Jenson Button kiest Rolls-Royce als sponsorwielen

Auteur: , 15 Reacties

Gedurende veel van het komende seizoen zal F1-coureur Jenson Button van en naar het circuit (zich laten) rijden in een Rolls-Royce. Doe mij ook zo'n deal.

Jenson en Rolls

De McLaren-coureur heeft een selectie gemaakt, waaronder de Wraith, Phantom Drophead Coupé en Ghost om hem naar 10 van de races op de kalender dit jaar te vervoeren. Heeft die jongen tenminste ook nog eens wat cilinders onder de kont. Hoe we ons dit precies moeten voorstellen is niet bekend, doorgaans verblijven coureurs het gros van het raceweekend op en rond het circuit in hun motorhomes of op de baan.

In zijn vrije tijd zal McLaren ongetwijfeld van hem verwachten dat hij dingen doet met een P1 of een 650, maar kennelijk bijt deze deal verder niet. Op de lijst komt Interlagos (Brazilië) trouwens niet voor, erg verstandig van Rolls-Royce, die zich naar verluid door een oude kleine man die verder anoniem wenst te blijven liet influisteren ‘niets doen in Brazilië! Daar laat die simpleton zich toch meteen jacken.’

Dit soort side deals zijn toch leuke bijkomstigheden van het racersbestaan. Het is nog even afwachten of Jenson ook geneigd is meteen met een Rolls het circuit op te gaan, in plaats van zijn tot nu toe nogal tegenvallende McLaren. Zijn Rolls-momentjes:

Formula 1 Petronas Malaysia Grand Prix, 28-30 March

Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix, 4-6 April

Formula 1 UBS Chinese Grand Prix, 18-20 April

Formula 1 Grand Prix Du Canada, 6-8 June

Formula 1 Grosser Preis Von Österreich, 20-22 June

Formula 1 Santander British Grand Prix, 4-6 July

Formula 1 Grosser Preis Santander Von Deutschland, 18-20 July

Formula 1 Gran Premio D’Italia, 5-7 September

Formula 1 United States Grand Prix, 31 October – 2 November

Formula 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix, 21-23 November15 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Willen jullie mij ook sponsoren? Ik won ooit met karten.
Zo zie je maar weer dat dat downsizen van de F1 wagens voor de zuinigheid en milieu complete hypocrisie is!
Rij dan in hybride auto’s en zuinige vrachtwagens naar het circuit en stop gewoon weer een jankende V8 terug voor een betere entertainment!
@VeniVidiVici: Downsizen in F1 is inderdaad onzin. Ipv met V10 motoren rijden die paar F1 auto’s nu met V6 motoren, maar ondertussen neemt ieder team wel extra’s vrachtwagens mee om die gigantische motorhomes van tegenwoordig de wereld over te kunnen slepen.
@VeniVidiVici: De hybride aandrijflijn in zo’n F1 wagen gaat niet helpen inderdaad, het gaat om de nieuwe technologische ontwikkelingen die daarbij gepaard gaan. Die zul je over een tijdje in straatauto’s terug gaan zien, en daar gaat het om.
Tsja volgend jaar wordt het weer een Civic-je voor Button of hooguit een Acura, dus neem het hem niet kwalijk dat hij dit jaar nog even de luxe van BMW geniet.

De liefde tussen McLaren en Mercedes is hiermee wel echt definitief definitief bekoeld denk ik en tsjah, de beste McLaren ooit had ook een BMW V12 dus…

Bijt elkaar inderdaad niet.
Aah zonde, een Series I voor die jongen. Had wel de vernieuwde verwacht eigenlijk. Maargoed, beter dan mijn auto van de zaak, alhoewel de mijne groter is (DAF XF)
Als hij echt graag een Rolls wil kan hij er echt wel 1 kopen.Die jongens hebben geen crisis.
@Alfarobert: nou ik denk bij McLaren het nu echt wel crisis is, ze kunnen Mercedes op dit moment absoluut niet bijhouden.
@mashell: crisis niet, ze hebben altijd nog de verkoop van hun straat auto’s.
Maar goed, geen Vodafone meer, en alleen nog maar een olieconcern met 2 merken op de auto.
En ach, die auto komt wel weer.
Ted Kravitz deed in Maleisië al een rondje F1 drivers rental cars.
Vanaf 12 min http://www1.skysports.com/watch/video/sports/f1/9238216/ted's-qualifying-notebook-malaysia

@edkart: Daar moest ik ook meteen aan denken. Ted was erg lovend over het feit dat Jenson lekker met de ‘roller’ komt. En ik was het meteen met hem eens, maar nu is het ineens een ordinaire sponsordeal. En nu ik toch aan het nadenken ben, misschien kreeg Ted wel geld om even te laten zien dat Jenson met de Silver Ghost kwam. Hij heeft volgens mij nog nooit de paddock verlaten om op de parkeerplaats te gaan staan.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
En ipv velgen hebben ze er maar putdeksels opgeschroefd. Wel een mooi kleurtje.
Vraag me af hoeveel geld hij er voor krijgt.
Het persbericht zegt natuurlijk dat hij zich door een RR van en naar het circuit laat rijden en nog meer. Maar in werkelijkheid zal ie waarschijnlijk nog wel vaker naast dat ding moeten staan.
Dus ja, dan is de vraag: hoeveel geld:
Het zal niet weinig zijn: want die man is ver binnen; dus het moet een verschil maken. Dus dan vraag ik me af: is dat het echt waard voor RR? Zouden ze door deze reclame, bij F1, ook maar 1 RR meer verkopen? Je kan beter aanbieden om sommige gasten van hotel naar vipbox op circuit te rijden.
Toch apart dat dit kan aangezien het formule 1 team “Vodafone Mclaren MERCEDES” heet..
Rolls-royce is immers van BMW.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).