komen?
@henkhupelschoten: ze staan al bij Jet Cars.
Ik heb er nu al zin in. Heerlijk zo`n actie film waarin alles lekker nep is!
Jammer dat @wouter alleen de “before”-selfie heeft gepost en niet de “after”-selfie…
@w0o0dy: Vergeet niet dat er ook een vriendin/vrouw thuis zit en volgens mij ook nog een of meerdere kids he. Als ‘ie een “after” had gepost, had ‘ie waarschijnlijk enkele uren later een ook “homeless” selfie kunnen maken
In het Verenigd Koninkrijk mag je met prototypes de weg op, zolang ze daarna maar weer van de weg worden gehaald, met andere woorden gesloopt. Je kan ze wel definitief op kenteken zetten, maar dan betaal je belastingen over de waarde van het prototype terwijl die soms miljoenen per stuk kosten. Dat is zo’n dure affaire dat slopen meestal de voorkeur krijgt. En dat ze zo veel auto’s prepareren is om efficiënter te kunnen filmen. Dat moge duidelijk zijn.
Wat is een mooi tintje toch mooi en kan niet wacht op de nieuwe Bond!
“Crisis”…
Logisch! Denk je dat James Bond voor niks je auto komt crashen? Moeten jullie eens proberen. Stuur maar een brief met de vraag of hij je auto komt crashen. Nou ik denk dat je schrikt van het bedrag dat dat gaat kosten!
Ik vind het wel meevallen. Met de juiste Ferrari doe je dat met 1 auto….
@E34M5Touring: en dan zou het ook erg zijn.
Ja, als je de nieuwprijs voor consumenten incl. BPM en BTW rekent. Leuk voor wat publiciteit. Maar als je rekent met de af-fabrieksprijs en tweedehands dummy’s – wat in werkelijkheid meestal het geval is – zijn de kosten een stuk lager.
@vroaaar: je hebt gezien dat ze met speciaal voor de film ontworpen en gebouwde DB10’s rijden? Ook de Jag is allesbehalve een serieproduct.
@dizono: Klopt, maar ik neem aan dat ze voor de explosies en crashes toch wel goedkopere, speciaal geprepareerde exemplaren gebruiken waarbij het hele interieur gestript is en een goedkope motor on het vooronder ligt in plaats van zo’n dure Aston Martin V8.
Lekker met z’n allen downloaden straks, en vooral niet betalen. Succes met omzet draaien haha
Owwww mannekes dat wordt vet! Ik ging sowieso al naar die film puur vanwege de Jaguar.
Liever dit soort geldverspilling dan al die olie bandieten die prachtige auto’s kopen om ze vervolgens alleen maar op te sluiten.
@vondudenstein:
Speciaal naar de film voor die ene auto…?

Hier:
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=Jaguar/0_Divers/C-X75_Spectre/

Hoef je ook niet meer naar de bioscoop heen. Geen dank hoor.
@Rob: Ik wil graag de volwaardige filmfootage zien, niet… plaatjes… Thx anyway. Blijven mooie plaatjes.
En voor de rest van de film vooral hopen dat het wat wordt.
Ik ga kijken. ben benieuwd!
Toch de waanzin en verspilling ten top, en daarbij doodzonde.
Maar ach financieel levert het geen enkel probleem op hoogstwaarschijnlijk met de verwachte opbrengsten van deze film.
@bofkont: eigenlijk zeg je dus dat het geen verspilling is maar een investering.
Denkelijk heeft deze Bondfilm €300 miljoen gekost en zal hij denkelijk €3 miljard opbrengen, de Bondfilms worden dan ook reeds jaren aanzien als Hollywood films, maar dan op z’n Engels.
Nu, wat anderzijds de vernieling van de auto’s op zich betreft, dat hoort eigenlijk bij het testprogramma van de fabrikant, en is daar voor zover ik het weet, een hoge verzekeringsclosule in op-genomen tussen de partijen filmproducent en autofabrikant, omdat ze de auto’s niet zonder verzekering in de prak mogen rijden.
Hij maakt het wel erg Bond.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).