Japans autokerkhof is droevig [video]

Auteur: , 29 Reacties

Liefhebbers van Japanse sportwagens kunnen beter niet kijken, in het thuisland belanden veel van dit soort auto's namelijk vroegtijd op de sloop.

Autokerkhof Japan

Japanse sportwagens, je houdt er van of je geeft er geen drol om. Voor die eerste categorie van liefhebbers hebben we een lichtelijk humeur-verslechtende video. In het land van de rijzende zon hechten ze namelijk niet zoveel waarde aan het in goede staat bewaren van oude sportwagens. Er zijn tal van kleine kerkhoven in het land waar auto’s als bijvoorbeeld een Mazda RX7 al gedumpt worden bij -bewijze van spreken- een lekke band. Om vervolgens te verdwijnen in het onkruid en een langzame dood te sterven.

Een meneer die niet op een Japanner lijkt neemt ons mee voor een herdenkingsrondje over een kleinschalig kerkhof. We zien oude RX-7’s, MX-5’s, Infiniti’s, een Nissan Silvia S14 en een zeldzame Mazda Eunos Cosmo 20B. Auto’s die liefhebbers graag opknappen. Maar helaas, ze zijn ten dode opgeschreven en worden hoogstens nog gebruikt voor de onderdelen.29 reacties

Dit doet me denken aan de aflevering van Mighy Car Mods in Japan.

Voor de geïnteresseerden: https://www.youtube.com/watch?v=Cu6h5IoqkoA.
Daar wil ik wel eens rondneuzen.
Zeer treurig om dit te zien, vooral omdat ik die japanse auto’s altijd erg gaaf vind
Moet je eens hier bij het winkelcentrum gaan kijken. Daar staat op de parkeerplaats een bak waar mensen hun afgedankte glazen potjes en flessen in gooien. En dan te bedenken dat daar ooit doperwtjes en worteltjes ingezeten hebben…. Droevig om al dat afgedankte glas te zien
@baasbas: dit is voor Baasbas dus de plek om vervelende reacties af te danken.
@IssamR, Mighty Car Mods volg ik ook, wel gaaf wat die gasten doen! En zonde van de auto’s inderdaad…
@rd1991: Heel zonde inderdaad. Als ik de video van MCM vanaf 22 minuten bekijk dan krijg ik kriebels om een enkeltje naar Japan te boeken.
Wat zou ik die Eunos Cosmo graag hebben zeg… Die 20B alleen al is reden genoeg!
@ej20g: +2
@ej20g: man, man, man die Eunos Cosmo 20B :( Nu zijn Cosmo’s volgens mij standaard al zeldzaam. En al helemaal zo’n 20B. 300pk sterke Wankelpracht met sexy looks. Om hem nou zo te zien. K leef met je mee.

OT: echt niet goed voor mijn Japanse sportwagen liefheb hart.
Jammer, veel van deze auto’s kunnen nog wel eens veel waard worden (vooral de speciale gelimiteerde edities)…
*kwijl* zo jammer… Dit is het soort auto’s dat voor mij financieel gezien een serieuze optie zou zijn.. Heerlijk man. Geef hem dan aan mij, die band vervang ik wel…
Ben je niets mee met die wagens, zijn allemaal links gestuurd spijtig genoeg en transport kost stukken van mensen.

Ben je beter af met hier een fatsoenlijk exemplaar te kopen, tenzij je in Japan gaat wonen.
@Hupke:

Wat us er dan mis met een linksgestuurde auto dan
@redbeams:

Nuja rechtsgestuurd (links, rechts boeien, je weet wel wat ik bedoelde) dan, in alle geval de vervelende kant voor in ons continent.
@Hupke: Wat is er mis met een rechtsgestuurde auto? Het is maar net waar je waarde aan hecht, de leukste Japanners zijn in 95% van de gevallen rechtsgestuurd… Ik rij nu zelf sinds november in een rechtsgestuurde mr2 turbo en heb pas 1 keer gehad dat ik op een secundaire weg last had van het feit dat ik rechts zit.

Het voordeel van een originele jap is dan weer dat ze vaak sneller zijn en een compleet optiepakket hebben, in mijn geval:
– Lederen bekleding
– Traction control
– ABS
– LSD
– Meesturende mistlampen (ja, in 1992!)
– Airco

Al met al zou ik dus iedere keer opnieuw weer voor een rechtgestuurde kiezen, de voordelen wegen voor mij veel zwaarder dan de nadelen.
Volgens mij had deze man een tijdje terug ook een filmpje van zo’n auto kerkhof, maar dit keer met honda city turbo’s.
Stonden er ook een stuk of 8 weg te rotten
via Android app
WasabiCars (uploader) zegt zelf dat deze auto’s door de garagist worden gebruikt om onderdelen te leveren. Japanners hechten over het algemeen geen waarde aan oudere auto’s zoals wij dat doen, dus er wordt niet meer veel in die wagens geïnvesteerd.
Zijn gewoon donor auto’s om 1 of meerdere hele vette te maken ;)
Net als hier ga je toch ook niet een complete auto van de sloop trekken omdat je dat zielig vind…
Het is hard maar hier zijn die japs zeldzaam ja…misschien denken ze daar hetzelfde over gti’s en gsi’s die hier voor sloop liggen bij wijze van
De Japanse regelgeving dicteert dat een wagen na een jaar of tien max. van de weg af moet, de Japanse APK wordt heftiger per jaar dat een wagen ouder wordt.
Daarom is er in Japan een hele bedrijfstak die gespecialiseerd is in het exporteren van gebruikte Japanse voertuigen o.a. is dat de reden dat je in het Verenigd Koninkrijk ‘grijs’ geïmporteerde Subaru WRx STi type R’s kunt kopen, de tweedeurs civiele uitvoering van de WRC Impreza, die op 1000 stuks na nooit geëxporteerd zijn.
Dat gaat ook op voor de Evo – Mitsen.
Ook is er in Japan een hele industrie die dit soort wagens loopt, of liever gezegd demonteert en de onderdelen worden dan wereld wijd verkocht.

Omdat Japanners onderhouds gek zijn, zijn tweedehands Japanse wagens wereldwijd erg gewild, in voormalige koloniën van het ooit British Empire maar ook op Cyprus, Malta en Ierland worden veel gebruikte ‘grijze’ imports verkocht.
Sommige merken proberen dmv onderdelen leveren (Japanse uitvoeringen zijn altijd iets anders in detail) de verkoop te ontmoedigen, echter op een MX 5 die je gebruikt in Engeland wilt kopen kan het duizenden ponden schelen voor een beter onderhouden en gebruikte wagen.Eigenlijk is het heel erg zeldzaam om in Japan zo’n sloperij tegen te komen.
@desjonnies: Het is niet te hopen dat een of andere linkse politicus mee zit te loeren op dit forum, hij zou zomaar een voorstel in kunnen dienen in Den Haag onder het mom van veiligheid en milieu om ook hier zo’n regel in te voeren.
@desjonnies: Zo’n sloperij is helemaal niet zeldzaam in Japan. Om een auto te laten slopen kost het geld ipv dat je er geld voor krijgt hier. Daarom hebben Garages in Japan vaak een eigen autokerkhof. Ook heb je er niet gelijk in dat auto’s na max 10 jaar van de weg af moeten in Japan. De keuring daar is wel een stuk duurder daar.
@s13owner: de keuring is wel een stuk duurder daar*
@desjonnies:

Op zich klopt je verhaal wel. Maar ook in Japan zijn er zat klassiekerliefhebbers. Dus bijzondere oude Japanners (Cosmo, s800, 240z etc.) worden wel bewaard.
MWa, echt veel speciaals staat er niet, bij de looks of it hele standaard RX7’s etc zonder veel mods ofzo….
Neee
Maar het is niet anders
In Japan heerst al 20? jaar een zgn wegwerpcultuur. Echter kunnen ze ook zomaar radioactief besmet zijn.
Mag je die eigenlijk meenemen? Misschien een domme vraag maar niemand merkt het toch als er zo’n RX8 weg is?
@gregoryverstraelen: wat denk je zelf? Bedrijfsvoorraad/eigendom van sloperij?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).