Lauda geeft Raikkonen gelijk: ‘Gevaar hoort bij F1’

Auteur: , 18 Reacties

Wie terugdenkt aan de Formule 1-jaren van Niki Lauda, weet waarom de coureurs destijds als helden werden gezien: ze zetten hun levens op het spel om races te winnen.

Lauda in zijn tijd bij Ferrari

Lauda wil niet terug naar die tijd, maar vindt wel dat er wat regels geschrapt mogen worden. “Het is allemaal te gecontroleerd, waardoor de coureurs geen risico’s meer durven nemen. Je hebt geen echte karakters meer”, aldus de altijd uitgesproken Lauda tegenover Bild am Sonntag. “We hoeven de veiligheid van de rijders niet op het spel te zetten, maar de auto’s mogen best wat sneller worden. Dat is aantrekkelijker voor de toeschouwers en biedt meer uitdagingen voor de coureurs.”

Voormalig wereldkampioen Kimi Raikkonen viel hem afgelopen week al bij, al is een beetje gevaar wat hem betreft best aantrekkelijk. Of het daadwerkelijk zover zal komen? De teams, Bernie Ecclestone en de FIA zitten nog lang niet op één lijn, dus het zal vermoedelijk nog wel even duren voor we weer naar écht spannende races kunnen kijken.18 reacties

Nope .. Excuses eisen en strafpuntjes horen bij de F1 .. Voor gevaar ga je maar de baja500 of een ander ding waar minder centjes te verdienen zijn ..
@lincoln:
gevaarlijker dan isle of man tt gaat t niet worden.
@super: idd .. Ook een Kimi en Niki-loos spektakel ..als ze al van het bestaan afweten ..
@super:

Macau GP, NW200, Ulster GP, Southern 100 … er zijn er nog wel wat.
Hill climb’s, enduro’s,…

Er zijn nog wel wat races waar er niemand doodgeknuffeld word.
Tegenwoordig leggen ze de TT al stil bij een ongeval, en zijn er helikopters en dergelijke (niet dat ik dat een slecht ding vind).
@Hupke: Mario kart ..
@lincoln:

Daar heb ik ook ooit eens iets van opgevangen, was een beetje te brutaal naar mijn tere smaak.
Lauda heeft genoeg ervaring wat gevaar betreft….
@dutchdriftking: Én hij leeft nog, een actieve rol in de F1 business. Getalenteerd man met karakter. Zijn er genoeg die het niet hebben gehaald uit die periode in F1
@dutchdriftking: als hij het over mocht doen had ie dat gevaar gewoon gemeden .. Dan maar als laatste over de streep ..
@lincoln: Dat zeker.
In zijn tijd hoorde het er bij ja. Toen waren de auto’s nog van papier mache en was de run off area 2 meter gras. Ik vind het in de huidige F1 ook wel wat klinisch qua regels. Maar om het nou expres gevaarlijker te maken lijkt mij ook niet echt logisch na eerst 30 jaar bezig te zijn geweest met het ‘veilig’ maken.

De enige sport waar dat dit nog echt normaal is bij Irish/British road racing zoals Isle of Man, Southern 100, North West200 etc. En ik moet toegeven ik vind dat ook wel een bepaalde charme hebben.
Maar dat past anno 2015 toch helemaal niet meer in F1, dat is niet wenselijk en niet te realiseren.
@reistje: touwtje trekken tussen sponsoren en verzekeringsmaatschappijen .. Wie wil er nog naar een slotcarrace kijken ??
Idee: sloop de spoilers van de auto’s af verhoog de ruimte onder de auto, minder downforce, dus minder snelheid in de bochten en meer rechte lijn snelheid? Wellicht iets te radicaal…
Als ze echt vooruitstrevend waren bij f1 stonden ze zelf rijdende autos toe, alles wijst er immers op dat dat de toekomst is, en dan kunnen ze ook al die veiligheidseisen afscaffen. Wachten is dan wel op humanoids die voor publiek kunnen gaan zorgen.
Helaas. De tijden zijn veranderd. Het zal nooit meer hetzelfde zijn als vroeger.
Gewoon V10 terug en gaan met die banaan!! Hoeveel geld het ook kost XD Dan ga ik ook weer kijken. Geen kers en DRS. Gewoon zwoegen en zweten!
Risico van het vak.
Dan moeten ze ome bernie overtuigen dat er meer gevaar moet komen in plaats van geld in het laatje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).