Keert TomTom de consumentenmarkt de rug toe?

Auteur: , 9 Reacties

Zelden heb ik een product gezien dat zo veel bespuugd werd, maar toch bleef verkopen (nou ja, bijna dan). TomTom flikte het met hun welbekende navi-units, maar hoe lang blijven ze nog actief op de particuliere markt?

Peer en Jefke zijn nog steeds zeer te spreken over hun TomTom

We weten allemaal dat de kleine kastjes, die babyboomers en masse tegen de voorruit van hun Opel Meriva plakten, de basis van het TomTom-succes zijn. Sinds de opkomst van smartphones met net zo goede navigatiemogelijkheden zit de klad er echter een beetje in bij de Nederlandse fabrikant.

Deze verminderde populariteit op de particuliere markt zorgt ervoor dat het bedrijf druk aan het kijken is hoe het de focus kan verleggen naar alternatieven, of een bedrijfsvoering met een rooskleuriger toekomst.

Hoe ze dat willen bewerkstelligen? Lees het op Apparata!

Foto: autojunk.nl9 reacties

Aan alles komt een eind….
Heeft Becker een aantal jaren geleden al gedaan, wel jammer want de beste autoradios zijn nog altijd de allerlaatste beckers.
@undifined1: mercedes levert ook met Becker navigatie !
Prima systeem imo.
Tom zal er blij mee zijn.
Misschien kunnen ze VAG software gaan leveren om die dramatische OEM navigatie te vervangen (die natuurlijk ook van een derde partij komt).
Het grappige is, dat ik hier in huis ‘CityMaps’ heb liggen. Een product van TomTom, van voor de navi-kastjes, dat draaide op de eerste echte smartphones: Palm Treo.
http://www.palmclub.nl/reviews/164/Palm/GPS/TomTom-Citymaps-2002.html
Ik vind het toch knap wat TomTom heeft gedaan…..
Ik vind het nog steeds een wereldapparaat!!!
Dan moet TomTom maar smartphones beginnen maken hé…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).