Je raadt nooit welke F1-coureur in 2015 het meest inhaalde

Auteur: , 39 Reacties

Oh, wacht. Bij een goede clickbait-titel moet het antwoord verrassend zijn. Dit wisten we natuurlijk allang, maar het is leuk om het nog even wetenschappelijk gestaafd te zien.

Aan het einde van het seizoen publiceert bandenfabrikant Pirelli een lijstje statistieken over het voorbije jaar. Dit jaar is er in totaal precies 509 keer ingehaald, terwijl dat vorig jaar nog 636 keer was. Opvallend genoeg is het circuit waar dit jaar het meest werd ingehaald (60 keer) een creatie van de hier weinig populaire Herman Tilke: Sepang Internation Circuit in Maleisië. Op papier een weinig indrukwekkend seizoen, maar wij weten beter. Dat heeft ook alles te maken met het volgende getalletje overigens.

Niemand minder dan rookie en nationale held Max Verstappen is Koning der Inhaalacties met liefst 49 ingehaalde opponenten (bewijs HIER). Sebastian Vettel maakte de meeste inhaalmanoeuvres in één race: 13, tijdens de Grand Prix van Canada. Hamilton en Rosberg werden beide het minst ingehaald, beiden slechts drie keer. Die twee hebben echt een saaie baan.

Het voor Pirelli belangrijkste cijfertje: de teams jaagden er dit jaar 17580 bandjes doorheen. Helaas voor de rubberboer waren dat er 2448 minder dan in 2014. Er werd dan ook minder gestopt, in totaal 706 maal (een min van 109 t.o.v. 2014) en het gemiddelde aantal pitstops per coureur daalde va 2.02 naar 1.88.39 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ik hoop dat hij meer kampioenschappen wint als schumacher en dat is zeker mogelijk met zijn jonge leeftijd.
@mab: ik hoop eerst dat ie er eentje wint.
@MAB: DAN Schumacher


Gebruik dan: na een vergrotende trap: groter dan, meer dan, beter dan, minder dan

Jos is ouder DAN Max.

Gebruik als: bij vergelijkingen met (net) zo … en even …

Piet Paulusma is net zo oud ALS Michael Schumacher
@ruzzz: ineens weet je het…..je wordt leraar Nederlands.
@cpp1: hahahahaha
@cpp1: verschrikkelijk zon volk
@ruzzz: Maar Piet Paulusma is helemaal niet net zo oud als Michael Schumacher…

Scheelt dertien jaar…
-edit: nutteloze bijdrage-
@ruzzz: Ga lekker op een spellingsforum zitten ofzo..
Hier gaat het over auto’s…
@werf76: Ik ben niet de persoon om mensen aan te spreken op een verkeerd geplaatste komma of een hoofdlettertje links of rechts. Zaken zoals ”als/dan”, ”me/mijn” en een overdaad aan d/t fouten zijn gewoon ultieme voorbeelden van taalverloedering en ik ben zeker niet de enige op Autoblog die zich daar aan stoort.
@ruzzz: Klopt. Nederlant word steeds dommerder !
@ruzzz: groot gelijk!
@ruzzz: Heb je net je honderdste plusje gegeven, maar wat mij betreft was het nummer 500!
@mab: Ik heb liever dat hij kampioen wordt onder zijn eigen naam. Racen onder de naam van Schumacher zou maar raar zijn.
@Joel_D: Haha. Top.
Wat een coole 8bit kroonpet, die moet ik ook!
@thijsj: met of zonder brilletje?
Ze waren dit jaar ook (gelukkig) veel minder bezig met het sparen van de banden.

Ik kan niet wachten tot ze weer gaan beginnen!
Duhh, als je constant pole pakt dan valt er nie veel in te halen he?!
@ozer1907: mwoah, Manor en McLaren 2x inhalen in 1 race en je komt een heel eind hoor.
@awesome: nee, want de eerste ronde, achterblijvers op een ronde zetten en het inhalen van coureurs met technische problemen telt niet mee in de cijfers van Pirelli.
Nog wat Pirelli cijfertjes:

4,2 kilo hout is er nodig voor één Pirelli kalender.
12 maanden telt de Pirelli kalender volgend jaar
0 komma niks bloots te zien in de editie van 2016…

En 1 Yoko Ono is genoeg om een eind te maken aan het fenomeen Pirelli kalender…
Ik ben absoluut fan van Max, maar als je zo in de statestieken gaat duiken kan je iedereen wel een prijs uitreiken…. Wie kopt de prijs voor Maldonaldo even in?
@dutchdriftking: de enige coureur die zijn naam begint met een M en eindigd met do…. verdient ook een prijs
@dutchdriftking: de enige die boos over team-radio meldt als ie NIET schuld had aan een crash…? :)
@dutchdriftking: Bekijk anders even de compilatue video met crashes van pas. Lotus everywhere:)
@dutchdriftking: ik zei het gisteren al, maldonado is zo slecht nog niet. De man is gp2 kampioen en heeft een overwinning op zak. Hij maakt weleens malle foutjes (zoals gaatjes vinden die er niet zijn) maar hij is tenminste fanatiek. Dit soort figuren maken de f1 ook weer kleurrijk. In tegenstelling tot kleurloze kutten als een marcus ericsson ofzoiets!
@series2: heb je best gelijk in…die Ericsson heeft dit hele seizoen nog niet 1x zijn plek geprobeerd te verdedigen, zelfs als het om positie is!
@dutchdriftking: Hij is de enige met een notering in de top 2000. Pastorale Maldonado van Ramses Shaffy.
Oftewel, zonder Max zou het nog saaier zijn dan het seizoen daarvoor?
@bimmert: ik weet niet wat jij hebt gekeken, maar ik vond het seizoen 2015 aardig interessant, in tegenstelling tot eerdere seizoenen.
Anders bekeken; waarschijnlijk presteert hij in de kwalificaties dus ver onder de maat. Toen die beter liepen (pech c.q. gewenning) haalde hij per race ook minder in…
Overigens ook leuk, als je gaan kijken naar de value for money (salaris gedeeld door het aantal punten) zie je dat Max weer het beste scoort met €5,102 per punt. Alonso is het duurst van allemaal met bijna 3,2 miljoen euro per punt. http://bleacherreport.com/articles/2598536-formula-1-salaries-vs-points-won-which-driver-provided-the-best-value-in-2015

Het is alsof welk lijstje je ook maakt, Max altijd het beste scoort.
Bij de fans van Gpupdate werd Verstappen ook met 31% Vd stemmen boven Vettel en Hamilton geplaatst als beste rijder dit seizoen, maar Autoblog leest kennelijk mijn mailtjes niet…
Als Belg ben ik blij dat er nog eens een Nederlander de hoofdkoppen van F1 haalt. Z’n vader is een sympathieke kerel, maar had het net niet om een “Champ” te worden. En sorry maar Christiaan Alberts is in mijn ogen een narcistische kwal die veel klank maar geen beeld gaf. Max zal snel in het lijstje van de Hamiltons, Raïkkonen, Alonso’s en Vettel’s staan. Voor zover dat dit nog niet is.
@Think-Tank: helemaal mee eens over Alberts, maar toch wel benieuwd naar hoe het hem vergaan was als er gewoon een goede auto onder zijn reet had gezeten.
En verstappen wordt gewoon wereldkampioen, dat zie je aan alles.
2017 gok ik.
Die Max doet het gewoon meer dan geweldig. Geeft alle criticasters, online en op de grid, aan het begin van het seizoen het nakijken (alle grindbakgrapjes van autobloggers vergeten ?)…

Genieten !! …en die getalletjes bevestigen alleen maar wat iedereen inmiddels al lang weet: kampioenen-materiaal die jongen.
Kunnen ze het niet meer een context geven??
Max heeft 49 keer ingehaald, maar hoe vaak hebben nummer 2 en 3 ingehaald?
@g40freak: de nummer 2 was /is Carlos Sainz. Hij is tot 45 succesvolle inhaalacties gekomen. De nummer 3 ?? Als de Mercedesboys nu eens elke race achteraan gestart waren hadden ze deze lijst ook aangevoerd. Dat is het enige nadeel van zo’n goede auto. Je kunt dan lekker vanaf de eerste rij starten. Maar inhalen is er verder niet meer bij. Zouden ze dat nog wel kunnen eigenlijk? Of kunnen ze alleen nog maar achter elkaar aan rijden en bitch-fights houden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).