Jean Todt: ‘Formule 1 heeft hoofdpijn, geen kanker’

Auteur: , 17 Reacties

De FIA-baas is niet te beroerd om af en toe een controversiële uitspraak te doen en liet ook vandaag weer van zich horen.

Jean Todt

De laatste tijd is er nogal veel kritiek op de huidige stand van zaken in de Formule 1. Jean Todt vindt echter dat het allemaal wel mee valt. Sterker nog: van een crisis zou absoluut geen sprake zijn, want de problemen worden allemaal opgelost met de snellere, listigere auto’s die in 2017 geïntroduceerd moeten worden.

“Het is niet zo dat we de strijd aan hoeven gaan met kanker, ik zie het eerder als een flinke hoofdpijn. Daar moeten we dus een oplossing voor zien te vinden”, aldus Todt. “In dat opzicht zijn we al op de goede weg. We hebben in mijn ogen dan ook geen geen grote veranderingen nodig.”

Todt hoopt zelfs dat bepaalde reglementswijzigingen al in 2016 ingevoerd kunnen worden, maar heeft hiervoor wel de steun van de teams nodig. “Als we echt sterke voorstellen op tafel krijgen, dan hoop ik dat alle teams het ermee eens zijn om ze per direct in te voeren. Anders hebben we nog tot 28 februari 2016 om het reglement voor 2017 vast te stellen.”17 reacties

Ja, en vooral dat eens worden is nou net het probleem….
Hoofdpijn is een symptoom, kanker is een diagnose. Wie weet komt de hoofdpijn wel vanwege kanker…
@donvincenzo: Ik denk het wel.
@donvincenzo: of migraine, ze hebben namelijk wel heel vaak last van hoofdpijn
De FIA heeft de F1 hoofdpijn bezorgd…
Zelfs onze overheid verandert alle regels om auto’s niet zovaak (meer).
Hebben ze bij de FIA eigenlijk wel door dat met al die reglement wijzigingen het alleen maar erger maken. Alleen teams met veel kapitaal houden dat bij. Zo wordt het nooit spannend.
Rommel maar fijn door, ondertussen groeit een genereatie op die F1 enkel kennen als een saai anachronisme in de achtertuin van dictators en gerund door frisdrankmakers.
Sterf maar lekker gezond en wel van ouderdom.
Jammer, het schrappen van verschillende mooie banen waar ooit de mooi klinkende F1 auto’s overheen gingen is zonde. RIP F1. Huidige generatie volgt bijna geen F1 omdat het niet spannend genoeg is door alle regeltjes.

Mijn advies: Niet zo zeuren om veiligheid, een rijder is hier bewust van en anders moet die niet racen. En gooi die drank en sigaretten reclames weer op die wagen. (Overheid moet dan wel meewerken)
@vr6audi: en anders moet je maar op dammen gaan 😁
Jean Todt, succesvolle rally navigator, toen werd de man DE baas van Peugeot Sport en heeft hij een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd, daarna heeft hij Ferrari weer op de kaart weten te zetten, echt een knettergoede manager, chapeau; maar als BoBo van de FIA, als dikbuikige bestuurder vind ik hem helemaal ingekakt.

Volledig ingepakt door het systeem.

Ik had serieus waar veel meer vuurwerk van onze Napoleon verwacht en veel meer hart voor de sport !
Hoofdpijn, maagzweer, bloedarmoede, gordelroos en aambeien. En zware dyslexie. En dan nog een hele lijst. Het enige waar ze géén last van hebben is dyscalculie…
Ik kijk nu 33 jaar F1 en zolang als ik mij kan herinneren vind men het saai. Er is altijd wel reden om te klagen zowel voor de teams als de kijkers. Als een team echt iets brilliants verzint wordt het gelijk verboden en als ze iets bijzonder goeds verzinnen, dan zitten de andere teams te jammeren. F1 gaat niet alleen om de wedstrijd op zondag, het gaat vooral ook om de technologische ontwikkeling. Hoe gaaf is het dat Mercedes een motor heeft kunnen maken die veel sneller en betrouwbaarder is dan de rest. Ze zijn pas met de tweede motor bezig, waar Renault en Honda al met de vijfde bezig zijn. Op zondag levert dat een voorspelbare race op, maar het geheel vind ik persoonlijk bijzonder fascinerend. Zeker met het oog op dat alle merken kleine turbo motortjes op de markt brengen, de een met nog meer vermogen dan de andere.
@jollykart: zit button niet al op de 7e motor onderhand 😜
@jollykart: Leuk dat je dat zegt, want bijna iedereen vind F1 kudt geworden, maar ze blijven met z’n alle gewoon netjes kijken elke keer..
@lekkaah: Het is ook nooit goed. Het gezeur om meer ‘show’ pfff. Als men ‘show’ wil moeten ze gewoon naar Nascar kijken. Bij voetbal kan je ook de goal vergroten, krijg je lekker veel doelpunten van. Dat is vergelijkbaar met de kwaliteit van een wedstrijd afmeten aan de hand van het aantal inhaalacties.

Ik kijk tevreden verder. Soms in een wedstrijd wat saai maar ach: Toen Vettel continu won met zijn vingertje was het niet goed, toe Schumacher alles won was het niet goed. In de jaren ’90 toen Honda 15 van de 16 races won was het niet goed. Ook de dominantie van Williams was niet goed. Dat er ondanks de dominantie van teams of coureurs voor de echte fan toch altijd spanning is te vinden is blijkbaar minder relevant. Ik denk wel dat F1 een sport is die alleen leuk is om te kijken wanneer je het ook echt volgt. De wedstrijd op zondag is slechts een fractie waar het in deze sport om gaat. Mensen die puur voor de rijders kijken, kunnen beter naar cupracen oid kijken, daar maakt de rijder het voornaamste verschil.
Laat maar zien dat hij het op kan lossen dan

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).