Kahn Vengeance: de DB9 voor mensen zonder smaak

Auteur: , 45 Reacties

Daar staat hij dan. Ziet hij er in het echt beter uit dan we dachten?

Dat valt te betwijfelen. Het is natuurlijk volledig afhankelijk van je smaak, maar deze auto is niet voor mensen met goede smaak. De Aston Martin DB9 was tijdloos qua design (en qua aantal jaren op de markt) en had een bepaald soort klasse. Hij was als een gentleman die precies bij het juiste aantal drankjes stopte op een feestje. De Kahn Vengeance is als iemand die al bezopen aankomt.

Verder is er onderhuids ook weinig veranderd, dus hier hoef je het ook niet voor te doen. Het is dezelfde enigszins verouderde DB9 techniek. Aston Martin maakte dit nog goed met het uiterlijk, terwijl Kahn.. Nou ja, je snapt het inmiddels.

Bekijk de video HIER, de foto’s hieronder en oordeel zelf. Is dit alleen voor de proleten onder ons of doet Kahn hier iets goed?45 reacties

Lijkt wel zo’n derderangs neppert uit Turkije…
@josxkrs: ja ik snap je punt. turkler anani siksin :)
@honeyhanger: helemaal mee eens haha
@honeyhanger: hahahaha sesli guldum
@tt123: zit Yolante hier ook ineens op AB
@josxkrs: jups, van zo`n plamuurkoning….
@josxkrs: meer een poolse creatie met die gril
@josxkrs: pic seni
K vind m best dik !!
Kahn. …jongu dit is toch niks man
Met de pink in de neus..
De voorkant ziet uit als een rapper met een ‘grill’ in zijn mond.
Een paar krassen meer of minder vallen niet op..
Is hier een DB9 voor geofferd? Wat een afschuwelijke proletenbak.
Hebben ze nou de db7zagato proberen na te maken?
@janmetdelangeachternaam: ja . Even zagato is sexy maar dit ….. Ik kan er even niks van zeggen.
Afschuwelijk!!!!
Ergens lijkt het mij stiekem wel vet om zoiets te rijden! Gewoon onder het motto “Zo rijk zijn dat je schijt kan hebben aan de smaak van anderen!” XD
@stephano: En daarmee ook schijt aan de smaak van jezelf
Bah op putdeksels
Zonde van de db9 die is opgeofferd. En als ze die grill en velgen gewoon stijlvol hadden vormgegeven zou het best wat kunnen zijn. De achterkant is namelijk best geslaagd als je het mij vraagt.
@steiger: inderdaad! Ze waren best wel ‘on to something’ volgens mij, alleen lijkt het alsof het niet fout genoeg was en mr. Kahn op het laatste moment aan de designers heeft verteld dat het nog net wat fouter moest :p
Dit Kahn echt niet!
Er staan zoveel lampjes gericht op deze auto dat je het “design” niet eens goed kan zien. Stoor ik me altijd wel aan op autobeurzen. Teveel spotjes.
@berlinetta: helemaal mee eens. Raar ook eigenlijk, want de autofabrikanten weten toch dat er veel foto’s gemaakt worden zou je zeggen. Hang er een flinke studio-softbox boven en je onderscheidt jezelf doordat mensen opeens je auto kunnen zien..
Een Aston Martin met de uitstraling van een Rolls Royce/Bentley. Geinig wel.
@Rob: Je bedoelt de uitstraling van een Rolls Royce/Bentley na dat deze door een voetballer is aangepast naar smaak?
@dutchdriftking:
Neu, die grille en wielen hadden prima door Rolls of Bentley bedacht kunnen worden; opvallende en glimmende meuk, van onbehoorlijk formaat. Als Kahn nu nog wat extra chroomstripjes her en der had gemonteerd, had deze “Vengeance” prima uit de fabriek van Bentley of Rolls kunnen komen…

Maar goed, af-fabriek Bentley/Rolls is per definitie poepchique en enkel voor de heren van stand. En Kahn is een tjoener, dus is het per definitie een vulgaire voetballersbak.
Is het niet?
@Rob: haha, klopt!
Wat is er gebeurd met ‘over smaak valt niet te twisten’? Afgezien van de spijltjesgrille en de velgen vind ik dit best een heel stijlvolle wagen, zeker vergeleken met de andere ‘creaties’ van Kahn. Als je geld zat hebt en een beetje uitgekeken bent op de standaard Aston Martins etc dan is zoiets best een leuke optie.
Ik neem aan dat de firma inmiddels strafrechtelijk vervolgt word?
En dat terwijl die Huntsman Defender met z’n zes wielen wél extreem gaaf is. Schoenmaker, blijf bij je leest, zal ik maar zeggen! ;-)
Ok, mooi is het niet. Ik zou dit nooit een DB9 aan doen. Echter: ik vind het eigenlijk best gaaf en origineel.

Kijk, een matwrap en een setje ADV1 op je DB9 is verschrikkelijk pauper, maar ergens mag ik dit wel. Het is origineel. Beetje de DB9 van Cruella DeVille. Badass DB9. Waarom niet?
@gtwillem: Inderdaad zeg. Maak die grille van aluminium en je hebt gewoon een mooie en redelijk stijlvolle wagen met een randje stoer. De velgen zijn top en de achterkant heel Zagato-ish. Het enige waar ik mijn twijfels bij heb is de achterklep, die lijkt nu te smal door de ronde lampen.
Zonde van zo’n mooie DB9. Is dit van dezelfde man die te zien is in Supercar Superbuild op Discovery (heet ook Kahn)? Vreemde snuiter maar de projecten in de uitzendingen tot nu toe zijn best wel om aan te zien. Dit zit echter in een geheel andere categorie van smaak.
Ligt het nou aan mij of heeft ie nou Ferrari achterlichten?
@thefmanl: lijken meer op die van een Alfa 4C of die van de MiTo
Ik vind hem gewoon mooi. Zeker als je bedenkt dat hij van Kahn afkomt. Wellicht mag de gril wat minder shinen of misschien wel gewoon helemaal zwart.

Ook de velgen waar ik normaal niet zo’n fan van ben staan hem goed.
Ik vind hem prachtig alleen die grill moet er echt uit daar zou ik niet meer rond willen rijden. Verder geweldig dik apparaat.
Ik vind hem zelf beter ogen dan de nieuwe DB11…
die achterkant is net Zagato en dat is een dik compliment. De neuscorrectie zou ik niet uit laten voeren…
Hij spoort niet, maar gaat vast als een trein met zulke velgen…
Velgen tikje old school Maserati’
Fugly zeg. En Kahn maar roepen dat hij de beste ontwerper ooit is. Dat hij supercars nog beter maakt.
De velgen vind ik wel heel gaaf. Bespeur daar wel een snufje Lancia Integrale, maar dat is een prima plek om je mosterd vandaan te halen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).