Jenson Button in beeld bij Williams

Auteur: , 30 Reacties

Als ik Felipe Massa was, zou ik het nu toch wel benauwd krijgen.

Jenso in zijn nieuwe ride

De Braziliaan zit namelijk op de schopstoel bij Williams en Jenson Button schijnt een van de meest begeerde oplossingen te zijn voor sir Frank Williams (ok, eigenlijk voor zijn dochter Claire die de toko leidt) en zijn raceteam. Jenson op zijn beurt zit bij McLaren namelijk op eenzelfde schopstoel als Massa en is nog altijd goed genoeg om punten bijeen te sprokkelen, denken ze.

Er zitten alleen twee mitsen en maren aan het hele verhaal. Het is allemaal nog niet zeker of Jenson zijn stoeltje volgend jaar moet afstaan aan de racebelg Stoffel Vandoorne en het is ook niet duidelijk wanneer dit precies bekend wordt. En dat zit Williams niet lekker. Het team wil namelijk snel een antwoord krijgen van Jenson en is zeker niet bereid zich te laten piepelen door de coureur. Claire Williams zei tegen persbureau Press Association Sports het volgende. (Vrij vertaald, want ze spreekt Engels natuurlijk…)

“We bepalen zelf onze line-up. Ik ga niet wachten tot Ron Dennis een beslissing neemt, of totdat Jenson een beslissing neemt”. “Het gaat er niet om wat anderen doen. Die mentaliteit past niet bij ons team. Het zou geweldig zijn, maar Jenson moet bepalen wat voor hem het beste is, en wij als team moeten bepalen wat voor ons het beste is.”

Kortom, Button moet haast maken. Een ander puntje is het salaris. Jenson verdient bij McLaren het lieve sommetje van 15 miljoen euro per jaar en dat bedrag kan Williams never nooit niet ophoesten. Het zou dus een beetje water bij de wijn doen worden voor beide partijen. Williams denkt overigens dat Button commercieel wel heel interessant is voor het team, dus de Brit zou best wat extra reclame-inkomsten van het team kunnen krijgen.

Lang verhaal kort, Button moet snel beslissen en met minder dan 15 miljoen per jaar genoegen nemen. Zeker ook omdat al is uitgesproken dat ook Sergio Perez hoog op het lijstje staat bij Williams. Hem noemen ze “Welbespraakt en aardig, een goede coureur en commercieel bijna net zo interessant als Button”.

Ik weet niet wat jij zou doen, maar als ik Jenson was en ik zou volgend jaar überhaupt nog willen racen, dan zou ik NU met Williams bellen en vragen wanneer ik kan beginnen. zonder twijfel.30 reacties

Het zou de cirkel,wel mooi rondmaken. Zijn carrière endigen bij het team waar het voor hem in 2000 begon ;)
15.000.000,- en soortgelijke salarissen zijn dan ook volledig van de ratten besnuffeld. Button moet sowieso blij zijn dat hij überhaupt nog een stoeltje krijgt. Dus 10.000.000,- minder is ook prima voor hem. Hij heeft ook al een aardig zakcentje bij elkaar gestuurd…men hoeft dus geen medelijden met de heer Button te hebben dacht ik zo.
@cpp1: neem ajb dan perez of sainz, veel leuker voor de sport. Stuk gemotiveerder ook
@cpp1: button is bij brawngp wereldkampioen geworden in een wagen die idd(de eerste helft van 2009) superieur was door de dubbeldekdiffusor. Feit is wel dat onder wisselende omstandigheden(regen/droog) button altijd een meester was en is in het exact inschatten van de situatie en zeker vroeger(voor er met pirreli’s gereden werd) in bandenmanagement. Zelfs nu naast alonso die toch erg hoog aangeschreven staat overal vind ik button zeker niet door het ijs zakken…
Het zou niet de eerste keer zijn dat ie een flinke pay cut moet ondergaan. Dat was bij Brawn GP natuurlijk ook zo. Het lijkt me ook een zeer sympathieke kerel en hij kan goed sturen. Wellicht kan z’n ervaring Williams verder helpen.
@e34m5touring: dat had wel redenen he. Hij werd gelijk kampioen en toen klapte zijn salaris wel omhoog.
@rolov: de reden was dat Honda er net voor het seizoen de stekker uit trok. In extremis heeft Ross Brawn het team overgenomen omdat hij het potentieel van de DDD (dubbeldekdiffusor) doorhad. Veel ontwikkeling is er verder niet gebeurd en dit was ook de reden dat na amper 1 seizoen het team werd doorverkocht en waarom het team enkel dominant was in de eerste seizoenshelft. Had brawn het team niet overgenomen was button in 2009 al verdwenen uit de F1,denk dus echt niet dat dit een bewuste keuze was van de heer Button om zijn salaris op te drijven…
Ach, Mclaren of Williams. Lood om oud ijzer. Beide teams kunnen geen potten breken in de top.
@borrelnoot: Mclaren komt er aan hoor! Verschrikkelijke inhaalslag zijn ze aan het maken
@bastiaano: op papier, nog niet op de baan. Alonso is er al klaar mee, zo lijkt het. Voordat Brawn Honda was reden ze ook geen deuk in een pak boter. Een opgevoerde Civic met Remus gaat sneller. ’88 was cool, maar in ’16 moeten ze het doen zonder Senna. Dat is anderhalve seconde per ronde.
@koen0373: denk niet dat senna nu nog ander halve seconde er af kan snoepen hoor gekkie
Naar mijn idee gaat de Williams beter vooruit dan Mclaren dus zou wel weten.
Button zou ook helemaal kunnen stoppen maar hij zal er vast nog plezier in hebben.
@turboboy: op dit moment wel ja, maar ik verwacht dat het groeipotentieel (het woord dat je niet vaak hoort) bij Mclaren een stuk groter is dan bij Williams
De line-up van Force India ligt al vast voor 2017, dus ik snap niet echt waarom Claire over Perez begint.
Ja, ik weet het: contracten zijn niets waard in de F1, maar waarom zou Perez naar Williams willen? Voor de heritage?
Williams en FI vechten regelmatig om dezelfde posities, dus of het vooruitgang voor hem is?

En Jenson is niet het type dat voor een appel en een ei gaat rijden, F1 is immers le-vens-gevaarlijk geeft hij continu aan.
Veiligheid boven alles, dus als je dan al moet racen dan wel graag betalen!
@awesome: zijn contracten in de Formule 1 niets meer waard? Moet je toch eens ‘Guido van der Garde’ en ‘Sauber’ in één zoekopdracht invullen in het zoekveld…
@awesome: Force India heeft wel geroepen in 2017 verder te gaan met Hulkenberg en Perez, maar Perez was er als de kippen bij om dat te ontkennen. Hij gaf aan dat hij de beslissing over zijn toekomst niet in zijn eentje maakt. Hij heeft een grote groep sponsoren, die ook inspraak hebben. Perez moet nog met die sponsoren om tafel gaan zitten om te kijken wat het beste is voor hun toekomst, dus het is nog niet zeker dat hij bij Force India blijft.
Ik begrijp dat gedoe rond Williams niet zo. Het is een zeer middelmatig team, dat ondanks goede resources en 500 werknemers gewoon slechte autos maakt, die ver beneden peil en onder bv Force India, wat de helft van hun budget heeft, presteert. Massa was al slecht, en JB is ook gewoon niet snel meer.
@john4545: Dat gedoe rondom Williams is toch voornamelijk de gunfactor die het team heeft. Privateers komen, gaan en worden overgekocht, maar Williams blijft fier overeind staan. En dan zijn ze ook niet eens onsuccesvol. Dat is waarom veel mensen het team zo tof vinden.
@john4545: Ja precies. Als ik Perez was, zou ik eerst wil weten wat Williams gaat doen aan het personeelbestand, voordat ik daar zou tekenen.
Ach, 7 miljoen is ook zat toch?
Uhm, dit is toch oud nieuws?
Als ik Claire was, haalde ik de jonge Belg en hield zo een poet geld in de zak. De jonge Belg heeft de snelheid en de toekomst met enige ervaring en met één officiële race en dito punt in de broekzak.
Stoffel heeft potentie en kan zo nog jaren mee, voor hem een mooie ervaring en voor beide een win win.
Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, als je maar weet waar je moet zoeken en je resultaten moet halen.
Laat Button nog maar een jaartje voor zijn pensioen sparen, als hij er nog zin in heeft, dan is Honda ook tevreden.
@Orichy: er gaan al enige tijd het gerucht rond dat Stoffel van Doorne het stoeltje van Haryanto bij Manor gaat overnemen, zodat hij volgend jaar met wat meer ervaring op zak bij McLaren kan gaan rijden.
@RRRobert: Ik heb het ook gelezen, maar zolang niets zeker is, zou ik als Claire zijnde, toch een poging wagen, nooit geschoten is altijd mis en die extra ervaring is nooit weg.
@Orichy: Button brengt meer commerciële voordelen met zich mee en ook een bak aan ervaring natuurlijk.
Als Button zijnde zou ik net als @nicolasr al aangeeft meteen de telefoon pakken en een belletje richting Williams doen. Jenson is 36, en zit dus dicht tegen het einde van zijn carrière aan. McLaren heeft nog een paar jaar nodig om weer aan het front mee te doen en een stoeltje bij een van de topteams zit er sowieso niet in. Een tweede wereldkampioenschap kan hij dus wel uit zijn hoofd zetten.

Wat blijft dan over? Racen voor het plezier. In de middenmoot is genoeg actie, dus als je enkel voor je plezier racet zal daar genoeg leuks te beleven zijn. Blijven twee opties over. Optie 1: Williams laten schieten en hopen dat McLaren hem nog een jaartje wil houden. Leuk idee, zeker als McLaren volgend jaar sterk voor de dag zou komen, maar we moeten niet vergeten dat er een getalenteerde belg in de wachtkamer zit. McLaren staat er bekend om érg laat over hun coureurs te beslissen, en als de keuze dan op Stoffel valt zou hij zomaar met lege handen achter kunnen blijven. Optie 2 is McLaren bedanken voor de mooie jaren, niet wachten op een eventuele contractverlenging en gewoon direct bij Williams tekenen. Toegegeven, als McLaren grote stappen maakt zou het een stap achteruit kunnen zijn, maar voor hetzelfde geld maakt Williams weer een stap naar voren en blijft McLaren nog even hangen waar het zit. Williams is ook niet bepaald een lachertje, heeft haar zaakjes goed op orde en zou nog wel eens kunnen verrassen. Bovendien is het een zeer sympathiek team en dat past ook wel bij een sympathieke vent als Button.

Als ik Button was zou ik voor optie 2 gaan.
Ik vind Williams altijd wel een erg mooi team hoor. Bijvoorbeeld de kleding die ze altijd dragen binnen het team. Vind ik erg strak en mooi. Het team zelf is ook een prachtig team met veel historie. Om daar je carrière te sluiten, waar het overigens ook begon, lijkt mij een privilege. Die Jenson heeft geld zat, het zou hem sieren om voor de helft minder te gaan rijden. Kan hij er alvast aan wennen om minder te verdienen want als zijn Formule 1 carrière er op zit zal hij never nooit niet 15 miljoen verdienen per jaar. En als Williams het enige team is dat interesse in je toont zal het een goede zet zijn om daarop in te gaan.
Jenson moet gewoon kappen met F1 en Top Gear gaan presenteren. Ruimte voor de nieuwe garde in de F1 en een toffe gast op tv. Win/win.
Als ik Button was, zou ik even erg goed vragen of ie bij McLaren kan blijven. Daar is alles mooi geregeld en er wordt geen euro gespaard. Dat zal je ook merken bij de allerdaagse aktiviteiten.
Bij Williams hebben ze een goed budget, maar niet genoeg. Ze moeten daar al hard aan de slag zijn voor 2017 zodat ze geen Sauber worden. Ze hebben nu een aardig budget, maar zullen elk dubbeltje moeten omdraaien om dat ene te vinden waardoor ze weer bij de top 3 team aan kunnen sluiten. Da’s geen lolletje om al veteraan jezelf bij aan te sluiten.
Button hoeft t niet te doen voor het geld; maar als hij er nog plezier in heeft, moet ie kijken of ie bij McLaren kan blijven: die gaat zeker eerder beter dan slechter worden.
En als Williams zou ik me focussen op transfers van de engineers en een stuk minder op de snotneus die volgend jaar de auto rijdt. Gooi er desnoods een goede paydriver in die 20 mio meenement; want met Bottas hebben ze een coureur die op het droge prima mee kan komen.
Ik doe het voor de helft. Moeten ze alleen niet klagen dat mijn rondjes dan ook twee keer zo lang duren :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).