Jay Leno legt de McLaren P1 aan je uit [video]

Auteur: , 15 Reacties

De eerste McLaren P1 in de VS gaat naar Leno. Gestoken in JUMBO-geel neemt onze petrolchin de Brit mee in de bergen van Californië.

De 916 pk sterke P1 is een auto waarvan de techniek net even meer aandacht verdient. Ja, er ligt een monsterlijke V8 in, gevoed door twee turbo’s, maar door vernuftig gebruik te maken van een elektromotor weet McLaren het fenomeen ‘turbogat’ aardig te elimineren. Het heet IPAS (Instant Power Assist System) wen werkt schijnbaar fantastisch. Maar daar weet Leno – die meer dan 2000 mijl aflegde in de twee weken dat hij hem heeft – meer over te vertellen. Een andere interessante opvatting die Leno maakt is dat de P1 een pure race-auto is, maar zachtzinnig kan zijn als je hem in het dagelijks verkeer gebruikt. De voormalig talkshowpresentator reed niet eerder een auto waarin die transitie zo duidelijk aan het licht kwam.

Enfin, hieronder het volledige verhaal van Leno’s nieuwste garagevulling.15 reacties

Dat hoeft hij voor mij niet te doen. Wouter kan dat veel beter.
@alcantara: Wouter of Casper met een triotest;
918 (ze staan in gelderland), p1 (staat in fijnaart), laferrari (staat in almere) :D
@thomcarspotter: staan ook nog twee p1’s in amsterdam bij carlink dacht ik. En ik dacht dat de Laferrari bij Munsterhuis staat (Hengelo?). Of vergis ik me? PS een triotest zou wel echt te gek zijn. Misschien een handtekeningenlijst?;)
@mperformance: 1 laferrari bij munsterhuis en eentje in almere (waar ook een p1 staat) in een prive collectie.
@thomcarspotter: ok wist ik niet. Dus er staan op dit moment 2 Laferrari’s in NL + 4 P1’s en 2 918’s? Dat is dan best wel goed voor zo’n klein landje. Nu maar hopen dat ze ook allemaal hier op kenteken komen.
@mperformance: 3 918’s ;) : 2 in gelderland en eentje in eindhoven.
@alcantara: hahahaha ik moest toch even lachen.
Passie en auto’s, Jay verwoord het precies goed. Er zijn weinig mensen die het zo mooie verwoorden als hij het kan!
Sorry hoor, maar wanneer je Jay met Wouter gaat vergelijken dan is geen vergelijk. Jay spreekt met veel meer passie. En hij is veel meer een presentator. En hij kan veel begeerlijker over auto’s spreken. Daarbij is wouter niveau peppie en kokkie!!
Hij heeft ze gewoon alle 3.Staat trouwens ook een hele mooie blauwe Bugatti achter.Zou best eens in z’n garages willen kijken.
Laat die spoiler erop zitten, want zondra de spoiler verdwijnt ziet het er kaal uit. Trouwens ben ik de enige die vind dat de achterkant van de P1 niet af is als je van dichtbij goed kijkt.

Bij zowel de P1 als de LaFerrari is de achterkant niet hun sterkste punt.
Jay Leno verteld ook met passie en echte interesse over zijn auto’s, of de auto’s die hij op visite krijgt! Interessante man met wie ik gerust eens een gezellig babbeltje zou willen doen, terwijl we zijn auto’s bewonderen.
Dé hypercar van dit moment voor mij. Knotsgek, snel en hij klinkt fantastisch.
Absoluut mijn favoriete hypercar.
Maar goed, Casper en Wouter nemen dus de McLaren P1 en de Porsche 918, ik meld me vast aan voor de Ferrari La Ferrari:)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).