Jos Verstappen haalt uit naar Gijp & Derksen

Auteur: , 51 Reacties

Hier het antwoord van Jos the Boss op TV-senioren René van der Gijp en Johan Derksen.

Notenallergie much?

Een week geleden lazen we hoe een ontketende Jan Lammers zich boos maakte over een fragment uit Voetbal International, waarin René van der Gijp de plank compleet missloeg over de betrokkenheid van Jos bij zijn zoon Max. Tijdens de trainingen, kwalificaties en races is Verstappen senior namelijk volop aanwezig. Op verzoek van Torro Rosso, want Jos weet dingen. Alle grindbakgrappen ten spijt, het blijft één van ’s lands beste coureurs. Zeker in de regen. Maar die aanwezigheid werd door Van der Gijp niet gewaardeerd, wat een tenenkrommend stukje baggertelevisie opleverde. (Fragment HIER)

We hadden niet verwacht dat Jos zou reageren op de rel. Die heeft immers wel wat belangrijkers aan zijn hoofd, namelijk zijn 17-jarige zoon richting Senna-status begeleiden. Bovendien kwam het ter sprake aan een tafel vol nitwits (Genee uitgezonderd). Toch klapt Jos er vanochtend in met een column in de Telegraaf, waarin hij duidt waarom hij de schaduw van Max is. Kort gezegd doet hij dit omdat Max nu soms nog sturing nodig heeft in de ‘enorme slangenkuil die de F1 nou eenmaal is’, maar over twee jaar is dat waarschijnlijk helemaal anders. Verstappen:

“Soms heeft Max ook gewoon feedback nodig. Zoals dat moment tijdens de kwalificatie in de regen in Maleisië. Ik zag aan zijn blik dat hij mijn mening wilde horen en dus liep ik even naar hem toe.”

In zijn gehele column noemt hij het duo gijp & Derksen overigens niet één keer. Hij houdt het bij een algemene boodschap aan het adres van de hat0rs. Classy.

“En ach, die kritiek. Als die komt van mensen met kennis van zaken, luister ik daar zeker naar. Maar mensen die denken dat je nog een sleutel nodig hebt om een Formule 1-auto te starten, kunnen beter hun mond houden. Die maken alleen zichzelf belachelijk.”

Om in termen te spreken die Gijp wellicht wél begrijpt: die zit. Mooi. Kunnen we ons nu weer gaan focussen op de prestaties van Max en zijn toekomst in de racerij. Dat is net even wat boeiender dan dit achterhoedegevecht.51 reacties

Jos the boss
Enig iemand die Gijp (en derksen helemaal) afzeikt is voor mij een baas
Die foto van Derksen ook hierboven spreekt boekdelen, wat een kop!
@viezefreddyw:
Yep, daar zou ik mijn hond nog niet op laten schijten….

Verder gewoon laten lullen, voetbal is immers de sport voor en door retards….
@viezefreddyw: ik vind het een eckte befborstel!
Gereageerd zoals het hoort. Jezelf niet verlagen tot dat niveau. En als ik kijk hoe ze samen met Jos de inhaalacties van Max staan te vieren in de Pits hoeft ie van Torro Rosso ook niet echt op de tribune te gaan zitten….
Die menselijke walrus schatte ik al niet op waarde en het beetje respect wat ik nog voor van de Gijp had is nu ook verdwenen. Goed gedaan heren
Goedzo, pak die stomme poeplullers maar aan. Laat ze lekker over 22 Barries die achter een balletje aan rennen praten.
Waarom is Genee geen nitwit? Die geeft evengoed voorzetten en doet negen van de tien keer ook vrolijk mee met de haatpraat.
Je bent ook egt een eikel als je Jos nu gaat lopen afzeiken ik heb egt alleen maar lof voor Jos en Max wat hun presteren nu. Ik begin me egt Verstappen fan te voelen!
@clarkson: *echt *echt *echt
Nee hoor @knipperlichtje: Clarckson probeert het na zijn ontslag bij de Beeb tegenwoordig als landbouwer.
Maar volgens mij moet je eerst ploegen en dan pas eggen. Of heb ik het nu mis?
@knipperlichtje: Ik zal er nu egt op proberen te letten
@clarkson: ha ha ha… :)
@clarkson: je weet dat egt geen woord is? En zij presteren inderdaad goed!
Ik kijk graag naar VI, puur voor het geouwehoer en een minder serieuze kijk op het voetbal. Zodra ze over andere sporten gaan beginnen slaan ze vaak nog verder door, zoals ook over Max.

Jos verwoordt het precies goed, lekker laten lullen en niks van aantrekken.
Ik vind het wel jammer, want als het op voetbal aankomt hebben ze vaak veel zinnige dingen te zeggen. Met name Derksen is een uitstekend geïnformeerd en gelauwerd persoon in het voetbalwereldje. Als je kijkt hoe iedereen slijmt en openbaar solliciteert bij de de NOS, vind ik Derksen
@gtwillem:
Ik vind het al eng dat je van mening bent dat er überhaupt iets zinnigs te zeggen valt over voetbal….
Het enige zinnige wat ik er over kan bedenken is, afschaffen die verspilling van belastingcenten.
@jrk68: hahaha, ja, ik kijk graag voetbal. Heb het vroeger zelf ook gespeeld. En er zijn zeker zinnige dingen over te zeggen (was er mee bezig, maar ergens mist de helft van mijn betoog, gebeurt vaker via de AB app).

In principe zijn voetbal, F1 en alle andere sporten net zo zinloos. Maar sporten op het hoogste niveau vind ik erg interessant, en ja, dus ook voetbal.
@gtwillem: Ik ben het met je eens dat de sport zinnig is. Het is een mooie sport. Heb het zelf vroeger ook met plezier beoefend, totdat een malloot mij een dubbele beenbreuk bezorgde. Het voetbalwereldje daarentegen is iets heel anders. Daardoor heb ik een hele andere kijk op voetbal.
@jrk68: het is vooral eng dat jij er zo over denkt, een beetje simpel gedacht. Voetbal is net zo zinloos als F1 maar er kijken wel veel mensen naar dus is het interessant.
@proriderroadking: het gaat niet zo zeer on de sport, die zijn allemaal zinloos. Maar de tijden van Senna vs Prost, Schumacher vs Hakinen, Ajax vs AC Milan, Real vs Barcelona, Armstrong v Ullrich en Zandstra v Koss waren episch.
@gtwillem: ja klopt heb je helemaal gelijk in. Mijn punt was meer dat als iemand niet van voetbal houdt dan niet direct moet roepen dat het zinloos is. Het is wel de (of een van de) grootste sporten ter wereld
Sport is een bijzaak of het nu F1 of voetbal is. 99% van wat betrokken er over zeggen is kliko voer. Dus tja, wat Jos over Gijp en Derksen en visa versa zegt is van geen enkel belang.
Maar het komt toch ook wel vaker voor dar er vaders aanwezig zijn in de pitbix. Hoewel mijnheer button er vaker voor koos om in het zonnetje de race van zijn zoon te volgen, was pappa masse niet weg te slaan bij ferrari. En ook de vader van hamilton was regelmatig in de pitbox te vinden in de eerste paar seizoenen van lewis. Ik mis even waarom het bijzonder is dat jos daar vaak is.
@Lennaert: De door jou genoemde mensen komen uit een land waar Azijn Zeiken geen nationale sport is…
Ik weet niet of mensen vi kijken of niet, maar wat de mannen aan tafel zeiden maandag is dat het geweldig is dat Nederland zo’n talent heeft en zij zijn daar ook trots op. Alleen zien de heren van vi dat vaak jonge talenten kapot gemaakt worden door bemoeizuchtige personen zoals zaakwaarnemers etc. Ik zeg niet dat Jos Verstappen zo’n persoon is, maar een jonge gozer moet je wel een beetje vrij laten. Sturing is belangrijk voor Max en als Jos dat wil doen, prima hoor niks op tegen ;).
Voetbal experts….Hebben vaak de kleuterschool nog niet afgemaakt……
Gijp had, zoals altijd gelijk.Hij is lovend over Max(en terecht) maar houd niet van al die moeimakers eromheen.Of het nu in het voetbal is,het wielrennen of de F1.
Jos zelf ook altijd een pannenkoek gevonden, maar hij heeft wel gelijk in dezen..
Praatprogramma’s over voetbal vind ik sowieso belachelijk. Ik vind voetbal een mooie sport maar dat hele voetbalwereldje is een hoop kontenlikkerij. Mijn huisgenoten zitten allebei in dat wereldje, werken bij Fox en zijn journalist dus ik krijg er genoeg van mee. Zij zijn ook van mening dat die praatprogramma’s werkelijk nergens op slaan en dat de meeste oneliners die gezegd worden voorgelezen worden van een autocue.
@berlinetta: fox krijgt ook altijd flink van langs bij vi. Dus ik snap dat ze dat zeggen. Elk programma heeft een autocue. Maar je gaat mij niet vertellen dat ze bij vi de grappen van de autocue oplezen. Gijp moet altijd het hardst lachen om zijn eigen grappen. En over Jos zijn ze te ver gegaan. Simpel. Je mag je handen dichtknijpen als je een pa hebt die je steunt in de f1 en nog de beste Nederlander ooit Was.
@rolov: Hoe die knuppels bij VI dat doen, weet ik niet. Bij andere programma’s (o.a. die met Jan van Halst) worden teksten live ingevoerd zodat zij het kunnen voorlezen.
@berlinetta: En daarmee bedoel ik niet dat zij hele teksten zitten voor te lezen, maar zo nu en doen verschijnt er ergens info op een schermpje.
@berlinetta: snap ik. En bij fox en studio voetbal Is het ook wel duidelijk dat ze alles oplezen.
@berlinetta: bij VI heeft Genee een scherm met de vragen van het kijkend publiek en live uitslagen.

Je kan zeggen wat je wilt van het duo Derksen
@gtwillem: Je hebt een beetje moeite vandaag met het plaatsen van je reacties he?
@berlinetta: het gebeurt best vaak eigenlijk, om een of andere reden wordt er maar een gedeelte van de comment geplaatst. Gewoon een iPhone 6 via de AB app. Zou toch gewoon moeten werken.
@gtwillem: Dat overkomt mij de laatste tijd af en toe ook.En ik gebruik de app bijna nooit.
Die pa van Massa vind ik toch echt een factor 100 irritanter dan Jos.
Zo’n klein dik Braziliaans propje in je pitbox, daar zit je toch niet op te wachten?

1x was het leuk, dat was het moment waarop Massa voor 30 seconden wereldkampioen was.
@awesome: dat was idd goud. En die monteurs proberen duidelijk te maken dat ze het niet werden. Ik heb echt hard gelachen toen. Leedvermaak hè;)
Max is 17 je, nog een jochie. Vrij logisch dat pa daar bij zit. En duidelijk waarderen ze elkaar over en weer, nog los van het feit dat Jos enorm veel kennis heeft.

Als mijn vader (ook een Jos ;)) ergens zo goed in was en ik beoefende hetzelfde had ik hem er graag bijgehad.

Je hebt ook nog iets als vader en zoon band/relatie waardoor beiden het wellicht fantastisch vinden dit samen te doen.

Lekker laten lullen bij VI.
@peke: grappig, mijn schoonvader heet jos :-0…
Gezien alle bovenstaande reacties is de gemiddelde Autoblog lezer geen haar beter.
@toniominestrone: ah een voetbalfan met lange tenen…
@fijnkonijn: nee, met fatsoen, voor de betekenis ervan kan je terecht bij de ” dikke van Dalen”, voor alle duidelijkheid dat is een woordenboek er is vast wel iemand in je familie die je erbij kan helpen.
Echt, je kan het!
@toniominestrone: aahh kun jij me niet helpen? Zo als “ervaringsdeskundige”?

Ps. je reactie druipt van het gif. Ik zou bijna zeggen dat je een beetje lange tenen hebt ;-)
@toniominestrone: ik voel me aangesproken..
Goedzo Jos! Kansloze voetballers…….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).