Je raadt nooit in welke auto dit Tesla-interieur zit

Auteur: , 31 Reacties

Hint: niet in een Tesla.

Het rechthoekige touchscreen in het midden, het opbergvakje, de digitale klokkenwinkel voor het stuur en zelfs de driehoekige knop van de alarmverlichting naast het scherm. Wie niet beter weet denkt hier naar het interieur van Tesla’s Model S te kijken. Echter, Elon Musk en zijn bedrijf uit Palo Alto hebben niets met deze voiture te maken. Dit is namelijk het noeste werk van het Chinese Zotye, dat over 2 weken op Auto Shanghai 2015 deze E01 laat debuteren.

Waarom ze zoiets doen? Tja, Zotye heeft, net als tal van andere Chinese automerken, gewoon last van ernstige kopieerdrift. Iets dat we een paar jaar geleden ook bij deze matige Q5-kloon zagen. Het bedrijf doet geen enkele moeite om te verhullen waar ze designs vandaan jatten. Aan de buitenkant wordt er namelijk niet veel beter op. Daar zien we een carrosserie in de vorm van een Smart fortwo – inclusief tridion-kooi – en designelementen van de Land Rover Evoque en BMW i3. Lachwekkend gewoon.

Zotye E01

De Zotye E01 is volledig elektrisch en ontworpen voor gebruik in stedelijke omgevingen, met een topsnelheid van 80 km/u en een range van 150 km. Specs van de aandrijflijn hebben we niet, maar dat geeft niet, want hier gaan we hem toch niet aan de laadpaal aantreffen. Hetzelfde geldt voor de vierdeurs variant (E02) die over een tijdje moet uitkomen.31 reacties

Begin de week met Mercedes-AMG, bekijk het HIER!
Hij mist ook een stoel.. of lijkt dat maar zo?
@sr20det: Laat de Duitse drie dat maar niet zien, voor je het weet staan de bijrijdersstoel en achterbank van je Bimmer, Benz of Audi ook op de optielijst.
@Edge: oh ja jezus krijg je weer zoiets: “Als je je oude auto inruilt worden de bijrijders zetel én achterbank gratis pas gemaakt voor in je nieuw auto!!”
@sr20det: gratis? Nee, tegen gereduceerd tarief!
@Edge: Hehehe ik zie het nog gebeuren ook :)
@sr20det: als ze de Smart for2 goed gekopieerd hebben staat de bijrijdersstoel iets verder naar achter (en omhoog)
Copy. Paste.
Het exterieur vind ik wel leuk. Beetje een genepte Smart met Evoque koplampen, maar wel leuk.
Mooie pakketkar zo, zonder bijrijdersstoel!
Ctrl-c Ctrl-v
@230kompr: cmd c + cmd v

:)
Er is een gezegde: Beter goed gejat dan slecht bedacht.
@HZW: Dat gezegde zal wel uit Japan komen
@rikdep: …?
@rikdep: CHINA
@clarkson: Wauw jezus dit is slecht :0 ik bedoelde natuurlijk China, excuus.
Tja het is een Chinees fabrikaat, dus de vraag is; Werkt het touchscreen überhaupt?
Smart zijkant bmw i3 voorkant tesla interior
Kopieerchinees, het zal eens niet.
Holy crap….
Bijzonder jammer, want als merk zie ik wel een mooie toekomst voor Zotye. Moeten ze wel eerst stoppen met dit soort streken…
Ach ja, de Japanse auto industrie is ook begonnen als copy-paste industrie… Alleen zij maakte betere auto’s dan de Europeanen… Dat is in China wel anders maar toch heb ik er het volste vertrouwen in dat ze er uiteindelijk wel komen.
@mazdarx: ben ik met je eens, al zullen ze niet zomaar een ‘status’ bereiken zoals de geronemeerde merken met aanzien
Als een telefoonbouwer een knopje of een hoekje overneemt van een ander dan is het juridische oorlog.
Autofabrikanten zitten er niet mee dat hun hele interieur gekopieerd wordt??
@koeberg: China doet niet aan copyright, dus als autofabrikant (maar ook telefoonfabrikant) kun je er weinig tegen doen. Het enige wat je kan proberen is (Europese) rechters er van te overtuigen dat ze daadwerkelijk gekopieerd zijn en zo een verbod op de verkoop buiten China / in Europa af te dwingen.
@koeberg: daar zitten ze wel degelijk mee en ze spannen ook geregeld rechtszaken aan. Het is alleen tamelijk kansloos. Die spleetogen hadden de BMW X5 gekopieerd een tijdje terug. BMW sleept die knakkers aan hun haren voor de rechter daar. En wat zei de rechter? “neuh die twee auto’s zien er helemaaaaaal niet als twee druppels uit…. Ok Case closed en doei”.

Zo werkt het daar. Een klant van me heeft veel last van het aziatische copy-paste gedrag maar de rechterlijke macht daar lacht ze keer op keer in hun gezicht uit. Zo werkt het helaas.
Ben ik de enige die een hekel aan die chinezen begint te krijgen
@mrrallycross: nee. Heb je wel eens een toeristen-bus vol aziaten gezien. Irritanter volk is er bijna niet…
Zelfs hier op de ski-pistes hier zijn ze recalcitrant. “Giving-a-fuck-level: zero”.
Russen zijn ook irritant (en nog luidruchtiger als aziaten). We tolereren ze alleen omdat ze serieus veel geld uitgeven op hun vakanties hier. Beetje meten met twee maten natuurlijk maarja, we moeten ook eten oder?
Tesla, smart, BMW en zanger Gotye in koor: Now you’re just somebody that I used to show.
WHAAAAAAHHH!!! LELIJK!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).