Autoproductie groeit komende jaren met 21 miljoen!

Auteur: , 6 Reacties

Tot en met 2021 stijgt de wereldwijde productie met 21 miljoen auto’s per jaar, de helft daarvan is Made in China.

De verkeerssituatie in China

Wie kijkt naar het aantal auto’s dat jaarlijks geproduceerd wordt, zou niet zeggen dat de fabrikanten een van de zwaarste economische periodes ooit achter hun rug hebben. Sinds 2009 steeg de totale productie met 25 miljoen auto’s en tot 2021 komen er nog 21 miljoen bij, zo berekende IHS. Dan rollen er elk jaar 106 miljoen nieuwe auto’s uit de fabrieken.

China neemt het grootste deel van de groei voor zijn rekening en is in 2021 nog steeds de belangrijkste autoproducent. Ook de fabrikanten in Noord-Amerika liften dankbaar mee en maken gebruik van groeiende investeringen. Die nemen in Japan en Zuid-Korea juist af, waardoor de Oost-Aziatische markt het moeilijker gaat krijgen.

Europese auto’s worden in verhouding straks minder vaak geproduceerd voor Europese afnemers. Nu rijdt zeventig procent van de nieuwe Europese auto’s rond in Europa, in 2021 daalt dat aandeel naar vijftig procent of nog minder. Dat hangt vooral af van het herstel van de Italiaanse en Spaanse automarkt.6 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
2021? Ik verwacht dat ze in Europa dan alleen nog maar op fietsen met hulpmotor rijden.
Is PSA’s koers met nieuwe modelken vooral gericht op China waarschijnlijk op de goede weg!
Still waiting for you, Qoros… :( (niet dat ik er eentje besteld heb ofzo, als dat al zou kunnen, maar ik zit erop te wachten om ze hier te zien rijden!)
Mooi, hele aardkloot vol met blik, zo mag ik het horen. En liefst allemaal om het jaar een nieuwe, gewoon omdat het kan!
Had Sailor dan toch gelijk? “We’re heading for a great big worldwide traffic jam”.
En toen was ineens de olie op :-)))

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).