Jean Todt: “Schumi zal weer normaal leven kunnen leiden”

Auteur: , 23 Reacties

De kleine Fransman is redelijk hoopvol gestemd, na een bezoek aan misschien wel de grootste F1-coureur ooit.

Schumacher op Indianapolis in 2005

Jean Todt, de man die medeverantwoordelijk was voor de grootste successen van Schumacher bij Ferrari, heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Duitse raceheld die momenteel nog steeds herstellende is van de gevolgen een ski-ongeluk. Volgens de FIA-president boekt Schumi gezien zijn eerdere toestand wel degelijk progressie, al zal de weg naar herstel een lange zijn.

Daarnaast heeft Todt aangegeven dat het best zou kunnen dat Schumacher in de toekomst een redelijk normaal leven kan leiden, al is het uitgesloten dat de Duitser ooit nog een Formule 1-auto kan besturen. De kans dat-ie ooit nog aan de start zou verschijnen was gezien z’n leeftijd toch al vrij klein, maar ergens stemt het hoopvol dat de voormalig coureur de rest van z’n leven waarschijnlijk niet als kasplantje hoeft te slijten.

Nu maar hopen dat Jules Bianchi een dergelijk lot ook bespaard blijft. De jonge Fransman maakte een zeer ongelukkige crash mee tijdens de Grand Prix van Japan, afgelopen zondag. Helaas is er nog niks nieuws bekend over de toestand van de 25-jarige coureur. (via: RTL.be)23 reacties

Had het liever van een medicus gehoord maar het klinkt positief. Veel positiever in ieder geval dan waar ik stiekem bang voor was. Keep fighting!
Weer een redelijk normaal leven zou te gek zijn.Dat verwacht niemand geloof ik.Laten we daar maar op hopen.
Goed nieuws.
Dat zou mooi zijn voor schumi
En als hij het zegt, zal het zeker waar zijn…
Godzijdank! Doorzetten Schummi! We love you!
@mafjah: love you? …..tjonge….
@norge: wie hapt…. Maar ieder z’n eigen feestje, groot fan. Was een mooie tijd met Schumi in de F1. Hopelijk kan hij een goed leven leiden met z’n gezin.
@norge: Nou ja, je hebt gelijk; Ik hou van zijn racekwaliteiten. En ik vond het erg sneu hoe hij op zo`n manier in het ziekenhuis terecht is gekomen. Dat gun je niemand. Ik hoop dat hij in elk geval weer enigszins normaal kan functioneren in de toekomst, en hoop doet leven!
Verschrikkelijk knap van alle medici en enorm veel respect voor de vechtlust van Schumi. Todt zal niet zomaar wat roepen en zeker niet gezien de situatie. Ben daarom blij dit te lezen.
via Android app
Mooi, ooit komt er weer een dag dat hij in staat is om een persconferentie te geven. Die dag zullen we met z’n allen enthousiast reageren hier op Autoblog.
Fantastisch nieuws! Hopelijk gaat z’n herstel voorspoedig!! King of F1 you can do it!!!
waar in de bron zegt tod dat schumacher een redelijk normaal leven kan leiden? hij zegt alleen dat het beter gaat meer niet…
Ik sluit me aan bij @dino246gt . Er staat nergens dat hij weer een normaal leven zal kunnen leiden. Dit heeft Todt ook nergens gezegd. Hij zei enkel dat zijn toestand al wel verbeterd is maar dat hij nog een lange zware strijd tegemoet gaat.
@gilles_vanderauwera @dino246gt : Dat dacht ik eerst ook, maar Todt zegt wel degelijk iets in die geest (mijn Frans is niet goed genoeg om ’t exact te citeren) in het audiofragment in de bron van het artikel wat hierboven als bron genoemd wordt. (http://www.rtl.fr/sport/autres-sports/michael-schumacher-se-bat-raconte-jean-todt-7774665340)
@LittleIdiot: Nope, hij op het einde beantwoordt hij de vraag of Schumi weer ooit een normaal leven zal kunnen leiden met: ‘on doit l’espĂ©rer.’ (In het Nederlands: ‘Daar moeten we op hopen.’
@gilles_vanderauwera: die eerste ‘hij’ moet daar niet staan :)
@gilles_vanderauwera: ah juist, merci.
Wanner iets te mooi is om waar te zijn dan ia het ook te mooi. En het vaagste is hoe kan hij nou zeggen dat hij weer normaal kan leven terwijl je niet kan voorspellen hoe zijn revalidatie verloopt.
“On doit l’esperer”. Hoop doet (‘normaal’) leven, zegt Todt.
Ik geloof er helemaal niks van. Hij heeft geluk dat hij zoveel geld heeft want bij een van ons hadden ze allang de stekker eruit getrokken. Hij zal nooit meer auto kunnen rijden denk ik. Ik geloof er niey na zo’n lange tijd in coma. Het Is geen Hollywood film he
Toch erg hoopgevend nieuws. Wat een verschil geweldige artsen en een ongelooflijke vechtlust kunnen maken. Keep fighting Schumi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).